ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

គ្រួសារ​មួយ​នៅ​​ស្រុក​ព្រៃ​កប្បាស ​ប្រកប​របរ​លក់​នំ​ក្រៀប​បន្តវង្ស​ត្រកូល​

12 ឆ្នាំ មុន

ខេត្ត​តាកែវ​ ៖ នំ​​ក្រៀប​​ជានំ​មួយ​ប្រភេទ​​មាន​ភាព​ងាយ​ស្រួល​និង​​មាន​ការ​និយម​ចូល​ចិត្ត​ហូប​ពី​​​ប្រជា​ពល​រដ្ឋ​ខ្មែរ​ ដោយ​មាន​រស​ជាតិ​ផ្អែម​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​ ។ ប្រជា​ពល​រដ្ឋ​មួយ​ចំនួន​បាន​ចាប់​យក​មុខ​របរ​ធ្វើ​នំ​ក្រៀប​​ដើម្បី​ចិញ្ចឹម​ជីវិត​​ ។បុរស​ឈ្មោះ​យន់ ​រស់​នៅ​​ភូមិ​គោក​​កញ្ចាប ឃុំ​ពោធិ៍​រំចាក ស្រុក​ព្រៃ​កប្បាស​ ខេត្ត​​តា​កែ​វ​​​រៀប​រាប់​ឱ្យ​ដឹង​ថា​ គាត់​និង​ប្រពន្ធ​​ចាប់​អាជីព​ជា​អ្នក​ធ្វើ​នំ​ក្រៀប​​បន្ត​ពី​ឪពុក​ម្ដាយ

ខេត្ត​តាកែវ​ ៖ នំ​​ក្រៀប​​ជានំ​មួយ​ប្រភេទ​​មាន​ភាព​ងាយ​ស្រួល​និង​​មាន​ការ​និយម​ចូល​ចិត្ត​ហូប​ពី​​​ប្រជា​ពល​រដ្ឋ​ខ្មែរ​ ដោយ​មាន​រស​ជាតិ​ផ្អែម​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​ ។ ប្រជា​ពល​រដ្ឋ​មួយ​ចំនួន​បាន​ចាប់​យក​មុខ​របរ​ធ្វើ​នំ​ក្រៀប​​ដើម្បី​ចិញ្ចឹម​ជីវិត​​ ។បុរស​ឈ្មោះ​យន់ ​រស់​នៅ​​ភូមិ​គោក​​កញ្ចាប ឃុំ​ពោធិ៍​រំចាក ស្រុក​ព្រៃ​កប្បាស​ ខេត្ត​​តា​កែ​វ​​​រៀប​រាប់​ឱ្យ​ដឹង​ថា​ គាត់​និង​ប្រពន្ធ​​ចាប់​អាជីព​ជា​អ្នក​ធ្វើ​នំ​ក្រៀប​​បន្ត​ពី​ឪពុក​ម្ដាយ​​​អស់​រយៈ​ពេល​ជាង​១០​ឆ្នាំ​​មក​ហើយ​។ ​របរ​ធ្វើ​នំ​ក្រៀប​នេះ​​ ​ចាប់​កំណើត​អស់​រយៈ​ពេល​ជា​យូរ​ឆ្នាំ​កន្លង​ទៅ​ហើយ​ជា​មួយ​​ក្រុម​គ្រួសារ​របស់​គាត់​ ព្រោះជី​ដូន​ជីតា​របស់​គាត់​ក៏​ជា​អ្នក​ដែល​ប្រកប​មុខ​របរ​ចិញ្ចឹម​ជីវិត​ដោយ​សារ​តែ​លក់​នំ​ក្រៀប​នេះ​ដែរ​ ។

​​លោក​​យន់​​បញ្ជាក់​​ថា នំ​ក្រៀប​នេះ​ធ្វើ​ឡើង​ពី​អង្ករ​ដំណើប​​ដែល​គាត់​ធ្វើ​ម្ដង​ចំនួន​ប្រាំ​គីឡូ​ក្រាម​​ ហើយ​ទទួល​បាននំ​ចំនួន​ពី​១០០​ទៅ​២៥០​នំ​ ទៅ​តាម​ទំហំ​របស់​នំ​​​ធំ​ ឬ​តូច ។ការ​ចាប់​ផ្ដើម​ដំបូង​គឺ​យក​អង្ករ​ទៅ​ត្រាំ​ជា​មួយ​ទឹក​ធម្ម​តា​ រួច​ដាក់​ចំហុយ​រហូត​ដល់​ឆ្អិន​ ទើប​យក​ទៅ​បុក​​លាយ​ជា​មួយ​​ស្ករ​ត្នោត​១,៥​គី​ឡូ​ក្រាម​សម្រាប់​អង្ករ​៥​គី​ឡូ​ក្រាម​ ។ បន្ទាប់​ពី​បុក​ម៉ដ្ឋ​ហើយ​​​យក​ទៅ​​ផលិត​ឱ្យ​ចេញ​ជា​នំ​តែ​ម្ដង។ ការ​ផលិត​​គឺ​​យក​ម្សៅ​នំ​ដែល​បុក​រួច​​ទៅ​សង្កត់​ឱ្យ​ក្លាយ​ជា​នំ​ដោយ​នំ​នី​មួយៗ​ដែល​មិន​ទាន់​ឆ្អិន​ គឺ​មាន​ទំហំ​​​២​សង់​ទី​ម៉ែត្រ​កា​រេ​។ ក្នុង​​ពេល​​សង្កត់​​គឺ​គេ​ត្រូវ​យក​ខ្លាញ់​ជា​មួយ​នឹង​ពង​ទា​ ឬ​ពង​មាន់​ ​យក​​តែ​ចំណែក​ក្រហម​ដែល​ស្ងោរ​ឆ្អិន​ លាប​ដៃ​ នឹង​ដង​ត្រល់​សម្រិត​​នំ​នោះ​កុំ​ឱ្យ​ជាប់​ស្អិត​ទៅ​ដោយ​ម្សៅ​នំ​​ ។ នៅ​ពេល​ដែល​ម្សៅ​នំ​នោះ​រឹត​រួច​រាល់​ហើយ​ ​ត្រូវ​យ​​ក​ទៅ​ហាល​ថ្ងៃ​ប្រហែល​ជា​១​ម៉ោង​ទៅ​២​ម៉ោង​ទើប​យក​នំ​នោះ​ទៅ​ឆ្អើរ​ជា​មួយ​​ភ្លើង​ម្ដង​ទៀត​ទើប​ជា​ការ​ស្រេច​។

​លោក​​ភឿក គាត​ ជា​អ្នក​ជិត​ខាង​និង​ជា​អ្នក​​ប្រកប​មុខ​រ​​បរ​ធ្វើ​នំក្រៀប​ដែរ​ឱ្យ​ដឹង​​​ថា​ នំ​ដែល​គាត់​​ធ្វើ​ហើយ​​តែង​តែ​​លក់​ទៅ​តាម​បណ្តា​ភូមិ​នា​នា​​ស្ថិត​នៅ​ជិត​ខាង ជា​ពិសេស​នោះ​គឺ​លក់​នៅ​តាម​ពិ​ធីប​ុណ្យ​ទាន​ផ្សេងៗ​ ព្រោះ​មាន​អ្នក​​និយម​ចូល​ច​ិត្ត​​ហូបន​ំ​ក្រៀប​នេះ​ណាស់​ ។ប្រភព​ដដែល​​បញ្ជាក់​​​ថា ក្នុង​អង្ករ​ចំនួន​៥​គី​ឡូ​ក្រាម​គាត់​ទទួលប្រាក់​ចំណេញ​ពី​១៥.០០០​​ទៅ​២០.០០០​រៀល​ ។ ដោយ​សារ​​មុខ​រ​បរ​នេះ​​ធ្វើ​ឱ្យ​ជីវ​ភាព​ក្រុម​គ្រួ​សារ​របស់​គាត់​បាន​​​រី​ក​ចម្រើន​មួយ​កម្រិត​ ៕