ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ចេក​កោង ឬ​ចេក​ត្រង់? ដឹង​ពី​ភាព​ខុស​គ្នា​ដើម្បី​ជ្រើសរើស​យក​រសជាតិ និង​អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​ល្អ​បំផុត

1 ថ្ងៃ មុន

នៅ​ពេល​អ្នក​ទៅ​ផ្សារ អ្នក​ប្រហែលជា​មិន​ធ្លាប់​ចាប់អារម្មណ៍​នឹង រូបរាង​របស់​ផ្លែ​ចេក ទេ ក្រៅពី​ពណ៌​របស់​វា​។ ប៉ុន្តែ​ការ​ពិត​រូបរាង​កោង ឬ​ត្រង់​របស់​ចេក អាច​ប្រាប់​បាន​យ៉ាងច្រើន​អំពី ដំណើរការ​លូតលាស់​, រសជាតិ​,…


នៅ​ពេល​អ្នក​ទៅ​ផ្សារ អ្នក​ប្រហែលជា​មិន​ធ្លាប់​ចាប់អារម្មណ៍​នឹង រូបរាង​របស់​ផ្លែ​ចេក ទេ ក្រៅពី​ពណ៌​របស់​វា​។ ប៉ុន្តែ​ការ​ពិត​រូបរាង​កោង ឬ​ត្រង់​របស់​ចេក អាច​ប្រាប់​បាន​យ៉ាងច្រើន​អំពី ដំណើរការ​លូតលាស់​, រសជាតិ​, និង​គុណភាព របស់​វា​!

ថ្វី​ត្បិត​តែ​ចេក​ទាំង​កោង​ទាំង​ត្រង់​អាច​បរិភោគ​បាន​ក៏​ដោយ ក៏​វា​មាន​ភាព​ខុស​គ្នា​ខ្លាំង​ណាស់​។ តើ​មួយ​ណា​ដែល​ស័ក្តិសម​សម្រាប់​សុខភាព និង​ចំណង់​ចំណូលចិត្ត​របស់​អ្នក​ជាង?

១. ចេក​កោង​៖ តំណាង​នៃ​ការ​លូតលាស់​តាម​បែប​ធម្មជាតិ
ចេក​កោង​គឺជា​សញ្ញា​ដ៏​ច្បាស់លាស់​នៃ​ការ​លូតលាស់​តាម​យន្តការ​ធម្មជាតិ​ដែល​ត្រូវ​បាន​គេ​ហៅ​ថា អវិជ្ជមាន Geotropism​។

លក្ខណៈ​លូតលាស់​: នៅ​ពេល​ផ្លែ​ចេក​លូតលាស់​ដំបូង វា​ចង្អុល​ចុះ​ក្រោម​ដោយសារ​ទំនាញផែនដី​។ ប៉ុន្តែ​យូរ​ៗ​ទៅ វា​ចាប់ផ្តើម កោង​ឡើង​លើ​ឆ្ពោះទៅ​រក​ពន្លឺព្រះអាទិត្យ (​ដំណើរការ​នេះ​) ដើម្បី​ទទួល​បាន​ថាមពល​គ្រប់គ្រាន់​។

គុណភាព​រសជាតិ​: យន្តការ​ធម្មជាតិ​នេះ​ធានា​ថា​ចេក​ទទួល​បាន​ពន្លឺព្រះអាទិត្យ​គ្រប់គ្រាន់​ដើម្បី ទុំ​ដោយ​ខ្លួនឯង​នៅ​លើ​ដើម​។ ដូច្នេះ ចេក​កោង​ជា​ទូទៅ​មាន រសជាតិ​ផ្អែម​ខ្លាំង​, ក្រអូប​ឈ្ងុយ និង​មាន​រសជាតិ​ធម្មជាតិ ជាង​។

២. ចេក​ត្រង់​៖ អាច​ស្អាត​តែ​គុណភាព​រសជាតិ​នៅ​មាន​ច​ម្ង​ល់
ចេក​ដែល​មាន​រាង​ត្រង់​ហាក់ដូចជា​ស្អាត និង​ងាយស្រួល​វេច​ខ្ចប់ ប៉ុន្តែ​វា​អាច​ជា​រឿង​ដែល​គួរ​ឲ្យ​សង្ស័យ​បន្តិច​។

លក្ខណៈ​លូតលាស់​: រូបរាង​ត្រង់​ច្រើន​តែ​បណ្តាល​មក​ពី លក្ខខណ្ឌ​ពន្លឺ​មិន​គ្រប់គ្រាន់ ឬ​ដោយសារ​ចេក​ត្រូវ​បាន កាត់​នៅ​ខ្ចី ហើយ​យក​ទៅ បន្ទុំ​ដោយ​ឧស្ម័ន​អេ​ទី​ឡែ​ន (​ជា​វិធីសាស្ត្រ​ព​ន្លឿ​ន​បន្ទុំ​សិប្បនិម្មិត​)​។
គុណភាព​រសជាតិ​: ថ្វី​ត្បិត​តែ​វា​មើលទៅ​ស្អាត និង​ងាយស្រួល​ដឹក​ជញ្ជូន​ក៏​ដោយ ក៏​សាច់​របស់​ចេក​ត្រង់​ច្រើន​តែ រឹង​, មិនសូវ​ផ្អែម​ខ្លាំង​, គ្មាន​ក្លិនក្រអូប​ឈ្ងុយ ហើយ​ជួនកាល​សឹងតែ​គ្មាន​រសជាតិ​ផង​។

៣. សេចក្តីសន្និដ្ឋាន​៖ ជ្រើសរើស​ចេក​ណា​សម្រាប់​សុខភាព?
មិនមែន​ចេក​កោង​ទាំងអស់​សុទ្ធតែ​ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ​ទេ ហើយ​ក៏​មិនមែន​ចេក​ត្រង់​ទាំងអស់​សុទ្ធតែ​អាក្រក់​ដែរ​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ​៖

ជា​មធ្យម ចេក​ដែល​មាន​រាង កោង គឺ​មានឱកាស ខ្ពស់​ជាង ក្នុង​ការ​ទុំ​តាម​ធម្មជាតិ និង​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ជាង ដោយសារ​វា​បាន​ឆ្លងកាត់​ដំណើរការ​លូតលាស់​ពេញលេញ​។
បើ​អ្នក​ចង់បាន​ចេក​ផ្អែម ក្រអូប​បែប​ធម្មជាតិ ត្រូវ​ជ្រើសរើស ចេក​កោង ជា​មុន​សិន​។

គន្លឹះ​ដើម្បី​ជ្រើសរើស​ចេក​ល្អ​បំផុត
ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​ច្បាស់​ពី​ប្រភព​ពិតប្រាកដ​ទេ ចូរ​ជ្រើសរើស​ចេក​ដែល​មាន​លក្ខណៈ​សម្គាល់​ទាំងនេះ​៖

រាង​កោង​បន្តិច (​ជា​ជាង​ត្រង់​)​។
មាន ស្បែក​ពណ៌​លឿង​ស្មើ​ៗ​គ្នា​។
មាន ចំណុច​ពណ៌​ត្នោត​តូច​ៗ (​បង្ហាញ​ថា​ទុំ​ផ្អែម​ពេញលេញ​)​។
ការ​ជ្រើសរើស​ដោយ​ផ្អែក​លើ​រូបរាង​បែប​នេះ នឹង​ជួយ​អ្នក​ទទួល​បាន​ចេក​ដ៏​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​សុខភាព និង​រសជាតិ​!

(​ប្រភព​៖ បរទេស​)

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ