នៅពេលអ្នកទៅផ្សារ អ្នកប្រហែលជាមិនធ្លាប់ចាប់អារម្មណ៍នឹង រូបរាងរបស់ផ្លែចេក ទេ ក្រៅពីពណ៌របស់វា។ ប៉ុន្តែការពិតរូបរាងកោង ឬត្រង់របស់ចេក អាចប្រាប់បានយ៉ាងច្រើនអំពី ដំណើរការលូតលាស់, រសជាតិ, និងគុណភាព របស់វា!
ថ្វីត្បិតតែចេកទាំងកោងទាំងត្រង់អាចបរិភោគបានក៏ដោយ ក៏វាមានភាពខុសគ្នាខ្លាំងណាស់។ តើមួយណាដែលស័ក្តិសមសម្រាប់សុខភាព និងចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់អ្នកជាង?
១. ចេកកោង៖ តំណាងនៃការលូតលាស់តាមបែបធម្មជាតិ
ចេកកោងគឺជាសញ្ញាដ៏ច្បាស់លាស់នៃការលូតលាស់តាមយន្តការធម្មជាតិដែលត្រូវបានគេហៅថា អវិជ្ជមាន Geotropism។
លក្ខណៈលូតលាស់: នៅពេលផ្លែចេកលូតលាស់ដំបូង វាចង្អុលចុះក្រោមដោយសារទំនាញផែនដី។ ប៉ុន្តែយូរៗទៅ វាចាប់ផ្តើម កោងឡើងលើឆ្ពោះទៅរកពន្លឺព្រះអាទិត្យ (ដំណើរការនេះ) ដើម្បីទទួលបានថាមពលគ្រប់គ្រាន់។
គុណភាពរសជាតិ: យន្តការធម្មជាតិនេះធានាថាចេកទទួលបានពន្លឺព្រះអាទិត្យគ្រប់គ្រាន់ដើម្បី ទុំដោយខ្លួនឯងនៅលើដើម។ ដូច្នេះ ចេកកោងជាទូទៅមាន រសជាតិផ្អែមខ្លាំង, ក្រអូបឈ្ងុយ និងមានរសជាតិធម្មជាតិ ជាង។
២. ចេកត្រង់៖ អាចស្អាតតែគុណភាពរសជាតិនៅមានចម្ងល់
ចេកដែលមានរាងត្រង់ហាក់ដូចជាស្អាត និងងាយស្រួលវេចខ្ចប់ ប៉ុន្តែវាអាចជារឿងដែលគួរឲ្យសង្ស័យបន្តិច។
លក្ខណៈលូតលាស់: រូបរាងត្រង់ច្រើនតែបណ្តាលមកពី លក្ខខណ្ឌពន្លឺមិនគ្រប់គ្រាន់ ឬដោយសារចេកត្រូវបាន កាត់នៅខ្ចី ហើយយកទៅ បន្ទុំដោយឧស្ម័នអេទីឡែន (ជាវិធីសាស្ត្រពន្លឿនបន្ទុំសិប្បនិម្មិត)។
គុណភាពរសជាតិ: ថ្វីត្បិតតែវាមើលទៅស្អាត និងងាយស្រួលដឹកជញ្ជូនក៏ដោយ ក៏សាច់របស់ចេកត្រង់ច្រើនតែ រឹង, មិនសូវផ្អែមខ្លាំង, គ្មានក្លិនក្រអូបឈ្ងុយ ហើយជួនកាលសឹងតែគ្មានរសជាតិផង។
៣. សេចក្តីសន្និដ្ឋាន៖ ជ្រើសរើសចេកណាសម្រាប់សុខភាព?
មិនមែនចេកកោងទាំងអស់សុទ្ធតែល្អឥតខ្ចោះទេ ហើយក៏មិនមែនចេកត្រង់ទាំងអស់សុទ្ធតែអាក្រក់ដែរ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ៖
ជាមធ្យម ចេកដែលមានរាង កោង គឺមានឱកាស ខ្ពស់ជាង ក្នុងការទុំតាមធម្មជាតិ និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ជាង ដោយសារវាបានឆ្លងកាត់ដំណើរការលូតលាស់ពេញលេញ។
បើអ្នកចង់បានចេកផ្អែម ក្រអូបបែបធម្មជាតិ ត្រូវជ្រើសរើស ចេកកោង ជាមុនសិន។
គន្លឹះដើម្បីជ្រើសរើសចេកល្អបំផុត
ប្រសិនបើអ្នកមិនច្បាស់ពីប្រភពពិតប្រាកដទេ ចូរជ្រើសរើសចេកដែលមានលក្ខណៈសម្គាល់ទាំងនេះ៖
រាងកោងបន្តិច (ជាជាងត្រង់)។
មាន ស្បែកពណ៌លឿងស្មើៗគ្នា។
មាន ចំណុចពណ៌ត្នោតតូចៗ (បង្ហាញថាទុំផ្អែមពេញលេញ)។
ការជ្រើសរើសដោយផ្អែកលើរូបរាងបែបនេះ នឹងជួយអ្នកទទួលបានចេកដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់សុខភាព និងរសជាតិ!
(ប្រភព៖ បរទេស)
ចែករំលែកព័តមាននេះ