ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ពេល​អ្នក​ឈឺ បើ​មិន​តម​អាហារ​ទាំងនេះ ប្រយ័ត្ន​ធ្ងន់​លើស​ដើម​!

2 ម៉ោង មុន

នៅ​ពេល​អ្នកមាន​ជំងឺ ការ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ត្រឹមត្រូវ​អាច​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ឆាប់​ជា​សះស្បើយ​។ ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ខុស​ក៏​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​របស់​អ្នក​កាន់តែ​អាក្រក់​ផង​ដែរ​។ ពេល​មាន​ផ្តាសាយ ឬ​គ្រុនក្តៅស្ពៃ​ខ្មៅ​: មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ អ៊ី​ស្តា​មីន ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​ផ្តាសាយ ឬ​គ្រុនក្តៅ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។សណ្តែក…

នៅ​ពេល​អ្នកមាន​ជំងឺ ការ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ត្រឹមត្រូវ​អាច​ជួយ​ឱ្យ​អ្នក​ឆាប់​ជា​សះស្បើយ​។ ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ ការ​ញ៉ាំ​អាហារ​ខុស​ក៏​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​របស់​អ្នក​កាន់តែ​អាក្រក់​ផង​ដែរ​។

ពេល​មាន​ផ្តាសាយ ឬ​គ្រុនក្តៅ
ស្ពៃ​ខ្មៅ​: មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ អ៊ី​ស្តា​មីន ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​ផ្តាសាយ ឬ​គ្រុនក្តៅ​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។
សណ្តែក និង​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​: ទោះបីជា​មាន​ប្រយោជន៍​ក៏​ដោយ ក៏​វា​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ខ្ពស់​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ក្រពះ​ពិបាក​រំលាយ ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ឈឺក្រពះ​ពេល​កំពុង​ឈឺ​។
ប្រូ​ខូ​លី​: មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ពោះវៀន​ពិបាក​ធ្វើការ ដែល​អាច​បង្ក​ជា​ភាព​មិន​ស្រួល​ក្នុង​ខ្លួន​ពេល​អ្នក​មិនសូវ​មាន​កម្លាំង​។

ពេល​ឈឺក្បាល
ឈី​ស​ចាស់​: អាហារ​ដែល​ផលិត​យូរ​មាន​ផ្ទុក អ៊ី​ស្តា​មីន ខ្ពស់ ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​សរសៃឈាម​រីក និង​បង្ក​ជា​ការ​ឈឺក្បាល​កាន់តែ​ខ្លាំង​។
អាហារ​ប្រៃ​: អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ប្រៃ​ច្រើន​មាន​ផ្ទុក tyramine ដែល​ជា​សារធាតុ​រំញោច​ដែល​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​សរសៃឈាម​រួម​តូច និង​រីក ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​អាកា​រៈ​ឈឺក្បាល​កាន់តែ​ខ្លាំង​។

ពេល​ក្អក ឬ​ឈឺបំពង់ក
បន្លែ​ឆៅ​: ផ្ទៃ​រដុប​របស់​បន្លែ​ឆៅ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​បំពង់ក​ដែល​រលាក​កាន់តែ​ឈឺចាប់​នៅ​ពេល​លេប​។ គួរ​ចម្អិន​វា​ឱ្យ​ឆ្អិន​ល្អ​ដើម្បី​ឱ្យ​ទន់​។
ផ្លែ​ឈើ​ជូរ​: ទោះបីជា​មាន​វីតាមីន C ក៏​ដោយ អាស៊ីត​ក្នុង​ផ្លែ​ឈើ​ជូរ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​បំពង់ក​របស់​អ្នក​រលាក​។ គួរ​ជ្រើសរើស​ផ្លែ​ឈើ​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​ល្មម​វិញ​។

ពេល​ឈឺក្រពះ ចង្អោរ ឬ​រាក
ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​: សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា lactose intolerance ការ​ញ៉ាំ​ផលិតផល​ទឹកដោះគោ​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ឈឺក្រពះ ឬ​រាក​កាន់តែ​ធ្ងន់ធ្ងរ​។
អាហារ​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់​: អាហារ​ដូច​ជា កន្ទក់ អាច​ពិបាក​រំលាយ​សម្រាប់​ក្រពះ​ដែល​កំពុង​មាន​បញ្ហា​។
សណ្តែក​: សារធាតុ​ស្ករ​ក្នុង​សណ្តែក​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​ក្រពះ​ពិបាក​រំលាយ និង​បង្ក​ឱ្យ​មាន​ឧស្ម័ន ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ក្រពះ​រលាក​។

ដើម្បី​សុខភាព​ល្អ គួរ​ជ្រើសរើស​អាហារ​ដែល​មាន​សុវត្ថិភាព និង​ងាយស្រួល​រំលាយ​ដើម្បី​ឱ្យ​រាង​កាយ​អ្នក​អាច​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​បាន​ល្អ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ