ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

តែ​ក្រូចឆ្មារ ក៏​អាច​ជួយ​បន្សាប​ជាតិពុ.ល​ក្នុង​រាង​កាយ និង​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​ដែរ

1 ម៉ោង មុន

ការ​ទទួលទាន​តែ​ក្រូចឆ្មារ​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព ប្រសិនបើ​អ្នក​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​សមរម្យ ។ អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​របស់​តែ​ក្រូចឆ្មារ​មាន​ដូច​ជា ៖ ១. ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ ផ្លែក្រូច​ឆ្មារ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន C ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​សំខាន់…

ការ​ទទួលទាន​តែ​ក្រូចឆ្មារ​អាច​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខភាព ប្រសិនបើ​អ្នក​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​សមរម្យ ។ អត្ថប្រយោជន៍​សំខាន់​ៗ​របស់​តែ​ក្រូចឆ្មារ​មាន​ដូច​ជា ៖

១. ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ

ផ្លែក្រូច​ឆ្មារ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន C ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​សំខាន់ ។ វីតាមីន​នេះ ជួយ​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​របស់​រាង​កាយ ជួយ​ប្រឆាំង​នឹង​មេរោគ និង​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ផ្តាសាយ​។

២. ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ

តែ​ក្រូចឆ្មារ​អាច​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ ដោយសារ​ជាតិ​អាស៊ីត​ស៊ី​ទ្រិ​ក (citric acid) នៅ​ក្នុង​ក្រូចឆ្មារ​ជួយ​ជំរុញ​ការ​ផលិត​ទឹក​ក្រពះ ។ នេះ​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​បញ្ហា​ដូច​ជា​ហើមពោះ និង​ទល់លាមក​។

៣. ជួយ​ដល់​ការ​សម្រក​ទម្ងន់

តែ​ក្រូចឆ្មារ​មាន​កាឡូរី​ទាប ហើយ​អាច​ជួយ​បង្កើន​ការ​រំលាយ​អាហារ (metabolism) ក្នុង​រាង​កាយ​។ វា​ក៏​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ ដែល​អាច​កាត់​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ​។

៤. ជួយ​បន្សាប​ជាតិពុល​ក្នុង​រាង​កាយ

ក្រូចឆ្មារ​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ជួយ​បន្សាប​ជាតិពុល​ពី​ក្នុង​ខ្លួន​។ វីតាមីន C និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​នៅ​ក្នុង​តែ​ក្រូចឆ្មារ​ជួយ​សម្អាត​ថ្លើម និង​ជំរុញ​ឱ្យ​រាង​កាយ​បញ្ចេញ​ជាតិពុល​តាម​រយៈ​ទឹកនោម​។

៥. ជំនួយ​ដល់​សុខភាព​ស្បែក

វីតាមីន C ជា​សារធាតុ​សំខាន់​ដែល​ជួយ​ផលិត​កូ​ឡា​ជែ​ន (collagen) ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​មាន​ភាពយឺត និង​ក្មេង​ជាង​វ័យ​។ ការ​ទទួលទាន​តែ​ក្រូចឆ្មារ​អាច​ជួយ​ការពារ​ស្បែក​ពី​ការ​បំផ្លាញ​ដោយ​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​។

ចំណុច​ដែល​ត្រូវ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន

ទោះជា​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​ក៏​ដោយ ការ​ទទួលទាន​តែ​ក្រូចឆ្មារ​ច្រើន​ពេក​ក៏​អាច​បង្ក​ផល​ប៉ះពាល់​មួយ​ចំនួន​ដែរ ដូច​ជា​៖

ច្រោះ​ស្រទាប់​ធ្មេញ (enamel erosion)៖ ជាតិ​អាស៊ីត​ក្នុង​ក្រូចឆ្មារ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្រទាប់​ការពារ​ធ្មេញ​ចុះ​ខ្សោយ​។

បង្កើន​ជាតិ​អាស៊ីត​ក្នុង​ក្រពះ​៖ អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​រលាក​ក្រពះ ឬ​ក្រហាយ​ទ្រូង (GERD) គួរតែ​ប្រយ័ត្ន ព្រោះ​ជាតិ​អាស៊ីត​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។

ដូច្នេះ អ្នក​គួរតែ​ទទួលទាន​តែ​ក្រូចឆ្មារ​ក្នុង​បរិមាណ​ល្មម ហើយ​អាច​ប្រើ​ទុយោ​ដើម្បី​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ប៉ះពាល់​ដល់​ធ្មេញ​។ ប្រសិនបើ​មាន​បញ្ហា​សុខភាព​ជាក់លាក់ អ្នក​គួរ​ពិគ្រោះ​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ​មុន​នឹង​ទទួលទាន ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ