ក្នុងចំណោមគុណប្រយោជន៍ទាំងអស់ ទឹកត្នោតបានលាក់នូវអាថ៌កំបាំងសុខភាពជាច្រើន។
ខាងក្រោមនេះជាគុណប្រយោជន៍ដ៏គួរឲ្យចាប់អារម្មណ៍របស់ទឹកត្នោតដែលអ្នកគួរដឹង៖
១. សារធាតុត្រជាក់ប្រឆាំងនឹងការខ្សោះជាតិទឹក
ទឹកត្នោតគឺជាជម្រើសដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ទទួលទានក្នុងរដូវក្ដៅ។
គ្រប់គ្រងសីតុណ្ហភាព: ទឹកត្នោតមានឥទ្ធិពល ត្រជាក់ដល់រាងកាយ ជួយបំបាត់ការស្រេកទឹក និងរក្សាសីតុណ្ហភាពស្នូលរបស់រាងកាយឲ្យមានតុល្យភាព។
អេឡិចត្រូលីត: ផ្លែត្នោតសម្បូរទៅដោយសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗដូចជា សូដ្យូម និង ប៉ូតាស្យូម ដែលដើរតួជាដំណោះស្រាយជាតិទឹកក្នុងមាត់ធម្មជាតិ ជួយ រក្សាតុល្យភាពអេឡិចត្រូលីត និងការពារភាពអស់កម្លាំង ឬការខ្សោះជាតិទឹក។
២. ជំនួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងថ្លើម
កម្ចាត់ទល់លាមក: ផ្លែត្នោត សម្បូរទៅដោយ ជាតិសរសៃ ដែលមានសារៈសំខាន់ណាស់ក្នុងការជំរុញចលនាពោះវៀនឲ្យដំណើរការល្អ និងជួយសម្រួលដល់បញ្ហា ទល់លាមក ឬការរំលាយអាហារផ្សេងៗ។
សម្អាតជាតិពុល: តាមការប្រើប្រាស់ឱសថបុរាណ ចំណែកផ្លែត្នោតត្រូវបានគេជឿថា ដើរតួជា ថ្នាំបំប៉នថ្លើម ដោយជួយសម្អាតជាតិពុលចេញពីក្នុងប្រព័ន្ធរាងកាយ។
៣. ពង្រឹងប្រព័ន្ធការពារ និងប្រឆាំងការរលាក
ទឹកត្នោតផ្ទុកនូវជីវជាតិសំខាន់ៗ និងសមាសធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖
ប្រភពវីតាមីន និងរ៉ែ: ផ្លែត្នោតជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន B និង C រួមទាំងជាតិដែក ស័ង្កសី កាល់ស្យូម និងប៉ូតាស្យូម ដែលទាំងអស់នេះជួយ ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម: ផ្លែត្នោតមានសមាសធាតុ ប្រឆាំងការរលាក និង ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដូចជា សារធាតុ Phenolic និង Flavonoids ដែលជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាតរ៉ាឌីកាល់សេរី។
៤. ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងគ្រប់គ្រងទម្ងន់
ជាតិស្ករទាប: ស្ករត្នោតដែលផលិតចេញពីដើមត្នោត ត្រូវបានគេដឹងថាមាន សន្ទស្សន៍គ្លីសេមិកទាប ដែលធ្វើឲ្យវាជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលកំពុងតមអាហារ ឬមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
គ្រប់គ្រងចំណង់អាហារ: ជាតិជែលធម្មជាតិនៅក្នុងផ្លែត្នោតផ្តល់នូវអារម្មណ៍ ឆ្អែតបានយូរ ដែលជួយកាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជាជំនួយដល់ការសម្រកទម្ងន់។
៥. ថែរក្សាសុខភាពស្បែក
ព្យាបាលបញ្ហាស្បែក: ទឹកត្នោតត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ជាឱសថបុរាណដើម្បីព្យាបាលបញ្ហា រលាកស្បែក ឬ កន្ទួលរមាស់ក្នុងរដូវក្ដៅ។ វាមានប្រសិទ្ធភាពជួយ បំបាត់ការរមាស់ និងផ្តល់សំណើមដល់ស្បែក៕
(ប្រភព៖ បរទេស)
ចែករំលែកព័តមាននេះ