ផ្លែត្រប់ជាប្រភេទបន្លែមួយមុខដែលសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន និងផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពយ៉ាងណាស់ ។ ខាងក្រោមនេះជាគុណប្រយោជន៍សំខាន់ៗរបស់ផ្លែត្រប់ ៖
១. ជួយដល់សុខភាពបេះដូង
ផ្លែត្រប់មានផ្ទុកនូវសារធាតុ flavonoids ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។ វាក៏សម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ (fiber) និងប៉ូតាស្យូម (potassium) ដែលជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល និងរក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម។
២. ជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម
ជាតិសរសៃដែលមាននៅក្នុងផ្លែត្រប់អាចជួយពន្យឺតល្បឿននៃការរំលាយអាហារ និងស្រូបយកជាតិស្ករ ដែលជួយទប់ស្កាត់ការកើនឡើងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមភ្លាមៗ ។ ដូច្នេះ វាល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម ឬអ្នកដែលកំពុងគ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករ។
៣. ជួយសម្រកទម្ងន់
ផ្លែត្រប់មានកាឡូរីទាប និងជាតិសរសៃខ្ពស់ ។ ការទទួលទានអាហារសម្បូរជាតិសរសៃអាចធ្វើឲ្យឆ្អែតបានយូរ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងជួយដល់ដំណើរការសម្រកទម្ងន់។
៤. ផ្ដល់សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
ផ្លែត្រប់មានផ្ទុកសារធាតុ Nasunin ដែលជាប្រភេទសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល និងអាចជួយការពារកោសិកាខួរក្បាលពីការខូចខាត ។ វាក៏ជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងការពាររាងកាយពីជំងឺផ្សេងៗផងដែរ។
៥. ជួយដល់សុខភាពភ្នែក
ផ្លែត្រប់មានផ្ទុកសារធាតុ lutein និង zeaxanthin ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗសម្រាប់សុខភាពភ្នែក និងអាចជួយការពារភ្នែកពីជំងឺបាត់បង់ការមើលឃើញដោយសារវ័យចាស់ (age-related macular degeneration) ។
ដើម្បីទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ទាំងនេះ អ្នកអាចយកផ្លែត្រប់មកធ្វើជាមុខម្ហូបផ្សេងៗដូចជា ឆា ស្ងោរ ឬអាំងជាដើម ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ