ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្មាន​មិន​ដល់​សោះ​ថា ផ្លែ​ត្រប់​ ក៏​ជួយ​ដល់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​ជួយ​ការពារ​ភ្នែក​ពី​ជំងឺ​បាត់​បង់​​ការ​មើលឃើញ​ទៀត

8 ម៉ោង មុន

ផ្លែ​ត្រប់​ជា​ប្រភេទ​បន្លែ​មួយ​មុខ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន និង​ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​យ៉ាង​ណាស់ ។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​គុណប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​របស់​ផ្លែ​ត្រប់ ៖ ១. ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង ផ្លែ​ត្រប់​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ flavonoids ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។…

ផ្លែ​ត្រប់​ជា​ប្រភេទ​បន្លែ​មួយ​មុខ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន និង​ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​យ៉ាង​ណាស់ ។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​គុណប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​របស់​ផ្លែ​ត្រប់ ៖

១. ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង

ផ្លែ​ត្រប់​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ flavonoids ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។ វា​ក៏​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ (fiber) និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម (potassium) ដែល​ជួយ​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល និង​រក្សា​លំនឹង​សម្ពាធ​ឈាម​។

២. ជួយ​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម

ជាតិ​សរសៃ​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ត្រប់​អាច​ជួយ​ពន្យឺត​ល្បឿន​នៃ​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​ស្រូប​យកជាតិ​ស្ករ ដែល​ជួយ​ទប់ស្កាត់​ការ​កើនឡើង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ភ្លាម​ៗ ។ ដូច្នេះ វា​ល្អ​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ឬ​អ្នក​ដែល​កំពុង​គ្រប់គ្រង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​។

៣. ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់

ផ្លែ​ត្រប់​មាន​កាឡូរី​ទាប និង​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ។ ការ​ទទួលទាន​អាហារ​សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ឆ្អែត​បាន​យូរ កាត់​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ និង​ជួយ​ដល់​ដំណើរការ​សម្រក​ទម្ងន់​។

៤. ផ្ដល់​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម

ផ្លែ​ត្រប់​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ Nasunin ដែល​ជា​ប្រភេទ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល និង​អាច​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ខួរក្បាល​ពី​ការ​ខូចខាត ។ វា​ក៏​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក និង​ការពារ​រាង​កាយ​ពី​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​ផង​ដែរ​។

៥. ជួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែក

ផ្លែ​ត្រប់​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ lutein និង zeaxanthin ដែល​ជា​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​សម្រាប់​សុខភាព​ភ្នែក និង​អាច​ជួយ​ការពារ​ភ្នែក​ពី​ជំងឺ​បាត់បង់​ការ​មើលឃើញ​ដោយសារ​វ័យចាស់ (age-related macular degeneration) ។

ដើម្បី​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ទាំងនេះ អ្នក​អាច​យក​ផ្លែ​ត្រប់​មក​ធ្វើ​ជា​មុខម្ហូប​ផ្សេង​ៗ​ដូច​ជា ឆា ស្ងោរ ឬ​អាំង​ជាដើម ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ