សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសបានឱ្យដឹងថា ការទទួលទានល្ហុងទុំមួយផ្លែជារៀងរាល់ថ្ងៃ គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏សាមញ្ញតែមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការជួយអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមឱ្យគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមបានយ៉ាងល្អ។ ទោះបីជាល្ហុងមានរសជាតិផ្អែមពីធម្មជាតិក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែវាគឺជាជម្រើសផ្លែឈើដ៏សុវត្ថិភាពបំផុតមួយ ដោយសារវាមានកម្រិតជាតិស្ករទាប និងមិនបង្កឱ្យមានការហក់ឡើងនៃជាតិស្ករក្នុងឈាមខ្លាំងភ្លាមៗក្រោយពេលទទួលទាននោះឡើយ ដែលលក្ខណៈសម្បត្តិនេះធ្វើឱ្យវាក្លាយជាមិត្តល្អសម្រាប់សុខភាពអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមគ្រប់វ័យ។
មូលហេតុចម្បងដែលធ្វើឱ្យល្ហុងទុំមានអត្ថប្រយោជន៍លើសលប់បែបនេះ គឺដោយសារវត្តមាននៃជាតិសរសៃយ៉ាងច្រើន ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការជួយពន្យឺតដំណើរការបឺតស្រូបជាតិស្ករទៅក្នុងចរន្តឈាម។ ក្រៅពីការរក្សាតុល្យភាពជាតិស្ករ វីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមាននៅក្នុងផ្លែល្ហុង ក៏ជួយការពារសរសៃឈាម និងរារាំងការវិវត្តនៃជំងឺបេះដូង ដែលជាផលវិបាកធ្ងន់ធ្ងរជាញឹកញាប់កើតឡើងចំពោះអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមផងដែរ។ ការសិក្សាបានបញ្ជាក់ថា ជាតិស្ករធម្មជាតិប្រមាណ ៨,៣ ក្រាមក្នុងមួយចំណិតល្ហុង គឺស្ថិតក្នុងកម្រិតដែលរាងកាយអាចទទួលយកបានយ៉ាងងាយស្រួលដោយមិនបង្កជាហានិភ័យដល់សុខភាព។
លើសពីនេះទៅទៀត ការទម្លាប់ញ៉ាំល្ហុងទុំជាប្រចាំក៏ជួយសម្រួលដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារឱ្យដំណើរការបានរលូន និងជួយឱ្យរាងកាយមានភាពស្វាហាប់តាមរយៈជីវជាតិរុក្ខជាតិដែលមាននៅក្នុងផ្លែឈើនេះ។ សម្រាប់អ្នកដែលមិនទាន់មានជំងឺទឹកនោមផ្អែម ការជ្រើសរើសល្ហុងទុំជាអាហារសម្រន់ប្រចាំថ្ងៃ គឺជាការវិនិយោគសុខភាពដ៏ឆ្លាតវៃបំផុតដើម្បីការពាររាងកាយពីការកើតជំងឺនេះ និងជួយឱ្យសរីរាង្គក្នុងខ្លួនដំណើរការបានកាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព។ ដូច្នេះការបន្ថែមល្ហុងទុំទៅក្នុងរបបអាហារប្រចាំថ្ងៃ គឺជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតដើម្បីធានាបាននូវការរស់នៅប្រកបដោយភាពរីករាយ និងគ្មានក្ដីបារម្ភពីរឿងសុខភាពរ៉ាំរ៉ៃឡើយ។
បញ្ជាក់៖ ព័ត៌មាននេះផ្តល់ជូនសម្រាប់តែជាចំណេះដឹងទូទៅប៉ុណ្ណោះ។ ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាព ឬអាការៈមិនប្រក្រតីណាមួយ សូមមេត្តាទៅជួបពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ ដើម្បីទទួលបានការធ្វើរោគវិនិច្ឆ័យ និងការព្យាបាលត្រឹមត្រូវ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ