ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ប្រយ័ត្ន​! បន្លែ​៧​មុខ​នេះ បើ​មិន​លាង​ឱ្យ​ស្អាត អាច​បំផ្លា.ញ​សុខភាព​អ្នក​បាន

2 ម៉ោង មុន

បន្លែ​ពិតជា​មាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព ប៉ុន្តែ​ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​យកចិត្តទុកដាក់​លាង​សម្អាត​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​ទេ វា​អាច​ក្លាយជា​ប្រភព​នៃ​មេរោគ និង​សារធាតុ​គីមី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​។ នេះ​ជា​បន្លែ ៧ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​តែ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​បំផុត​៖ ១. ស្ពៃក្តោបស្ពៃក្តោប​មាន​ស្រទាប់​ស្លឹក​ច្រើន ដែល​ងាយ​នឹង​ជាប់​ធូលី​ដី​,…

បន្លែ​ពិតជា​មាន​ប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព ប៉ុន្តែ​ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​យកចិត្តទុកដាក់​លាង​សម្អាត​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​ទេ វា​អាច​ក្លាយជា​ប្រភព​នៃ​មេរោគ និង​សារធាតុ​គីមី​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​។

នេះ​ជា​បន្លែ ៧ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​ត្រូវ​តែ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​បំផុត​៖

១. ស្ពៃក្តោប
ស្ពៃក្តោប​មាន​ស្រទាប់​ស្លឹក​ច្រើន ដែល​ងាយ​នឹង​ជាប់​ធូលី​ដី​, ថ្នាំ​សម្លាប់​សត្វល្អិត និង​សត្វល្អិត​តូច​ៗ​នៅ​ចន្លោះ​ស្លឹក​។ គួរតែ​លាង​វា​ម្ដង​មួយ​ស្លឹក​ៗ ដើម្បី​សម្អាត​ឱ្យ​បាន​ហ្មត់ចត់​។

២. ប្រូ​ខូ​លី និង​ផ្កា​ខាត់ណា
បន្លែ​ទាំងនេះ​មាន​លក្ខណៈ​ជា​ផ្កា​តូច​ៗ ដែល​អាច​លាក់​បាក់តេរី ឬ​សត្វល្អិត​នៅ​ខាងក្នុង​។ គួរ​ត្រាំ​វា​ជាមួយ​ទឹកអំបិល ឬ​ទឹក​សូ​ដា​ប្រហែល ១០ នាទី មុន​នឹង​លាង​ជាមួយ​ទឹក​ធម្មតា​ម្តងទៀត​។

៣. ស្ពៃ​ខ្មៅ
ស្លឹក​ស្ពៃ​ខ្មៅ​ជា​ធម្មតា​មាន​ភាព​កខ្វក់​ជាប់​ច្រើន ដូច​ជា​ភក់​, ដីខ្សាច់ និង​ថ្នាំ​សម្លាប់​សត្វល្អិត​។ ត្រូវ​លាង​ស្លឹក​វា​ម្ដង​មួយ​ៗ ហើយ​ត្រាំ​ទឹក​ឱ្យ​បាន​យូរ​។

៤. ផ្សិត
ផ្សិត​ជា​ទូទៅ​ដុះ​នៅ​លើ​ដី ឬ​ឈើ ដែល​អាច​មាន​ដី​ជាប់​នៅ​ចន្លោះ​។ គួរ​ប្រើ​ក្រណាត់ ឬ​ជក់​ទន់​ៗ​ជូត​សម្អាត​ថ្នម​ៗ ជំនួស​ការ​ត្រាំ​ទឹក​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ផ្សិត​ជក់ទឹក និង​បាត់បង់​រសជាតិ​។

៥. ត្រសក់
សំបក​ត្រសក់​ច្រើន​តែ​ត្រូវ​បាន​បាញ់ថ្នាំ​សម្លាប់​សត្វល្អិត​ដើម្បី​ការពារ​វា​។ ការ​លាង​ទឹក​ធម្មតា​ប្រហែល​មិន​គ្រប់គ្រាន់​ទេ គួរតែ​ប្រើ​ជក់​ទន់​ៗ​ដុស​សំបក​របស់​វា​ពេល​លាង​។

៦. ពោត
សក់ពោត និង​ស្រទាប់​ស្លឹក​របស់​វា​អាច​លាក់​បាក់តេរី ឬ​ផ្សិត​បាន​។ គួរតែ​បកសំបក​ពោត​ចេញ​ឱ្យ​អស់​មុន​នឹង​លាង ហើយ​ត្រូវ​លាង​សម្អាត​គ្រាប់ពោត​ម្តងទៀត​។

៧. ប៉េងប៉ោះ
ប៉េងប៉ោះ​ជា​បន្លែ​ដែល​ងាយ​នឹង​ឆ្លង​មេរោគ​ពី​ដី​។ គួរ​លាង​វា​ឱ្យ​បាន​ហ្មត់ចត់​ក្រោម​ទឹក​ហូរ ឬ​ប្រើ​ទឹកខ្មេះ​បន្តិច​លាយ​ទឹក​ត្រាំ​វា ដើម្បី​សម្លាប់​មេរោគ​។

ដើម្បី​សុវត្ថិភាព និង​សុខភាព​គ្រួសារ​របស់​អ្នក សូមកុំ​មើល​រំលង​ការ​លាង​សម្អាត​បន្លែ​ឱ្យ​បាន​ហ្មត់ចត់​មុន​នឹង​យក​ទៅ​បរិភោគ​។ នេះ​ជា​ជំហាន​ដ៏​តូច​មួយ ប៉ុន្តែ​សំខាន់​បំផុត​ដើម្បី​ការពារ​ខ្លួន​ពី​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ