កាហ្វេគឺជាភេសជ្ជៈដ៏ពេញនិយមដែលជួយបង្កើនថាមពលនិងការផ្ដោតអារម្មណ៍។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ សម្រាប់អ្នកជំងឺមួយចំនួន ការផឹកកាហ្វេអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាព។ ដើម្បីការពារខ្លួន សូមឈ្វេងយល់ពីប្រភេទអ្នកជំងឺដែលមិនគួរផឹកកាហ្វេជាដាច់ខាត។
១. អ្នកជំងឺលើសសម្ពាធឈាម
ជាតិកាហ្វេអ៊ីនមានឥទ្ធិពលរំញោចប្រព័ន្ធប្រសាទ និងអាចបង្កើនសម្ពាធឈាមបណ្តោះអាសន្ន។ សម្រាប់អ្នកជំងឺដែលមានសម្ពាធឈាមខ្ពស់ស្រាប់ ការផឹកកាហ្វេអាចធ្វើឱ្យស្ថានភាពជំងឺកាន់តែអាក្រក់ ហើយបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ឬគាំងបេះដូង។
២. អ្នកជំងឺបេះដូង
ជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចធ្វើឱ្យចង្វាក់បេះដូងលោតញាប់ និងលោតខុសធម្មតា។ អ្នកជំងឺបេះដូង ឬអ្នកដែលធ្លាប់មានបញ្ហាទាក់ទងនឹងចង្វាក់បេះដូង គួរចៀសវាងកាហ្វេដើម្បីកុំឱ្យមានផលប៉ះពាល់ដល់បេះដូង។
៣. អ្នកជំងឺថប់បារម្ភ (Anxiety) និងគេងមិនលក់
ជាតិកាហ្វេអ៊ីនអាចធ្វើឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ភ័យខ្លាច ថប់បារម្ភ និងរំខានដល់ដំណេក។ ការផឹកកាហ្វេកាន់តែច្រើន អាចធ្វើឱ្យអ្នកគេងមិនលក់កាន់តែខ្លាំង និងបង្កើនភាពតានតឹងផ្លូវចិត្ត។
៤. អ្នកជំងឺក្រពះពោះវៀន
កាហ្វេបង្កើនការផលិតអាស៊ីតក្នុងក្រពះ ដែលអាចធ្វើឱ្យអ្នកជំងឺមានបញ្ហាដូចជា ក្រហាយទ្រូង រលាកក្រពះ ឬឈឺពោះ។ អ្នកដែលមានជំងឺដំបៅក្រពះ ឬអាស៊ីតក្រពះឡើង គួរចៀសវាងកាហ្វេជាដាច់ខាត។
ចំណុចសម្គាល់
ប្រសិនបើអ្នកជាអ្នកជំងឺណាមួយក្នុងចំណោមប្រភេទខាងលើនេះ សូមពិគ្រោះជាមួយគ្រូពេទ្យមុននឹងសម្រេចចិត្តផឹកកាហ្វេ។ ការយល់ដឹងពីស្ថានភាពសុខភាពផ្ទាល់ខ្លួនគឺជាគន្លឹះសំខាន់ដើម្បីការពារខ្លួនពីគ្រោះថ្នាក់ដោយសារអាហារឬភេសជ្ជៈ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ