ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ញ៉ាំ​មី​ច្រើន​ពេក​ប្រយ័ត្ន​! ផល​ប៉ះពាល់៦​យ៉ាងនេះ ប្រាប់​ថា​វា​អាច​បំផ្លា.ញ​សុខភាព​ដោយ​មិនដឹង​ខ្លួន

2 ម៉ោង មុន

មី​កញ្ចប់​បាន​ក្លាយជា​អាហារ​ដ៏​ពេញ​និយម​មួយ ដោយសារ​តែ​ភាព​ងាយស្រួល​និង​តម្លៃ​សមរម្យ​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ការ​ញ៉ាំ​មី​ច្រើន​ពេក​អាច​បង្ក​ជា​ផល​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព ដែល​អ្នក​ប្រហែលជា​មិន​ធ្លាប់​ដឹង​។ ១. ខ្វះ​សារធាតុចិញ្ចឹមមី​កញ្ចប់​ភាគច្រើន​ជា​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ដែល​ចម្រាញ់​ហើយ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់ ប៉ុន្តែ​ខ្វះខាត​វីតាមីន ជាតិ​រ៉ែ និង​ជាតិ​សរសៃ​។…

មី​កញ្ចប់​បាន​ក្លាយជា​អាហារ​ដ៏​ពេញ​និយម​មួយ ដោយសារ​តែ​ភាព​ងាយស្រួល​និង​តម្លៃ​សមរម្យ​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ការ​ញ៉ាំ​មី​ច្រើន​ពេក​អាច​បង្ក​ជា​ផល​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព ដែល​អ្នក​ប្រហែលជា​មិន​ធ្លាប់​ដឹង​។

១. ខ្វះ​សារធាតុចិញ្ចឹម
មី​កញ្ចប់​ភាគច្រើន​ជា​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ដែល​ចម្រាញ់​ហើយ​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់ ប៉ុន្តែ​ខ្វះខាត​វីតាមីន ជាតិ​រ៉ែ និង​ជាតិ​សរសៃ​។ ការ​ញ៉ាំ​មី​ជំនួស​អាហារ​ផ្សេង​ទៀត​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​រាង​កាយ​របស់​អ្នក​ខ្វះ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​។

២. បង្កើន​ហានិភ័យ​ជំងឺ​បេះដូង
មី​កញ្ចប់​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​សូ​ដ្យូ​ម​ខ្ពស់​។ ការ​ទទួលទាន​សូ​ដ្យូ​ម​ច្រើន​ពេក​អាច​បណ្ដាល​ឱ្យ​មាន​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់ ដែល​ជា​កត្តា​ប្រឈម​ដ៏​សំខាន់​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​និង​ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល​។

៣. ឡើង​ទម្ងន់
មី​កញ្ចប់​មាន​កាឡូរី​ខ្ពស់​និង​ជាតិ​ខ្លាញ់​មិនល្អ​។ ការ​ញ៉ាំ​វា​ជា​ប្រចាំ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ឡើង​ទម្ងន់​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ធាត់​។

៤. ប៉ះពាល់​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ
មី​កញ្ចប់​ពិបាក​ក្នុង​ការ​រំលាយ ដែល​អាច​បណ្ដាល​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​ដូច​ជា​ហើមពោះ ទល់លាមក និង​ឈឺក្រពះ​។ ការ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ពេក​ក៏​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​ពោះវៀន​ផង​ដែរ​។

៥. មាន​ជាតិ​សារធាតុ​គីមី
មី​កញ្ចប់​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​រក្សា​ទុក (Preservatives) និង​ពណ៌​សិប្បនិម្មិត​ជា​ច្រើន​ដើម្បី​រក្សា​វា​ឱ្យ​នៅ​បាន​យូរ​។ សារធាតុ​គីមី​ទាំងនេះ​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​ថ្លើម និង​តម្រងនោម ប្រសិនបើ​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​។

៦. បង្កើន​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម
មី​កញ្ចប់​មាន Glycemic Index ខ្ពស់ ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ឡើង​ខ្ពស់​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស​។ នេះ​មិនល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ឬ​អ្នក​ដែល​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​នេះ​ទេ​។

ដើម្បី​ថែរក្សា​សុខភាព​ល្អ អ្នក​គួរតែ​បន្ថយ​ការ​ញ៉ាំ​មី​កញ្ចប់​។ បើ​ចាំបាច់​ត្រូវ​ញ៉ាំ សូម​បន្ថែមបន្លែ សាច់ ឬ​ស៊ុត ដើម្បី​បង្កើន​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​។ ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​មាន​តុល្យភាព​គឺជា​គន្លឹះ​ដ៏​សំខាន់​ដើម្បី​សុខភាព​ល្អ​និង​រឹង​មាំ​។ តើ​អ្នកមាន​ទម្លាប់​ញ៉ាំ​មី​ញឹកញាប់​ដែរ​ឬទេ?

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ