ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាហារ​៤​ប្រភេទ មិន​គួរ​ទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក អាច​ខូចគុណភាព​បង្ក​រោគ​!

3 ម៉ោង មុន

ការ​រក្សា​ទុក​អាហារ​ក្នុង​ទូទឹកកក​អាច​ជួយ​រក្សា​វា​ឱ្យ​នៅ​ស្រស់​បាន​យូរ ប៉ុន្តែ​មិនមែន​អាហារ​គ្រប់​ប្រភេទ​សុទ្ធតែ​អាច​ក្លា​សេ​បាន​នោះ​ទេ​។ ការ​ធ្វើ​ខុស​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាហារ​បាត់បង់​រសជាតិ វាយនភាព ឬ​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​ទៀត​ផង​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អាហារ ៥ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​គួរ​ចៀសវាង​ទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក​៖ ១. ស៊ុតស៊ុត​ទាំងមូល…

ការ​រក្សា​ទុក​អាហារ​ក្នុង​ទូទឹកកក​អាច​ជួយ​រក្សា​វា​ឱ្យ​នៅ​ស្រស់​បាន​យូរ ប៉ុន្តែ​មិនមែន​អាហារ​គ្រប់​ប្រភេទ​សុទ្ធតែ​អាច​ក្លា​សេ​បាន​នោះ​ទេ​។ ការ​ធ្វើ​ខុស​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាហារ​បាត់បង់​រសជាតិ វាយនភាព ឬ​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​ទៀត​ផង​។

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អាហារ ៥ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​គួរ​ចៀសវាង​ទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក​៖

១. ស៊ុត
ស៊ុត​ទាំងមូល ពិសេស​ស៊ុត​ឆ្អិន​រឹង មិន​គួរ​យក​ទៅ​ក្លា​សេ​ទេ​។ ស៊ុត​អាច​ពង្រីក​និង​ប្រេះ​បែក​នៅ​ពេល​ក្លា​សេ ហើយ​វា​នឹង​ប្រែជា​ស្វិត​និង​បាត់បង់​រសជាតិ​នៅ​ពេល​ដែល​រលាយ​វិញ​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់​ក្លា​សេ​ស៊ុត អ្នក​ត្រូវ​បក​វា​ចេញពី​សំបក ហើយ​វាយ​វា​ឱ្យ​សព្វ​មុន​នឹង​ដាក់​ក្លា​សេ​។

២. ទឹកដោះគោ​ជូរ និង​កា​រ៉េ​ម
ទោះបីជា​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​ជា​ច្រើន​អាច​ក្លា​សេ​បាន​ក៏​ដោយ ទឹកដោះគោ​ជូរ និង​កា​រ៉េ​ម​អាច​បាត់បង់​រសជាតិ​និង​វាយនភាព​ដើម​។ នៅ​ពេល​ដែល​ក្លា​សេ​ហើយ​រលាយ​វិញ ផលិតផល​ទាំងនេះ​អាច​ក្លាយទៅជា​គ្រាប់​ៗ​និង​មាន​ជាតិ​ទឹក​។ លើស​ពី​នេះ ការ​យក​អាហារ​ដែល​រលាយ​ហើយ​ទៅ​ក្លា​សេ​វិញ​ច្រើន​ដង អាច​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​ពុល​អាហារ​។

៣. ផ្លែ​ឈើ និង​បន្លែ​មាន​ជាតិ​ទឹក​ខ្ពស់
ផ្លែ​ឈើ​និង​បន្លែ​ដែល​មាន​ជាតិ​ទឹក​ច្រើន​ដូច​ជា តាសក់ សាឡា​ត់ និង​ឪឡឹក មិន​គួរ​ក្លា​សេ​ទេ​។ ទឹក​នៅ​ខាងក្នុង​វា​នឹង​កក​ហើយ​ពង្រីក​ដែល​បំផ្លាញ​ជញ្ជាំង​កោសិកា​។ នៅ​ពេល​ដែល​វា​ចាប់ផ្តើម​រលាយ អ្នក​នឹង​ឃើញ​វា​ប្រែជា​ទន់ រញ៉េរញ៉ៃ និង​បាត់បង់​រសជាតិ​។

៤. អាហារ​ចៀន
អ្នកជំនាញ​ណែនាំ​ថា ការ​ក្លា​សេ​អាហារ​ចៀន​ដែល​អ្នក​បាន​ធ្វើ​ខ្លួនឯង អាច​មិន​ទទួល​បាន​លទ្ធផល​ល្អ​ទេ​។ អាហារ​ចៀន​ដែល​ក្លា​សេ​ហើយ​យក​មក​កម្តៅ​ម្តងទៀត​អាច​បាត់បង់​រសជាតិ វាយនភាព​ស្រួយ​ៗ ហើយ​អាច​ក្លាយជា​ផ្សិត​។

ដើម្បី​រក្សា​រសជាតិ និង​គុណភាព​អាហារ គួរតែ​ពិនិត្យ​មើល​ប្រភេទ​អាហារ​នីមួយ​ៗ​មុន​នឹង​សម្រេចចិត្ត​ក្លា​សេវា​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ