សុខភាព៖ យោងតាមការចុះផ្សាយរបស់សារព័ត៌មានបរទេស ផ្លែសេដា មិនត្រឹមតែមានក្លិនឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ តែវាត្រូវបានគេរកឃើញថា មានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់ដែលជួយដល់សុខភាព និងអាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម។
វីតាមីន B3៖ អាថ៌កំបាំងក្នុងផ្លែសេដា
សារធាតុចិញ្ចឹមមីក្រូសារជាតិមួយដែលសម្បូរនៅក្នុងផ្លែសេដា គឺ នីយ៉ាស៊ីន ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ម្យ៉ាងទៀតថាជា វីតាមីន B3។
- តួនាទីបំលែងថាមពល: វីតាមីន B3 នេះមានសារសំខាន់ណាស់ក្នុងការបំពេញមុខងាររាងកាយជាមូលដ្ឋាន ដូចជា បំប្លែងកាបូអ៊ីដ្រាតទៅជាថាមពល ដែលជួយទ្រទ្រង់ដល់ការរស់នៅប្រចាំថ្ងៃ។
- កាត់បន្ថយលើសឈាម: តាមការសិក្សាមួយចំនួន វីតាមីន B3 ត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងសមត្ថភាពក្នុងការជួយ រក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម ដែលជាកត្តាគ្រោះថ្នាក់នាំឱ្យកើតជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
ដំបូន្មាន: ការទទួលទានផ្លែសេដា ឬទឹកផ្លែសេដា អាចជាផ្នែកមួយនៃរបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អ ដើម្បីគាំទ្រដល់មុខងាររាងកាយ និងជួយការពារខ្លួនពីជំងឺលើសឈាម៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ