ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ឥណ្ឌូ​ណេ​ស៊ី​មិន​នាំ​ចូល​អង្ករ​នៅ​ឆ្នាំ​ក្រោយ ដោយ​លើក​ឡើង​ពី​ផលិតកម្ម​ក្នុងស្រុក​គ្រប់គ្រាន់

4 ម៉ោង មុន

ទីក្រុង​ហ្សា​ការ​តា ៖ ប្រទេស​ឥណ្ឌូ​ណេ​ស៊ី នៅ​ឆ្នាំ​ក្រោយ នឹង​មិន​នាំ​ចូល​អង្ករ​សម្រាប់​ការ​ប្រើប្រាស់ ឬ​សម្រាប់​ឧស្សាហកម្ម ដោយ​លើក​ឡើង​ពី​ផលិតកម្ម​ក្នុងស្រុក​គ្រប់គ្រាន់​។ ការ​សម្រេច​នេះ ត្រូវ​បាន​ប្រកាស​បន្ទាប់​ពី​កិច្ចប្រជុំ​សម្របសម្រួល​របស់​រដ្ឋមន្ត្រី​កាលពី​ថ្មី​ៗ​នេះ នៅ​ក្នុង​ទីក្រុង​ហ្សា​កា​តា…

ទីក្រុង​ហ្សា​ការ​តា ៖ ប្រទេស​ឥណ្ឌូ​ណេ​ស៊ី នៅ​ឆ្នាំ​ក្រោយ នឹង​មិន​នាំ​ចូល​អង្ករ​សម្រាប់​ការ​ប្រើប្រាស់ ឬ​សម្រាប់​ឧស្សាហកម្ម ដោយ​លើក​ឡើង​ពី​ផលិតកម្ម​ក្នុងស្រុក​គ្រប់គ្រាន់​។ ការ​សម្រេច​នេះ ត្រូវ​បាន​ប្រកាស​បន្ទាប់​ពី​កិច្ចប្រជុំ​សម្របសម្រួល​របស់​រដ្ឋមន្ត្រី​កាលពី​ថ្មី​ៗ​នេះ នៅ​ក្នុង​ទីក្រុង​ហ្សា​កា​តា ដោយ​មានការ​ចូលរួម​ពី​ថ្នាក់ដឹកនាំ​ជាន់ខ្ពស់​មក​ពី​ក្រសួង​សម្របសម្រួល​សន្តិសុខ​ស្បៀង ក្រសួងពាណិជ្ជកម្ម និង​ទីភ្នាក់ងារ​ស្ថិតិ​កណ្តាល​ផង​ដែរ​។

លោក Tatang Yuliono អនុប្រធាន​សម្របសម្រួល​ពាណិជ្ជកម្ម និង​ចែកចាយ​នៃ​ក្រសួង​សម្របសម្រួល​សន្តិសុខ​ស្បៀង បាន​លើក​ឡើង​ថា តម្រូវការ​ក្នុងស្រុក​ទាំងអស់ រួម​ទាំង​អង្ករ​សម្រាប់​ការ​ប្រើប្រាស់​ក្នុង​គ្រួសារ និង​ការ​កែ​ច្នៃ​ឧស្សាហកម្ម នឹង​ត្រូវ​បាន​បំពេញ​យ៉ាង​ពេញលេញ​ដោយ​ផលិតកម្ម​ក្នុងស្រុក​។

រដ្ឋាភិបាល​ក៏​បាន​បដិសេធ​សំណើ​របស់​ក្រសួង​ឧស្សាហកម្ម ដើម្បី​នាំ​ចូល​អង្ករ​ជិត ៣៨១ ០០០ តោន​សម្រាប់​ការ​ប្រើប្រាស់​ក្នុង​ឧស្សាហកម្ម​នៅ​ឆ្នាំ​ក្រោយ ដោយ​ជឿជាក់​ថា ការ​ផ្គត់ផ្គង់​ក្នុងស្រុក​នឹង​គ្រប់គ្រាន់​។ គោលនយោបាយ​មិន​នាំ​ចូល​អង្ករ​នឹង​ត្រូវ​អនុវត្ត​ទូ​ទាំង​ប្រទេស រួម​ទាំង​តំបន់​ពាណិជ្ជកម្ម​សេរី ដូច​ជា ទីក្រុង​សា​បាង (Sabang) ក្នុង​ខេត្ត​អា​ឆេ (Aceh) ជាដើម​។ លោក Tatang Yuliono បាន​បន្ថែម​ទៀត​ថា ក្រសួង​ពាក់ព័ន្ធ​នឹង​បន្ត​ពិនិត្យ​ឡើង​វិញ​នូវ​គោលនយោបាយ​នាំ​ចូល​ស្បៀងអាហារ តាម​រយៈ​កិច្ចប្រជុំ​តុល្យភាព​ទំនិញ​នា​ពេល​ខាង​មុខ​។

ទំនុកចិត្ត​របស់​រដ្ឋាភិបាល​ឥណ្ឌូ​ណេ​ស៊ី​បាន​មក​ពី​ការ​អនុវត្ត​វិស័យ​កសិកម្ម​ដ៏​រឹង​មាំ​នៅ​ឆ្នាំ​នេះ នៅ​ពេល​ដែល​ប្រទេស​សេដ្ឋកិច្ច​ធំ​ជាងគេ​នៅ​អាស៊ី​អាគ្នេយ៍​មួយ​នេះ បាន​បញ្ឈប់​ការ​នាំ​ចូល​អង្ករ និង​ពោត ដែល​ជា​សមិទ្ធផល​ដ៏​សំខាន់​មួយ​ក្នុង​សន្តិសុខ​ស្បៀង​ជាតិ​។ នៅ​ពាក់កណ្តាល​ឆ្នាំ ២០២៥ ទុនបម្រុង​អង្ករ​របស់​ឥណ្ឌូ​ណេ​ស៊ី បាន​ឈាន​ដល់​កម្រិត​ខ្ពស់​បំផុត​ក្នុង​ប្រវត្តិសាស្ត្រ​ប្រហែល ៤ លាន​តោន ដែល​ជួយ​ធ្វើ​ឱ្យ​ទីផ្សារ​មាន​ស្ថិរភាព ក៏​ដូច​ជា​គាំទ្រ​ដល់​តំបន់​រង​ផល​ប៉ះពាល់​ដោយ​គ្រោះ​មហន្តរាយ​ថែម​ទៀត​ផង​។

យោង​តាម​ទិន្នន័យ​ផ្លូវការ​បង្ហាញ​ថា ការ​ផលិត​អង្ករ​របស់​ឥណ្ឌូ​ណេ​ស៊ី នៅ​ឆ្នាំ ២០២៥ ត្រូវ​បាន​ព្យាករ​ថា​នឹង​ឈាន​ដល់ ៣៤,៧៧ លាន​តោន កើនឡើង ១៣,៥៤% ធៀប​នឹង​ឆាំ្ន​មុន ដែល​ជំរុញ​ដោយ​អាកាសធាតុ​អំណោយផល និង​គោលនយោបាយ​គាំទ្រ​កសិករ​ក្រោម​រដ្ឋបាល​របស់​លោក​ប្រធានា​ធិបតី ប្រា​បូ​វ៉ូ ស៊ូ​ប៊ី​យ៉ា​ន​តូ (Prabowo Subianto)​។ ចំណែក​ទិន្នផល​ពោត​ក៏​ត្រូវ​បាន​រំពឹង​ថា​នឹង​ឈាន​ដល់​ប្រហែល ៤ លាន​តោន​នៅ​ចុងឆ្នាំ​នេះ​ផង​ដែរ ដោយ​ធានា​បាន​នូវ​ការ​ផ្គត់ផ្គង់​គ្រប់គ្រាន់ សម្រាប់​ការ​ប្រើប្រាស់​ក្នុងស្រុក និង​វិស័យ​ប​សុ​បក្សី​៕ ប្រភព ៖ VNA

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ