ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ញ៉ាំ​ចេក​ក្រហម២ ទៅ៣​ផ្លែ​រាល់ថ្ងៃ ជួយ​បំប៉ន​ឈា.ម​ និង​ប្រឆាំង​ភាពស្លេកស្លាំង

5 ម៉ោង មុន

ចេក​ក្រហម មិន​ត្រឹមតែ​មាន​រូបរាង​ប្លែក និង​ទាក់ទាញ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ដ៏​ពោរពេញ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​អស្ចារ្យ ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​ផ្ទាល់​ទៅ​លើ គុណភាព​ឈាម និង សុខភាព​ផ្លូវចិត្ត របស់​អ្នក​។ ១….

ចេក​ក្រហម មិន​ត្រឹមតែ​មាន​រូបរាង​ប្លែក និង​ទាក់ទាញ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ដ៏​ពោរពេញ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​អស្ចារ្យ ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​ផ្ទាល់​ទៅ​លើ គុណភាព​ឈាម និង សុខភាព​ផ្លូវចិត្ត របស់​អ្នក​។

១. វីតាមីន B-6៖ គន្លឹះ​នៃ​ឈាមក្រហម
បង្កើន​អេ​ម៉ូ​ក្លូ​ប៊ី​ន​៖ ចេក​ក្រហម​មាន​ផ្ទុក​នូវ វីតាមីន B-6 (Pyridoxine) ដែល​ជា​សារធាតុ​សំខាន់​ជួយ បង្កើន​គុណភាព​ឈាម និង​ជំរុញ​ការ​ផលិត អេ​ម៉ូ​ក្លូ​ប៊ី​ន (Hemoglobin) ដែល​ជា​ប្រូតេអ៊ីន​ផ្ទុក​អុក​ស៊ី​សែន​នៅ​ក្នុង​ឈាមក្រហម​។

អនុសាសន៍​អ្នកជំនាញ​ប្រឆាំង​ភាពស្លេកស្លាំង​៖ បើ​យោង​តាម​អ្នកជំនាញ អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា ស្លេកស្លាំង (Anemia) គួរតែ​ញ៉ាំ​ចេក​ក្រហម​ពី ២ ទៅ ៣ ផ្លែ​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ ដើម្បី​បង្កើន​ចំនួន កោសិកា​ឈាមក្រហម​។

២. ជំនួយ​ដល់​អារម្មណ៍ និង​ភាព​រីករាយ
បង្កើន​អ័រម៉ូន​រីករាយ (Serotonin): ក្រៅពី​ជំនួយ​ឈាម វីតាមីន B-6 ក៏​ជួយ បំប្លែង​អាស៊ីត​អា​មី​ណេ Tryptophan ទៅ​ជា សេ​រ៉ូ​តូ​នី​ន (Serotonin) ផង​ដែរ​។ សេ​រ៉ូ​តូ​នី​ន​គឺជា​អ័រម៉ូន​ដែល​ជួយ លើកកម្ពស់​អារម្មណ៍ របស់​យើង កាត់​បន្ថយ​ស្ត្រេ​ស និង​ធ្វើ​ឲ្យ​យើង​គេង​លក់​ស្រួល​។

ដូច្នេះ សូម​ចាប់ផ្ដើម​បន្ថែម​ចេក​ក្រហម​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក ដើម្បី​ទទួល​បាន​សុខភាព​ឈាម​ល្អ​ប្រសើរ និង​អារម្មណ៍​ស្រស់ថ្លា​ពេញ​មួយ​ថ្ងៃ​!

(​ប្រភព​៖ បរទេស​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ