ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អ្នកមាន​ជំងឺ​ទាំងនេះ កុំ​ផឹក​កាហ្វេ​ឱ្យ​សោះ បើ​មិន​ចង់​គ្រោះថ្នា.ក់​ដល់​ជីវិត

2 ម៉ោង មុន

កាហ្វេ​គឺជា​ភេសជ្ជៈ​ដ៏​ពេញ​និយម​ដែល​ជួយ​បង្កើន​ថាមពល​និង​ការ​ផ្ដោតអារម្មណ៍​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​មួយ​ចំនួន ការ​ផឹក​កាហ្វេ​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​។ ដើម្បី​ការពារ​ខ្លួន សូម​ឈ្វេងយល់​ពី​ប្រភេទ​អ្នកជំងឺ​ដែល​មិន​គួរ​ផឹក​កាហ្វេ​ជា​ដាច់ខាត​។ ១. អ្នកជំងឺ​លើស​សម្ពាធ​ឈាមជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​មាន​ឥទ្ធិពល​រំញោច​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ និង​អាច​បង្កើន​សម្ពាធ​ឈាម​បណ្តោះអាសន្ន​។ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ដែល​មាន​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​ស្រាប់…

កាហ្វេ​គឺជា​ភេសជ្ជៈ​ដ៏​ពេញ​និយម​ដែល​ជួយ​បង្កើន​ថាមពល​និង​ការ​ផ្ដោតអារម្មណ៍​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​មួយ​ចំនួន ការ​ផឹក​កាហ្វេ​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​។ ដើម្បី​ការពារ​ខ្លួន សូម​ឈ្វេងយល់​ពី​ប្រភេទ​អ្នកជំងឺ​ដែល​មិន​គួរ​ផឹក​កាហ្វេ​ជា​ដាច់ខាត​។

១. អ្នកជំងឺ​លើស​សម្ពាធ​ឈាម
ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​មាន​ឥទ្ធិពល​រំញោច​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ និង​អាច​បង្កើន​សម្ពាធ​ឈាម​បណ្តោះអាសន្ន​។ សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ដែល​មាន​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​ស្រាប់ ការ​ផឹក​កាហ្វេ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្ថានភាព​ជំងឺ​កាន់តែ​អាក្រក់ ហើយ​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល ឬ​គាំងបេះដូង​។

២. អ្នកជំងឺ​បេះដូង
ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ចង្វាក់បេះដូង​លោត​ញាប់ និង​លោត​ខុសធម្មតា​។ អ្នកជំងឺ​បេះដូង ឬ​អ្នក​ដែល​ធ្លាប់​មាន​បញ្ហា​ទាក់ទង​នឹង​ចង្វាក់បេះដូង គួរ​ចៀសវាង​កាហ្វេ​ដើម្បី​កុំឱ្យ​មាន​ផល​ប៉ះពាល់​ដល់​បេះដូង​។

៣. អ្នកជំងឺ​ថប់​បារម្ភ (Anxiety) និង​គេង​មិន​លក់
ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ភ័យ​ខ្លាច ថប់​បារម្ភ និង​រំខាន​ដល់​ដំណេក​។ ការ​ផឹក​កាហ្វេ​កាន់តែ​ច្រើន អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​គេង​មិន​លក់​កាន់តែ​ខ្លាំង និង​បង្កើន​ភាព​តានតឹង​ផ្លូវចិត្ត​។

៤. អ្នកជំងឺ​ក្រពះ​ពោះវៀន
កាហ្វេ​បង្កើន​ការ​ផលិត​អាស៊ីត​ក្នុង​ក្រពះ ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នកជំងឺ​មាន​បញ្ហា​ដូច​ជា ក្រហាយ​ទ្រូង រលាក​ក្រពះ ឬ​ឈឺពោះ​។ អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ដំបៅ​ក្រពះ ឬ​អាស៊ីត​ក្រពះ​ឡើង គួរ​ចៀសវាង​កាហ្វេ​ជា​ដាច់ខាត​។

ចំណុច​សម្គាល់
ប្រសិនបើ​អ្នកជា​អ្នកជំងឺ​ណាមួយ​ក្នុង​ចំណោម​ប្រភេទ​ខាងលើ​នេះ សូម​ពិគ្រោះ​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ​មុន​នឹង​សម្រេចចិត្ត​ផឹក​កាហ្វេ​។ ការ​យល់​ដឹង​ពី​ស្ថានភាព​សុខភាព​ផ្ទាល់ខ្លួន​គឺជា​គន្លឹះ​សំខាន់​ដើម្បី​ការពារ​ខ្លួន​ពី​គ្រោះថ្នាក់​ដោយសារ​អាហារ​ឬ​ភេសជ្ជៈ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ