ទឹកឪឡឹកផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាព ព្រោះវាសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម វីតាមីន និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍មួយចំនួនរបស់ទឹកឪឡឹក៖
ជួយឱ្យរាងកាយមានជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់
ទឹកឪឡឹកមានផ្ទុកទឹកប្រហែល ៩២% ដែលធ្វើឱ្យវាក្លាយជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់ជួយឱ្យរាងកាយមានជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់ ជាពិសេសនៅពេលអាកាសធាតុក្តៅ។ ជាតិទឹកគឺចាំបាច់ណាស់សម្រាប់ការដំណើរការរបស់រាងកាយដូចជា ការគ្រប់គ្រងសីតុណ្ហភាព ការរំលាយអាហារ និងការបញ្ជូនសារធាតុចិញ្ចឹមទៅកាន់កោសិកា។
ផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ
ទឹកឪឡឹកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C និងវីតាមីន A ក៏ដូចជាសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតដូចជា ប៉ូតាស្យូម (potassium) និងម៉ាញ៉េស្យូម (magnesium)។
វីតាមីន C៖ ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងធ្វើឱ្យស្បែកមានសុខភាពល្អ។
វីតាមីន A៖ សំខាន់សម្រាប់ការមើលឃើញ (ភ្នែក) និងសុខភាពស្បែក។
ប៉ូតាស្យូម និងម៉ាញ៉េស្យូម៖ ជាសារធាតុអេឡិចត្រូលីត្រ (electrolytes) ដែលជួយដល់មុខងារសរសៃប្រសាទ សម្រួលសម្ពាធឈាម និងគាំទ្រដល់ការកន្ត្រាក់សាច់ដុំ។
សម្បូរទៅដោយសារធាតុ Lycopene
ឪឡឹកជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតមួយនៃសារធាតុ Lycopene ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពល។ សារធាតុនេះអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង និងមហារីកមួយចំនួន ព្រមទាំងការពារកោសិកាពីការខូចខាតផងដែរ។
ជួយសម្រួលដល់ការឈឺសាច់ដុំ
ឪឡឹកមានផ្ទុកនូវសារធាតុ L-citrulline ដែលជាអាស៊ីតអាមីណូ (amino acid) មួយប្រភេទ។ សារធាតុនេះអាចជួយកាត់បន្ថយការឈឺចាប់សាច់ដុំក្រោយពេលហាត់ប្រាណបាន។ ហេតុនេះហើយ ទឹកឪឡឹកជាជម្រើសដ៏ល្អមួយសម្រាប់អ្នកដែលហាត់ប្រាណ។
ជួយដល់សុខភាពបេះដូង
សារធាតុ Lycopene និង L-citrulline នៅក្នុងទឹកឪឡឹកអាចជួយបន្ធូរអារម្មណ៍ដល់សរសៃឈាម និងអាចបន្ថយសម្ពាធឈាមបាន ដែលជារួមចំណែកដល់សុខភាពបេះដូងល្អ។
ដូចនេះ ទឹកឪឡឹកគឺជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អ ទាំងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនសម្រាប់សុខភាព ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ