ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រយ័ត្ន​! កុំ​ប្រើ​ខ្ញី​ជាមួយ​របស់​ទាំងនេះ​ ៖ អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នា.ក់​ដល់​អាយុជីវិត​!

3 ម៉ោង មុន

ទោះបីជា ខ្ញី ជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ក៏​ដោយ ការ​ប្រើប្រាស់​វា​ជាមួយ​អាហារ ឬ​ថ្នាំ​មួយ​ចំនួន​អាច​បង្ក​ជា​ផល​ប៉ះពាល់ និង គ្រោះថ្នាក់ ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក​។ ១. អាហារ​ដែល​គួរ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​៖អាហារ​ហឹរ…

ទោះបីជា ខ្ញី ជា​ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ក៏​ដោយ ការ​ប្រើប្រាស់​វា​ជាមួយ​អាហារ ឬ​ថ្នាំ​មួយ​ចំនួន​អាច​បង្ក​ជា​ផល​ប៉ះពាល់ និង គ្រោះថ្នាក់ ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក​។

១. អាហារ​ដែល​គួរ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​៖
អាហារ​ហឹរ និង​រសជាតិ​ខ្លាំង​: ការ​ទទួលទាន​ខ្ញី​ច្រើន​ពេក រួម​ជាមួយនឹង​អាហារ​ហឹរ​ខ្លាំង អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​មាន ការ​រលាក​ក្រពះ និង បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​ច្រាល​អាស៊ីត (GERD)​។
ភេសជ្ជៈ​មាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ខ្ពស់​: ដូច​ជា តែ​, កាហ្វេ ឬ ភេសជ្ជៈ​ប៉ូវ​កម្លាំង​។ ប្រសិនបើ​ទទួលទាន​ជាមួយ​ខ្ញី វា​អាច​ជំរុញ​ឱ្យ បេះដូង​លោត​ញាប់ ជាង​ធម្មតា និង​ធ្វើ​ឱ្យ​រាង​កាយ​មាន ការ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ខ្លាំង​ពេក (​ថប់​បារម្ភ ឬ​គេង​មិន​លក់​)​។

២. ថ្នាំ​ដែល​មិន​គួរ​ប្រើ​ជាមួយ​ខ្ញី​៖
ថ្នាំ​ប្រឆាំង​នឹង​សម្ពាធ​ឈាម​: ខ្ញី​មាន​ប្រសិទ្ធភាព ** vasodilating** (​ពង្រីក​សរសៃឈាម​)​។ ប្រសិនបើ​លេប​ជាមួយ​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម វា​អាច បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​ទាប​ជាង​ធម្មតា ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍ វិលមុខ ឬ សន្លប់​។

ថ្នាំ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​កកឈាម​: ជា​ឧទាហរណ៍ ថ្នាំ Warfarin និង អាស្ពីរីន​។ នៅ​ពេល​ទទួលទាន​រួម​គ្នា​ជាមួយ​ខ្ញី វា​អាច បង្កើន​ឥទ្ធិពល​នៃ​ការ​កកឈាម បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ ស្នាម​ជាំ ឬ ហូរ​ឈាម ងាយស្រួល​។

ថ្នាំ​បញ្ចុះ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​: ចំពោះ​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ការ​ទទួលទាន​ខ្ញី​រួម​ជាមួយនឹង​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​ជាតិ​ស្ករ អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ធ្លាក់​ចុះ​ទាប​ខ្លាំង (Hypoglycemia) ដែល​នាំ​ឱ្យ អស់កម្លាំង ឬ វិលមុខ​។

មុន​នឹង​បន្ថែម​ខ្ញី​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក សូម​ពិគ្រោះ​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ​ជា​មុន ជា​ពិសេស​ប្រសិនបើ​អ្នក​កំពុង​ប្រើ​ថ្នាំ​ព្យាបាល​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​ណាមួយ​៕

(​ប្រភព​៖ បរទេស​)