ស្ពៃជើងទា ឬដែលគេនិយមហៅថា ស្ពៃតឿ គឺជាប្រភេទបន្លែបៃតងដ៏ពេញនិយម និងមានលក់ច្រើននៅលើទីផ្សារ។ ស្ពៃនេះមិនត្រឹមតែមាន តម្លៃធូរថ្លៃ និងអាចច្នៃចេញជាមុខម្ហូបបានច្រើនយ៉ាងប៉ុណ្ណោះទេ តែវាក៏សម្បូរទៅដោយគុណប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពជាច្រើន។
សារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សម្បូរបែប
ស្ពៃតឿមានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗដូចជា៖
ពពួកវីតាមីនចម្រុះ: ពិសេសគឺ វីតាមីន B6 និង វីតាមីន C ដែលមានបរិមាណច្រើន។
ពពួករ៉ែ: រួមមាន កាល់ស្យូម, ដែក, ប៉ូតាស្យូម, ម៉ាញ៉េស្យូម, ផូស្វ័រ, សូដ្យូម, ស័ង្កសី, ទង់ដែង បូករួមទាំងពពួក អាស៊ីដ ផ្សេងៗទៀត។
សម្រួលសរសៃឈាម និងចង្វាក់បេះដូង
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏លេចធ្លោមួយរបស់ស្ពៃតឿគឺសមត្ថភាពក្នុងការជួយដល់ប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង៖
រ៉ែជាតិដែក: ស្ពៃតឿមានផ្ទុកនូវ រ៉ែជាតិដែក ដែលជាផ្នែកមួយជួយ សម្រួលដំណើរការចរន្តសរសៃឈាម និង បេះដូង ឲ្យធ្វើការបានល្អ។ ជាក់ស្ដែង ក្នុងបរិមាណស្ពៃតឿ ២០០ ក្រាម ផ្តល់ឲ្យជាតិដែកប្រមាណ ១,៦ ក្រាម។
ជាតិសរសៃ និងគ្មានជាតិស្ករ: ស្ពៃនេះក៏មាន ជាតិសរសៃច្រើន និង គ្មានជាតិស្ករ ដែលជាចំណែកមួយជួយ ពង្រឹងដល់សុខភាពថ្លើម និងលំពែង ផងដែរ៕
(ប្រភព៖ បរទេស)
ចែករំលែកព័តមាននេះ