សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេសបានឱ្យដឹងថា ការទទួលទានផ្លែព្នៅ ឬតែផ្លែព្នៅជាប្រចាំ គឺជាវិធីសាស្ត្រដ៏ប្រសើរក្នុងការថែរក្សាសុខភាពបេះដូង និងប្រព័ន្ធសរសៃឈាមឱ្យមានដំណើរការល្អ។
ផ្លែឈើប្រភេទនេះត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាជំនួយការយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការការពារ និងប្រឆាំងនឹងជំងឺដែលគំរាមកំហែងដល់អាយុជីវិតជាច្រើន ដូចជាជំងឺគាំងបេះដូង ជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលជាដើម។
សារធាតុចិញ្ចឹមដែលមាននៅក្នុងផ្លែព្នៅ ជួយសម្រួលដល់ចលនានៃការបញ្ជូនឈាមទៅកាន់សរីរាង្គផ្សេងៗ និងជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម ដែលជាកត្តាចម្បងក្នុងការកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។
ការទទួលទានតែផ្លែព្នៅក្តៅៗ ឬផ្លែព្នៅស្រស់ឱ្យបានទៀងទាត់ មិនត្រឹមតែផ្ដល់នូវរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងជាខែលការពារសុខភាពសរសៃឈាមខួរក្បាល និងបេះដូងរបស់អ្នកឱ្យមានភាពរឹងមាំបានយូរអង្វែងផងដែរ។
បញ្ជាក់៖ ព័ត៌មាននេះផ្តល់ជូនសម្រាប់តែជាចំណេះដឹងទូទៅប៉ុណ្ណោះ។ ប្រសិនបើលោកអ្នកមានបញ្ហាសុខភាព ឬអាការៈមិនប្រក្រតីណាមួយ សូមប្រញាប់ទៅជួបពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យជំនាញ ដើម្បីពិនិត្យ និងព្យាបាលឱ្យបានត្រឹមត្រូវ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ