ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អ្នកមាន​ជំងឺ​ទាំង​៣​នេះ កុំ​ញ៉ាំ​ទំពាំង​ឱ្យ​​សោះ​! បរិភោគ​ខុស​អាច​ប៉ះពាល់​សុខភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ

2 ម៉ោង មុន

ទំពាំង ឆ្ងាញ់​និង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ សម្រាប់​មនុស្ស​មួយ​ចំនួន ការ​បរិភោគ​ទំពាំង​អាច​បង្ក​ជា​ផលវិបាក​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អ្នកជំងឺ ៣ ប្រភេទ​ដែល​គួរ​ចៀសវាង​ការ​បរិភោគ​ទំពាំង​៖ ១. អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែមទំពាំង​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់…

ទំពាំង ឆ្ងាញ់​និង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ សម្រាប់​មនុស្ស​មួយ​ចំនួន ការ​បរិភោគ​ទំពាំង​អាច​បង្ក​ជា​ផលវិបាក​ធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់​សុខភាព​។

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អ្នកជំងឺ ៣ ប្រភេទ​ដែល​គួរ​ចៀសវាង​ការ​បរិភោគ​ទំពាំង​៖

១. អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម
ទំពាំង​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​ស្ករ​ខ្ពស់ ជា​ពិសេស ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ (Fructose និង Glucose) ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស​។ ការ​បរិភោគ​ទំពាំង​ច្រើន​ពេក​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​ការ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​របស់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ផលវិបាក​។

២. អ្នកជំងឺ​ខ្សោយតម្រងនោម
ទំពាំង​មាន​ផ្ទុក ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម (Potassium) ខ្ពស់​។ ចំពោះ​អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​ខ្សោយតម្រងនោម តម្រងនោម​មិន​អាច​កម្ចាត់​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​លើស​ពី​ក្នុង​ឈាម​បាន​ទេ​។ ការ​កកកុញ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់​អាច​បណ្ដាល​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​ដល់​បេះដូង និង​សាច់ដុំ ដែល​អាច​ឈាន​ទៅ​ដល់​ដំណាក់កាល​គ្រោះថ្នាក់​។

៣. អ្នក​ដែល​មាន​អាកា​រៈ​ទល់លាមក
ទោះបីជា​ទំពាំង​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ក៏​ដោយ ការ​បរិភោគ​ច្រើន​ពេក​អាច​បណ្ដាល​ឱ្យ​អាកា​រៈ​ទល់លាមក​កាន់តែ​អាក្រក់​។ សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​ទល់លាមក​រួច​ហើយ ជាតិ​សរសៃ​នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ឈើ​នេះ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ការ​រំលាយ​អាហារ​យឺត​ជាង​ធម្មតា​។ លើស​ពី​នេះ គ្រាប់​ទំពាំង​ក៏​ពិបាក​រំលាយ​ផង​ដែរ​។

ដើម្បី​ថែរក្សា​សុខភាព​ល្អ អ្នក​គួរតែ​ដឹង​ពី​លក្ខណៈ​នៃ​អាហារ​នីមួយ​ៗ និង​បរិភោគ​វា​ឱ្យ​បាន​សមរម្យ​។ មុន​នឹង​សម្រេចចិត្ត​បរិភោគ​អ្វីមួយ សូម​ពិគ្រោះ​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ​ជំនាញ​ជា​មុន ជា​ពិសេស​ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​ជំងឺ​ប្រចាំ​កាយ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ