ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្លឹកគ្រៃ​៖ ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​អស្ចារ្យ​ជួយ​បញ្ចុះ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​!

6 ម៉ោង មុន

ស្លឹកគ្រៃ​មិន​ត្រឹមតែ​ជា​គ្រឿងផ្សំ​ដ៏​សំខាន់​ដែល​ផ្តល់​ក្លិន​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​ក្នុង​ម្ហូបអាហារ​ខ្មែរ​ដូច​ជា​គ្រឿងសម្ល​ម្ជូរ ឬ​ឆា​គ្រឿង​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជា ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​ពូកែ ដែល​អាច​ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​របស់​អ្នក ជា​ពិសេស​ក្នុង​ការ កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​លើស​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។ យោង​តាម​ការ​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ជា​ច្រើន​បាន​បង្ហាញ​ថា ស្លឹកគ្រៃ​មាន​សមាសធាតុ​សកម្ម​មួយ​ចំនួន​ដែល​ដើរតួ​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ខ្លាញ់​ក្នុង​ខ្លួន​។ យន្តការ…

ស្លឹកគ្រៃ​មិន​ត្រឹមតែ​ជា​គ្រឿងផ្សំ​ដ៏​សំខាន់​ដែល​ផ្តល់​ក្លិន​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​ក្នុង​ម្ហូបអាហារ​ខ្មែរ​ដូច​ជា​គ្រឿងសម្ល​ម្ជូរ ឬ​ឆា​គ្រឿង​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ តែ​វា​ក៏​ជា ឱសថ​ធម្មជាតិ​ដ៏​ពូកែ ដែល​អាច​ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​របស់​អ្នក ជា​ពិសេស​ក្នុង​ការ កាត់​បន្ថយ​ជំងឺ​លើស​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​។

យោង​តាម​ការ​សិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ជា​ច្រើន​បាន​បង្ហាញ​ថា ស្លឹកគ្រៃ​មាន​សមាសធាតុ​សកម្ម​មួយ​ចំនួន​ដែល​ដើរតួ​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ខ្លាញ់​ក្នុង​ខ្លួន​។

យន្តការ ៤ យ៉ាង​ដែល​ស្លឹកគ្រៃ​ជួយ​បញ្ចុះ​ខ្លាញ់
១. មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ខ្ពស់
ស្លឹកគ្រៃ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដូច​ជា Limonene និង Geraniol​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​ប្រឆាំង​នឹង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី និង ការពារ​ការ​កត់​ស៊ី​នៃ​ខ្លាញ់ នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​។ នៅ​ពេល​ដែល​ខ្លាញ់ LDL (​ខ្លាញ់​អាក្រក់​) មិន​ត្រូវ​បាន​កត់​ស៊ី វា​នឹង​កាត់​បន្ថយ​ការ​បង្កើត​កំណកខ្លាញ់​នៅ​លើ​ជញ្ជាំង​សរសៃឈាម ដែល​ជា​មូលហេតុ​ចម្បង​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។

២. ទប់ស្កាត់​ការ​ស្រូប​យក​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល
ការ​សិក្សា​មួយ​ចំនួន (​រួម​ទាំង​ការ​សិក្សា​នៅ​ក្នុង​មន្ទីរពិសោធន៍ និង​លើ​សត្វ​) បាន​បង្ហាញ​ថា សារធាតុ​ចម្រាញ់​ចេញពី​ស្លឹកគ្រៃ​មាន​សមត្ថភាព ទប់ស្កាត់​ការ​ស្រូប​យក​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល ពី​ពោះវៀន​។ វា​ក៏​ត្រូវ​បាន​គេ​សិក្សា​អំពី​សមត្ថភាព​របស់​វា​ក្នុង​ការ​រារាំង​អង់ស៊ីម​មួយ​ប្រភេទ (HMG-CoA reductase) ដែល​ជា​គោលដៅ​របស់​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​ខ្លាញ់ (Statins) ផង​ដែរ​។

៣. កាត់​បន្ថយ​ខ្លាញ់​អាក្រក់ (LDL) និង​ទ្រី​គ្លី​សេរី​ដ (Triglycerides)
ការ​ទទួលទាន​ស្លឹកគ្រៃ​ជា​ប្រចាំ ដូច​ជា​ការ​ផឹក​តែ​ស្លឹកគ្រៃ ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញ​ថា​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កម្រិត កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​សរុប (Total Cholesterol) និង កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល LDL យ៉ាង​សំខាន់ ដែល​ជា​កត្តា​ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​សុខភាព​សរសៃឈាម​បេះដូង​។

៤. ជួយ​ជំរុញ​ការ​រំលាយ​អាហារ
ស្លឹកគ្រៃ​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើប្រាស់​ជា​យូរ​មក​ហើយ​ដើម្បី ជួយ​រំលាយ​អាហារ និង​កាត់​បន្ថយ​អាកា​រៈ​ហើមពោះ​។ ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​អាច​ជួយ​ដល់​ការ​គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់ និង​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​បាន​កាន់តែ​ល្អ​។

វិធី​ងាយ​ៗ​ដើម្បី​បញ្ចូល​ស្លឹកគ្រៃ​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ
ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ពី​ការ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​របស់​ស្លឹកគ្រៃ អ្នក​អាច​អនុវត្ត​ដូច​ជា​៖

តែ​ស្លឹកគ្រៃ​: នេះ​ជា​វិធី​ងាយស្រួល​បំផុត​។ គ្រាន់តែ​កាត់​ស្លឹកគ្រៃ​ពីរ​បី​ដើម ហើយ​ស្ងោរ​វា​ជាមួយនឹង​ទឹក​ក្តៅ ហើយ​អាច​បន្ថែម​ខ្ញី​បន្តិច​ដើម្បី​បង្កើន​ប្រសិទ្ធភាព​។

ប្រើ​ក្នុង​ម្ហូបអាហារ​៖ បន្ថែម​ស្លឹកគ្រៃ​ស្រស់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​សម្ល​, ឆា ឬ​ធ្វើ​ជា​គ្រឿងផ្សំ​សម្រាប់​សាច់​អាំង​។
ទឹក​ស្លឹកគ្រៃ​៖ អាច​ធ្វើ​ជា​ភេសជ្ជៈ​ត្រជាក់​ដោយ​លាយ​ស្លឹកគ្រៃ ទឹកក្រូច​ឆ្មារ និង​ទឹកឃ្មុំ​។

ទោះបី​ស្លឹកគ្រៃ​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ អ្នកជំងឺ​លើស​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម​គួរតែ ពិគ្រោះ​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ មុន​ពេល​ប្រើប្រាស់​វា​ជា​ការ​ព្យាបាល​ជំនួស​ថ្នាំ​។ ការ​រួម​បញ្ចូល​ស្លឹកគ្រៃ​ជា​ផ្នែក​នៃ​របប​អាហារ​មាន​តុល្យភាព​គឺជា​ជំហាន​ដ៏​ល្អ​មួយ​សម្រាប់​សុខភាព​បេះដូង​របស់​អ្នក​!

ប្រភព​ពី​៖ បរទេស

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ