ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

​ប្រយ័ត្ន!​ បើ​មិនចង់​ឱ្យ​ខ្សោយ​តម្រងនោម​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​គាំងបេះដូង ត្រូវ​តម​ ​ប្រហុក ផ្អក ឆៃប៉ូវ​ និង​ផ្លែឈើ ៤ មុខ​នេះ!

11 ម៉ោង មុន

​រាជធានីភ្នំពេញ៖ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ខ្សោយ​តម្រងនោម​កម្រិតធ្ងន់​ ការ​ប្រើប្រាស់​ថ្នាំ​តែមួយ​មុខ​មិន​គ្រប់គ្រាន់​ឡើយ។ របបអាហារ​ត្រឹមត្រូវ​ជា​កត្តា​កំណត់​ជោគវាសនា និង​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​អាយុជីវិត (ដូចជា​ឡើង​សម្ពាធឈាម ហើម​សួត ឬ​វិបត្តិ​បេះដូង)។ យោងតាមការផ្សាយរបស់ មន្ទីរពេទ្យកាល់ម៉ែត…


រាជធានីភ្នំពេញ៖ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ខ្សោយ​តម្រងនោម​កម្រិតធ្ងន់​ ការ​ប្រើប្រាស់​ថ្នាំ​តែមួយ​មុខ​មិន​គ្រប់គ្រាន់​ឡើយ។ របបអាហារ​ត្រឹមត្រូវ​ជា​កត្តា​កំណត់​ជោគវាសនា និង​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​អាយុជីវិត (ដូចជា​ឡើង​សម្ពាធឈាម ហើម​សួត ឬ​វិបត្តិ​បេះដូង)។

យោងតាមការផ្សាយរបស់ មន្ទីរពេទ្យកាល់ម៉ែត អ្នកជំងឺ​ត្រូវ​ប្រុងប្រយ័ត្ន​ខ្ពស់​ចំពោះ​សារធាតុ​សំខាន់ៗ​ចំនួន ៤ ដូចខាងក្រោម៖

​អាហារ​ដែល​ត្រូវ​ជៀសវាង ឬ​កាត់បន្ថយ​យ៉ាង​ដាច់ខាត

១. សារធាតុ​អំបិល​និង​អាហារ​ប្រៃ

  • កម្រិតកំណត់: កុំឱ្យ​លើសពី ៥ ក្រាម ក្នុង​អាហារ​សរុប​ប្រចាំថ្ងៃ។
  • អាហារ​គ្រោះថ្នាក់: សូម​ជៀសវាង​អាហារ​ដែល​ប្រៃ​ខ្លាំង​ទាំងនេះ ព្រោះ​វា​ធ្វើឱ្យ​សម្ពាធឈាម​ឡើង​ខ្ពស់ និង​បង្កើន​បន្ទុក​លើ​តម្រងនោម៖
    • ប្រហុក
    • ផ្អក
    • ឆៃប៉ូវ

២. សារធាតុ​ប៉ូតាស្យូម​ (អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​បេះដូង!)

ការ​ទទួលទាន​ប៉ូតាស្យូម​ខ្ពស់ អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់ ចង្វាក់បេះដូង ​ចំពោះ​អ្នកជំងឺ​តម្រងនោម​ធ្ងន់ធ្ងរ។

  • ផ្លែឈើ​ដែល​ត្រូវ​តម​ពិសេស:
    • ចេក
    • ក្រូច
    • ផ្លែប័រ
    • ផ្លែដូង
  • ផ្សេងៗ: ទឹកផ្លែឈើ និង​ភេសជ្ជៈ​មួយចំនួន។

៣. សារធាតុ​ផូស្វ័រ​

  • ការណែនាំ: ត្រូវ​កាត់បន្ថយ​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មាន​សារធាតុ​ផូស្វ័រ​ខ្ពស់ (សារធាតុ​នេះ​ច្រើន​មាន​ក្នុង​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ គ្រាប់ធញ្ញជាតិ និង​ភេសជ្ជៈ​សូដា​ពណ៌​ងងឹត)។

៤. ខ្លាញ់​មាន​ប្រភពពី​សត្វ

  • ការណែនាំ: ត្រូវ​កាត់បន្ថយ​ការ​ទទួលទាន​សារធាតុ​ខ្លាញ់​ដែល​មាន​ប្រភព​ពី​សត្វ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ