ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រយ័ត្ន​! ញ៉ាំ​អាហារ​ផ្អែម​ៗ​ពេល​ល្ងាច​ញឹកញាប់ អាច​ព​ន្លឿ​នភា​ព​ចាស់ និង​នាំ​ឱ្យ​អាយុ​ខ្លី

2 ម៉ោង មុន

ស្ករ គឺជា​គ្រឿងផ្សំ​ធម្មតា​មួយ ប៉ុន្តែ​ការ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ពេក​នៅ​ពេល​ល្ងាច​អាច​បង្ក​ឲ្យ​មាន​បញ្ហា គេង​មិន​លក់​ធ្ងន់ធ្ងរ និង​ផលវិបាក​សុខភាព​រយៈពេល​វែង​។ ១. ជាតិ​ស្ករ​បង្ក​ឲ្យ​មាន​ភាព​តានតឹង​ផ្លូវចិត្ត និង​រាង​កាយនៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​អាហារ ឬ​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ពេក​នៅ​ពេល​ល្ងាច កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នក​នឹង…

ស្ករ គឺជា​គ្រឿងផ្សំ​ធម្មតា​មួយ ប៉ុន្តែ​ការ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ពេក​នៅ​ពេល​ល្ងាច​អាច​បង្ក​ឲ្យ​មាន​បញ្ហា គេង​មិន​លក់​ធ្ងន់ធ្ងរ និង​ផលវិបាក​សុខភាព​រយៈពេល​វែង​។

១. ជាតិ​ស្ករ​បង្ក​ឲ្យ​មាន​ភាព​តានតឹង​ផ្លូវចិត្ត និង​រាង​កាយ
នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​អាហារ ឬ​ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ច្រើន​ពេក​នៅ​ពេល​ល្ងាច កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​របស់​អ្នក​នឹង កើនឡើង​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស ហើយ ធ្លាក់​ចុះ​ភ្លាម​ៗ​។ ការ​ប្រែប្រួល​ភ្លាម​ៗ​នេះ​បណ្តាល​ឱ្យ​រាង​កាយ​របស់​អ្នកឆ្លើយ​តប​ដោយ​ការ បញ្ចេញ​អ័រម៉ូន ស្ត្រេ​ស​៖

Adrenaline និង Cortisol: អ័រម៉ូន​ទាំង​ពីរ​នេះ​ធ្វើ​ឱ្យ បេះដូង​របស់​អ្នក​លោត​ញាប់ និង សរសៃប្រសាទ​របស់​អ្នក​តានតឹង ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក គេង​មិន​លក់ ជំនួស​ឱ្យ​ការ​សម្រាក​ឱ្យ​បាន​ល្អ​។

២. គុណភាព​ដំណេក​ធ្លាក់​ចុះ និង​ផលវិបាក​សុខភាព
ការ​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ដែល​ត្រូវ​បាន​ចេញផ្សាយ​នៅ​ក្នុង American Journal of Clinical Nutrition បាន​បង្ហាញ​ថា​៖

រំខាន​ដំណេក​ជ្រៅ​: ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់​ជួយ កាត់​បន្ថយ​ការ​គេង​ជ្រៅ និង បង្កើន​ភាព​ញឹកញាប់​នៃ​ការ​ភ្ញាក់ នៅ​ពេល​យប់​។

ប៉ះពាល់​អាយុ​វែង​: ការ​គេង​មិន​លក់​យូរ​រំខាន​ដល់ ចង្វាក់ Circadian (​នាឡិកា​ជីវសាស្ត្រ​) ដែល​នាំ​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដូច​ជា​៖ ធាត់​, ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី 2 និង ការ​រលាក​រ៉ាំរ៉ៃ​—​កត្តា​ទាំង​អស់នេះ​ត្រូវ​បាន​គេ​ចាត់​ទុក​ថា​ជា “​អ្នក​រួមចំណែក​សំខាន់​ចំពោះ​អាយុ​វែង​”​។

អនុសាសន៍​របស់​អ្នកជំនាញ​៖
ដើម្បី​ការពារ​បេះដូង និង​គុណភាព​ដំណេក​របស់​អ្នក សមាគម​ន៍​បេះដូង​អាម៉េរិក (AHA) ណែនាំ​ឲ្យ​កំណត់​ការ​ទទួលទាន ជាតិ​ស្ករ​បន្ថែម មិន​គួរ​លើស​ពី ២៥ ទៅ ៣៦ ក្រាម ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ ឡើយ​។

សូម​កាត់​បន្ថយ​ការ​ញ៉ាំ​ស្ករ​នៅ​ពេល​ល្ងាច ដើម្បី​ធានា​បាន​នូវ​ដំណេក​ស្កប់ស្កល់ និង​អាយុ​វែង​!

(​ប្រភព​៖ បរទេស​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ