ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រជា​កសិករ​​នៅ​ខេត្ត​បន្ទាយ​មានជ័យ​​​​​ក្រៅ​ពី​​​ពេញ​និយម​​​ធ្វើ​ស្រែ​ប្រាំង​ នាំគ្នា​ធ្វើ​ស្រូវស្រាល​​​​ដំណើប​​ខ្មៅ​​ដែល​មាន​​​ហាង​ឆេង​​​នៅ​ក្នុង​ និង​ក្រៅ​​ប្រទេស​

12 ឆ្នាំ មុន

ខេត្ត​​បន្ទាយ​មានជ័យ​ ៖ ​​ប្រជា​កសិករ​​​​នៅ​ខេត្ត​​បន្ទាយ​​មាន​ជ័យ​​​​​​ ដែល​ជា​ខេត្ត​​ជង្រុក​​​ស្រូវ​​​មួយ​​នៅ​​​ប្រទេស​កម្ពុជា​​ ក្រៅពី​​ធ្វើ​ស្រូវ​​​ប្រាំង​​​​ បច្ចុប្បន្ន​​​​​​នេះ​បាន​នាំ​គ្នា​ធ្វើ​ស្រូវ​​​ស្រា​ល​ដំណើប​​ខ្មៅ​​​ ​​​​​​ ខណៈ​ស្រូវ​​ដំណើប​​​ខ្មៅ​​​មាន​ហាង​ឆេង​​​​​​នាំ​ចេញ​ទៅ​លក់​​​​​ទាំង​ក្នុង​និង​ក្រៅ​ប្រទេស​។​
​លោក​​ ហេង​ ​ប៊ុនហោ ប្រធាន​មន្ទីរ​​​កសិកម្ម​​​​ខេត្ត​​​​ បាន​ប្រាប់​​ថា នៅ​​​​ខេត្ត​​​​​​​​​បន្ទាយ​មាន​​ជ័យក្នុង​​​​ឆ្នាំ​​​២០១​២​នេះ ទោះ​ជា​នៅ​​តាម​បណ្តា

​ខេត្ត​​បន្ទាយ​មានជ័យ​ ៖ ​​ប្រជា​កសិករ​​​​នៅ​ខេត្ត​​បន្ទាយ​​មាន​ជ័យ​​​​​​ ដែល​ជា​ខេត្ត​​ជង្រុក​​​ស្រូវ​​​មួយ​​នៅ​​​ប្រទេស​កម្ពុជា​​ ក្រៅពី​​ធ្វើ​ស្រូវ​​​ប្រាំង​​​​ បច្ចុប្បន្ន​​​​​​នេះ​បាន​នាំ​គ្នា​ធ្វើ​ស្រូវ​​​ស្រា​ល​ដំណើប​​ខ្មៅ​​​ ​​​​​​ ខណៈ​ស្រូវ​​ដំណើប​​​ខ្មៅ​​​មាន​ហាង​ឆេង​​​​​​នាំ​ចេញ​ទៅ​លក់​​​​​ទាំង​ក្នុង​និង​ក្រៅ​ប្រទេស​។​
​លោក​​ ហេង​ ​ប៊ុនហោ ប្រធាន​មន្ទីរ​​​កសិកម្ម​​​​ខេត្ត​​​​ បាន​ប្រាប់​​ថា នៅ​​​​ខេត្ត​​​​​​​​​បន្ទាយ​មាន​​ជ័យក្នុង​​​​ឆ្នាំ​​​២០១​២​នេះ ទោះ​ជា​នៅ​​តាម​បណ្តា​​ស្រុក​​​មួយ​ចំនួន​​​​​ធំ​​​​​​ជួ​ប​គ្រោះ​​​រាំង​ស្ងួត​​​យ៉ា​ងណា​ក៏​ដោយ​​ ​ទូ​ទាំង​​​ខេត្ត​​​​​​សម្រេច​ធ្វើ​ស្រែ​​​បាន​ចំនួន​​២៣.៥០០​​ហិកតា​ លើ​​​ផែន​ការ​​​ចំនួន​​​២២.៥០០​ហិកតា​ ​។

កន្លង​មក​​ដោយ​​សារ​ជួប​​​​គ្រោះ​​​​រាំ​​ង​ស្ងួត​​​​​​ក្រោយ​ពេល​​​​ដែល​ប្រ​ជា​​កសិករ​​​ធ្វើ​​​​ស្រែ​រួច​ហើយ​​​​ ​ស្រូវ​ក៏​ត្រូវ​​​ងាប់​​ និង​ស្វិត​​​ក្រៀម​​ តែ​​​​បន្ទាប់​មក​​ធម្ម​ជាតិ​​​​អំណោយ​​ផល​​​​​​វិញ​ ដោយ​មាន​​​ភ្លៀង​​​​​រលឹម​​​រហូត​ដល់​​​​ចុង​ខែ​​​​សីហា​ និង​​ដើម​​ខែ​​​កញ្ញា​​ ក៏មាន​ភ្លៀង​​​​ធ្លាក់​​​ជា​​ច្រើន​​​​​​កន្លែងធ្វើ​​ឱ្យ​​ស្រូវ​​​​​លូត​លាស់​​​ឡើង​វិញ ។​​ ​លោក​​ ហេង​ ប៊ុនហោ​ ​បញ្ជាក់ថា ​នៅ​ឆ្នាំ​​២០១២​​នេះ​​ ប្រជា​កសិករ​​​ធ្វើ​ស្រូវ​​​ស្រាល​​ក្នុង​នោះ​មាន​​​​ប្រភេទ​​ស្រូវ​មិ​ន​​ប្រកាន់​​​​រដូវ​​​​រយៈ​ពេល​​​​​៣​ខែ​​ ដែល​ធ្វើ​បាន​​​​២​ទៅ​​​៣​ដង​​​ក្នុង​មួយ​រដូវ​​​​​​ ​និង​ប្រភេទ​ស្រូវ​​​​ស្រាល​​​​ដើម​រដូវ​​​​ ដែល​ទទួល​​​ផល​ក្នុង​​មួយ​ហិក​តា​​បាន​ពី​​៤​ទៅ​​៥​តោន ។​​

ក្រោយ​​ពីមាន​ទី​ផ្សារ​​​​ និង​​ដឹង​ថា ប្រភេទ​​​​​​ស្រូវ​​​ណា​មួយ​​​មាន​ហាង​ឆេង​​​ពួក​​គាត់​​នឹង​នាំ​​គ្នា​ធ្វើ​​​​​ច្រើន​​​មិន​ខាន​ ជាក់​ស្តែង​​​នៅ​ស្រុក​មង្គលបុរី​​​​ក្រៅ​ពី​​​ធ្វើ​ស្រូវ​​​ប្រាំង​ ពួក​គាត់​ធ្វើ​ស្រូវ​​​​​ដំណើប​​​ខ្មៅ​ ដែល​​​ជា​ប្រភេទ​​​ស្រូវ​ស្រាល​​​ដើម​​​រដូវ​​​​​នៅ​ឆ្នាំនេះ​​ គឺ​មាន​​​មិន​​​​​តិច​ជាង​​​១០.០០០​ហិកតា​​ ដែល​ត្រូវ​បាន​​​ច្រូត​​ហើយ​​​​នាំ​ចេញ​​​​ទៅលក់​នៅ​ប្រទេ​ស​​ថៃ​​​ក្នុង​​មួយ​តោន​​​​​បាន​តម្លៃ​​​ជិត​​១០.០០០​បាត​​ ។ កសិករបច្ចុប្បន្នកំពុង ប្តូរយុទ្ធសាស្រ្តតាមទីផ្សារ ៕