ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

គ្រោះថ្នា.ក់​ក្នុង​ចាន​បាយ​! អាហារ ៧ មុខ​នេះ​ងាយ​បង្ក​ឱ្យ​ពុ.ល​ធ្ងន់ធ្ងរ​ ​ត្រូវ​ប្រយ័ត្ន​បំផុត​!

3 ម៉ោង មុន

ការ​ពុល​អាហារ​បណ្ដាល​មក​ពី​ការ​បរិភោគ​អាហារ ឬ​ទឹក​មាន​មេរោគ (​បាក់តេរី​, មេរោគ​, ប៉ារ៉ាស៊ីត​) ឬ​ជាតិពុល​។ លោក​វេជ្ជបណ្ឌិត​ផ្នែក​ប្រយុទ្ធ​នឹង​ជំងឺ​បាន​បញ្ជាក់​ថា អាហារ​ដែល​មិន​ទាន់​ឆ្អិន​ល្អ​, មិន​ស្អាត​, ឬ​ទុក​ចោល​យូរ​ដោយ​គ្មាន​ទូរ​ទឹកកក…

ការ​ពុល​អាហារ​បណ្ដាល​មក​ពី​ការ​បរិភោគ​អាហារ ឬ​ទឹក​មាន​មេរោគ (​បាក់តេរី​, មេរោគ​, ប៉ារ៉ាស៊ីត​) ឬ​ជាតិពុល​។ លោក​វេជ្ជបណ្ឌិត​ផ្នែក​ប្រយុទ្ធ​នឹង​ជំងឺ​បាន​បញ្ជាក់​ថា អាហារ​ដែល​មិន​ទាន់​ឆ្អិន​ល្អ​, មិន​ស្អាត​, ឬ​ទុក​ចោល​យូរ​ដោយ​គ្មាន​ទូរ​ទឹកកក គឺជា​ប្រភព​ប្រឈម​បំផុត​។

យោង​តាម​សារព័ត៌មាន​បរទេស អាហារ ៧ មុខ​ដែល​សាធារណជន​គួរ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ខ្ពស់​មាន​៖

១-ញ៉ាំ​សាឡាដ​បង្គា
២-ញាំ​ខ្យង ឬ​សាឡា​ត់​អាហារ​សមុទ្រ
៣-បាយ​ឆា​ជាមួយ​សាច់​ក្ដាម

៤-អាហារ ឬ​បង្អែម​ដែល​មាន​ទឹកដោះគោ​ដូង​ស្រស់
៥-ផ្លែ​ល្ហុង (​ដែល​អាច​មានការ​លាង​សម្អាត​មិន​បាន​ល្អ​)
៦-បុកល្ហុង (​ប្រឈម​មេរោគ​ពី​ការ​លាង​មិន​ស្អាត​)
៧-ទឹកកក​ដែល​ផលិត​មិន​មាន​ស្តង់ដា

ការ​ក្រើនរំលឹក​៖ សូម​យកចិត្តទុកដាក់​ខ្ពស់​លើ​អនាម័យ និង​ការ​ចម្អិន​អាហារ​ឲ្យ​បាន​ឆ្អិន​ល្អជា​និច្ច ដើម្បី​ជៀសវាង​ការ​ពុល​អាហារ​ធ្ងន់ធ្ងរ​!

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ