នៅពេលអ្នកមានជំងឺ ការជ្រើសរើសអាហារត្រឹមត្រូវអាចជួយឱ្យអ្នកឆាប់ជាសះស្បើយ។ ផ្ទុយទៅវិញ ការញ៉ាំអាហារខុសក៏អាចធ្វើឱ្យអាការៈរបស់អ្នកកាន់តែអាក្រក់ផងដែរ។
ពេលមានផ្តាសាយ ឬគ្រុនក្តៅ
ស្ពៃខ្មៅ: មានផ្ទុកសារធាតុ អ៊ីស្តាមីន ដែលអាចធ្វើឱ្យអាការៈផ្តាសាយ ឬគ្រុនក្តៅកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
សណ្តែក និងគ្រាប់ធញ្ញជាតិ: ទោះបីជាមានប្រយោជន៍ក៏ដោយ ក៏វាមានជាតិខ្លាញ់ខ្ពស់ដែលធ្វើឱ្យក្រពះពិបាករំលាយ ដែលអាចធ្វើឱ្យអ្នកឈឺក្រពះពេលកំពុងឈឺ។
ប្រូខូលី: មានជាតិសរសៃខ្ពស់ដែលធ្វើឱ្យពោះវៀនពិបាកធ្វើការ ដែលអាចបង្កជាភាពមិនស្រួលក្នុងខ្លួនពេលអ្នកមិនសូវមានកម្លាំង។
ពេលឈឺក្បាល
ឈីសចាស់: អាហារដែលផលិតយូរមានផ្ទុក អ៊ីស្តាមីន ខ្ពស់ ដែលអាចធ្វើឱ្យសរសៃឈាមរីក និងបង្កជាការឈឺក្បាលកាន់តែខ្លាំង។
អាហារប្រៃ: អាហារដែលមានជាតិប្រៃច្រើនមានផ្ទុក tyramine ដែលជាសារធាតុរំញោចដែលអាចធ្វើឱ្យសរសៃឈាមរួមតូច និងរីក ដែលធ្វើឱ្យអាការៈឈឺក្បាលកាន់តែខ្លាំង។
ពេលក្អក ឬឈឺបំពង់ក
បន្លែឆៅ: ផ្ទៃរដុបរបស់បន្លែឆៅអាចធ្វើឱ្យបំពង់កដែលរលាកកាន់តែឈឺចាប់នៅពេលលេប។ គួរចម្អិនវាឱ្យឆ្អិនល្អដើម្បីឱ្យទន់។
ផ្លែឈើជូរ: ទោះបីជាមានវីតាមីន C ក៏ដោយ អាស៊ីតក្នុងផ្លែឈើជូរអាចធ្វើឱ្យបំពង់ករបស់អ្នករលាក។ គួរជ្រើសរើសផ្លែឈើមានជាតិផ្អែមល្មមវិញ។
ពេលឈឺក្រពះ ចង្អោរ ឬរាក
ផលិតផលទឹកដោះគោ: សម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហា lactose intolerance ការញ៉ាំផលិតផលទឹកដោះគោអាចធ្វើឱ្យឈឺក្រពះ ឬរាកកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
អាហារមានជាតិសរសៃខ្ពស់: អាហារដូចជា កន្ទក់ អាចពិបាករំលាយសម្រាប់ក្រពះដែលកំពុងមានបញ្ហា។
សណ្តែក: សារធាតុស្ករក្នុងសណ្តែកអាចធ្វើឱ្យក្រពះពិបាករំលាយ និងបង្កឱ្យមានឧស្ម័ន ដែលធ្វើឱ្យក្រពះរលាក។
ដើម្បីសុខភាពល្អ គួរជ្រើសរើសអាហារដែលមានសុវត្ថិភាព និងងាយស្រួលរំលាយដើម្បីឱ្យរាងកាយអ្នកអាចប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺបានល្អ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ