ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

គួរ​ប្រយ័ត្ន​! មី​ មិនមែន​សម្រាប់​មនុស្ស​គ្រប់​គ្នា​ទេ​! អ្នកជំងឺ ៥ ក្រុម​នេះ ដាច់ខាត​មិន​គួរ​ញ៉ាំ​ឡើយ

1 នាទី មុន

មី​កញ្ចប់​បាន​ក្លាយជា​អាហារ​ដ៏​ពេញ​និយម និង​ងាយស្រួល​រក​បំផុត ជា​ពិសេស​នៅ​ពេល​ដែល​យើង​គ្មាន​ពេល​ចម្អិន​អាហារ​។ ប៉ុន្តែ​ទោះបីជា​វា​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​ងាយស្រួល​ញ៉ាំ​ក៏​ដោយ មី​មិនមែន​ជា​ជម្រើស​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​នោះ​ទេ​។ ជា​ពិសេស​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​មួយ​ចំនួន ការ​ញ៉ាំ​មី​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ស្ថានភាព​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អ្នកជំងឺ ៥…

មី​កញ្ចប់​បាន​ក្លាយជា​អាហារ​ដ៏​ពេញ​និយម និង​ងាយស្រួល​រក​បំផុត ជា​ពិសេស​នៅ​ពេល​ដែល​យើង​គ្មាន​ពេល​ចម្អិន​អាហារ​។ ប៉ុន្តែ​ទោះបីជា​វា​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​ងាយស្រួល​ញ៉ាំ​ក៏​ដោយ មី​មិនមែន​ជា​ជម្រើស​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​នោះ​ទេ​។ ជា​ពិសេស​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​មួយ​ចំនួន ការ​ញ៉ាំ​មី​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ស្ថានភាព​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អ្នកជំងឺ ៥ ក្រុម​ដែល​គួរ​ចៀសវាង​ការ​ញ៉ាំ​មី​៖

១. អ្នកជំងឺ​លើសឈាម និង​ជំងឺ​បេះដូង
មី​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម (​អំបិល​) ខ្ពស់ ដែល​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​សម្ពាធ​ឈាម​កើនឡើង និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​លើសឈាម ការ​ញ៉ាំ​មី​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ស្ថានភាព​កាន់តែ​គ្រោះថ្នាក់​។

២. អ្នកជំងឺ​តម្រងនោម
តម្រងនោម​មាន​តួនាទី​ច្រោះ​ជាតិពុល និង​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម​ចេញពី​រាង​កាយ​។ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នកជំងឺ​តម្រងនោម​ញ៉ាំ​មី​ដែល​មាន​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម​ខ្ពស់ វា​នឹង​ដាក់បន្ទុក​លើ​តម្រងនោម​កាន់តែ​ខ្លាំង ហើយ​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​មុខងារ​របស់​វា​ចុះ​ខ្សោយ​។

៣. អ្នកជំងឺ​ក្រពះ​ពោះវៀន
មី​កញ្ចប់​ពិបាក​រំលាយ ដែល​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ក្រពះ និង​ពោះវៀន​ត្រូវ​ធ្វើការ​ធ្ងន់​។ សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​ទល់លាមក ក្រហាយ​ក្រពះ ឬ​ដំបៅ​ក្រពះ ការ​ញ៉ាំ​មី​អាច​បង្ក​ឱ្យ​មានការ​ឈឺចាប់ និង​ធ្វើ​ឲ្យ​ស្ថានភាព​រលាក​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។

៤. អ្នកជំងឺ​លើស​ទម្ងន់ និង​ទឹកនោមផ្អែម
មី​មាន​កាឡូរី​ខ្ពស់ និង​ជាតិ​ខ្លាញ់​មិនល្អ​។ ការ​ញ៉ាំ​មី​ញឹកញាប់​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​ឡើង​ទម្ងន់ និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី ២​។ សារធាតុ​ម្សៅ​ក្នុង​មី​ក៏​អាច​បំប្លែង​ទៅ​ជា​ជាតិ​ស្ករ​បាន​យ៉ាង​លឿន​ផង​ដែរ​។

៥. អ្នក​ដែល​ចាញ់​ជាតិ Gluten
មី​កញ្ចប់​ភាគច្រើន​ធ្វើ​ពី​ម្សៅ​ស្រូវ​សាលី ដែល​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ Gluten​។ សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​ប្រតិកម្ម ឬ​មិន​អត់ធ្មត់​នឹង​ជាតិ Gluten ការ​ញ៉ាំ​មី​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មាន​អាកា​រៈ​ហើមពោះ​, រាក និង​ឈឺពោះ​។

ការ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ គឺជា​គន្លឹះ​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទាំងអស់​។ ទោះបីជា​មី​មាន​ភាព​ងាយស្រួល​ក៏​ដោយ សូម​គិតគូរ​ពី​ផល​ប៉ះពាល់​ចំពោះ​សុខភាព​របស់​អ្នក​មុន​នឹង​សម្រេចចិត្ត​ញ៉ាំ​វា​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ