ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ខេត្តស្ទឹងត្រែងក្លាយជាមជ្ឈមណ្ឌលហាងកាហ្វេ​ទាន់សម័យ ទោះមិនមានដំណាំកាហ្វេ​ក្តី

6 ម៉ោង មុន
  • ស្ទឹងត្រែង

ខេត្តស្ទឹងត្រែង ៖ នៅ​ទី​រួម​ខេត្តស្ទឹងត្រែង​សព្វថ្ងៃ ស្ទើរ​ក្លាយ​មជ្ឈមណ្ឌល​មួយ​ដែល​ពោរពេញ​ដោយ​ហាង​កាហ្វេ​ទាន់សម័យ និង​មាន​ភាព​ស៊ី​វិ​ល័យ​ជា​បន្តបន្ទាប់ ។ ការ​រីក​ដុះដាល​នៃ​ហាង​កាហ្វេ​ទាំង​នេះ ធ្វើ​ឲ្យ​គេ​សម្លឹង​ឃើញ​ថា ស្ទឹង​ត្រែង​ពិតជា​ខេត្ត​មួយ​ដែល​មាន​អ្នក​និយម​ចូល​ចិត្ត​ពិសារ​កាហ្វេ​ច្រើន​លើសលប់​។ ពី​មួយ​ថ្ងៃ​ទៅ​មួយ​ថ្ងៃ…

ខេត្តស្ទឹងត្រែង ៖ នៅ​ទី​រួម​ខេត្តស្ទឹងត្រែង​សព្វថ្ងៃ ស្ទើរ​ក្លាយ​មជ្ឈមណ្ឌល​មួយ​ដែល​ពោរពេញ​ដោយ​ហាង​កាហ្វេ​ទាន់សម័យ និង​មាន​ភាព​ស៊ី​វិ​ល័យ​ជា​បន្តបន្ទាប់ ។ ការ​រីក​ដុះដាល​នៃ​ហាង​កាហ្វេ​ទាំង​នេះ ធ្វើ​ឲ្យ​គេ​សម្លឹង​ឃើញ​ថា ស្ទឹង​ត្រែង​ពិតជា​ខេត្ត​មួយ​ដែល​មាន​អ្នក​និយម​ចូល​ចិត្ត​ពិសារ​កាហ្វេ​ច្រើន​លើសលប់​។

ពី​មួយ​ថ្ងៃ​ទៅ​មួយ​ថ្ងៃ ហាង​កាហ្វេ​នីមួយ​ៗ​បាន​ប្រកួតប្រជែង​គ្នា​យ៉ាង​ស្វិតស្វាញ ក្នុង​ការ​រៀបចំ​តុប​តែង​យ៉ាង​ប្រណីត ទាំង​ការ​រចនា​បែប​ធម្មជាតិ​ស្រស់ស្រាយ និង​បែប​បន្ទប់​ម៉ាស៊ីនត្រជាក់​ទំនើប ដើម្បី​ទាក់ទាញ​អតិថិជន​គ្រប់​ស្រទាប់វណ្ណៈ ។

ទោះបីជា​ខេត្តស្ទឹងត្រែង​មិនសូវ​មាន​ដំណាំ​កា​ហេ្វ ដោយសារ​តែ​កត្តា​អាកាសធាតុ និង​ជីវជាតិ​ដី​មិន​អំណោយផល​ក៏​ដោយ ក៏​ខេត្ត​មួយ​នេះ​នៅ​តែ​ល្បីល្បាញ​ជា​ខេត្ត​នាំមុខ​គេ​មួយ ក្នុង​ការ​ចែកចាយ​កាហ្វេ​ដ៏​សំខាន់​ទៅ​កាន់​ទីផ្សារ​ជា​ច្រើន ។ រសជាតិ​ដ៏​សម្បូរ​បែប​ដែល​ចរាចរណ៍​នៅ​លើ​ទីផ្សារ​ក្នុង​ខេត្តស្ទឹងត្រែង ភាគច្រើន​ត្រូវ​បាន​នាំ​ចូល​ពី​ប្រទេស​ឡាវ ទាំង​គ្រាប់​កាហ្វេ​ឆៅ និង​ម្សៅ​កាហ្វេ​កិន​រួច​ស្រេច​ៗ ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ខេត្ត​នេះ​ក្លាយជា​ច្រក​ពាណិជ្ជកម្មកាហ្វេ​ផង​ដែរ​។

ហាង​កាហ្វេ​នីមួយ​ៗ​នៅ​ស្ទឹង​ត្រែង​បាន​ក្លាយជា​កន្លែង​ជួបជុំ​ដ៏​ពេញ​និយម​ដោយ​មិន​ថា​តែ​អ្នកមាន​ចំណូល​ទាប មធ្យម ឬ​ខ្ពស់​នោះ​ទេ ។ ហាង​ទាំងនោះ​បាន​ផ្តល់​ជូន​នូវ​ជម្រើស​ដ៏​សម្បូរ​បែប​នៃ​រស​ជាតិ​កាហ្វេ ដែល​ឆ្លើយ​តប​ទៅ​នឹង​ចំណង់​ចំណូលចិត្ត និង​ស្ថានភាព​បែបបទ​នៃ​ការ​រស់នៅ​របស់​អតិថិជន ។ ភាព​ស៊ី​វិ​ល័យ​នៃ​ការ​តុបតែង រួម​ផ្សំ​នឹង​រសជាតិ​កាហ្វេ​ដ៏​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​បាន​ធ្វើ​ឲ្យ​គេ​ទទួលស្គាល់​ថា ខេត្តស្ទឹងត្រែង​ពិតជា​ខេត្ត​មួយ​ដែល​មាន​ហាង​កាហ្វេ​ច្រើន និង​មាន​សក្ដានុពល​ខ្ពស់​នៅ​ក្នុង​វិស័យ​ភេសជ្ជៈ​ដ៏​ពេញ​និយម​នេះ ។

លោក អ៊​ន ប៉ោ​សឿ ប្រធាន​មន្ទីរ​ទេសចរណ៍​ខេត្តស្ទឹងត្រែង​បាន​បញ្ជាក់​ថា មន្ត្រី​របស់​លោក​បាន​ចុះ​ធ្វើ​បច្ចុប្បន្នភាព​បញ្ជី​ហាង​លក់​ភេសជ្ជៈ និង​កាហ្វេ ។ តាម​ការ​រាប់​កត់ត្រា​ត្រួស​ៗ ហាង​ទាំង​តូច​ទាំង​ធំ​មាន​ប្រហែល​៣០​កន្លែង ។

លោក​បាន​បន្ថែម​ថា ចំនួន​នេះ​អាច​នឹង​មានការ​ប្រែប្រួល នៅ​ពេល​ដែល​ការងារ​បច្ចុប្បន្នភាព​ត្រូវ​បាន​បញ្ចប់​នៅ​ពាក់កណ្តាល​ខែវិច្ឆិកា ។ ពេល​នោះ មន្ទីរ​នឹង​អាច​បែងចែក​ច្បាស់លាស់​អំពី​ប្រភេទ​អាហារ​ដ្ឋា​ន និង​ទីតាំង​បម្រើ​នៅ​ក្នុង​វិស័យ​ភេសជ្ជៈ​នេះ ។

ទាក់ទង​នឹង​អាជីវកម្ម​កាហ្វេ ម្ចាស់​ហាង​មួយ​បាន​ចែករំលែក​នូវ​បទ​ពិសោធន៍​សំខាន់​ៗ​មួយ​ចំនួន​៖
ម្ចាស់​អាជីវកម្ម​ត្រូវ​មាន​ជំនាញ​ច្បាស់លាស់​។ អ្វី​ដែល​សំខាន់​បំផុត គឺ​គុណភាព​គ្រាប់​កាហ្វេ ដែល​ត្រូវ​តែ​ជា​កាហ្វេ​ធម្មជាតិ និង​មានគុណ​ភាព​ខ្ពស់​។

ក្រៅពី​គុណសម្បត្តិ​អំណោយផល​ពី​ធម្មជាតិ ការ​លីង​គ្រាប់​កាហ្វេ​ក៏​ត្រូវធ្វើ​តាម​បច្ចេកទេស​ត្រឹមត្រូវ​ផង​ដែរ ទើប​អាច​ទទួល​បាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ជាប់ចិត្ត​។​កត្តា​ទាំងនេះ​ហើយ ទើប​ធ្វើ​ឲ្យ​ខេត្តស្ទឹងត្រែង ទទួល​បានការ​គាំទ្រ​យ៉ាងច្រើន​ពី​សាធារណជន​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ