សាច់ដូង ជាពិសេសសាច់ដូងខ្ចី មានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃ ខ្លាញ់ល្អ និងសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗជាច្រើន។
១.ពង្រឹងសុខភាពបេះដូង: ថ្វីបើវាមានផ្ទុកខ្លាញ់ឆ្អែតក៏ដោយ ក៏ខ្លាញ់ទាំងនោះភាគច្រើនជាប្រភេទ MCTs (Medium-Chain Triglycerides) ដែលអាចជួយបង្កើនកូលេស្តេរ៉ូលល្អ (HDL) និងកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ (LDL) ដូច្នេះវាអាចជួយដល់សុខភាពបេះដូង។
២.ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម: សាច់ដូងមានជាតិសរសៃខ្ពស់ និងកាបូអ៊ីដ្រាតទាប ដែលអាចជួយគ្រប់គ្រងលំនឹងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ សារធាតុ MCTs ក៏អាចជួយកាត់បន្ថយភាពតានតឹងនៅលើលំពែងផងដែរ។
៣.ជួយដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ: ជាតិសរសៃច្រើននៅក្នុងសាច់ដូងជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានល្អ និងជៀសវាងការទល់លាមក ព្រមទាំងជួយការពារជំងឺមហារីកពោះវៀនធំទៀតផង។
៤.ផ្ដល់ថាមពលភ្លាមៗ: សារធាតុ MCTs នៅក្នុងសាច់ដូងត្រូវបានរាងកាយស្រូបយក និងបំប្លែងទៅជាថាមពលបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស ធ្វើឱ្យវាជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលត្រូវការថាមពលមុន ឬក្រោយពេលហាត់ប្រាណ។
៥.ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ: សាច់ដូងមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងសារធាតុរ៉ែដូចជា សេលេនីញ៉ូម ដែលជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាត និងពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយ។ វាក៏មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី វីរុស និងផ្សិតផងដែរ។
សរុបមក ទឹកដូង និងសាច់ដូងមានអត្ថប្រយោជន៍រៀងៗខ្លួន។ ទឹកដូងល្អបំផុតសម្រាប់ជាតិទឹកនិងសារធាតុរ៉ែ ចំណែកសាច់ដូងល្អសម្រាប់ការផ្ដល់ថាមពល ជាតិសរសៃ និងខ្លាញ់ល្អ។ ការទទួលទានទាំងពីរក្នុងបរិមាណសមល្មម អាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ពេញលេញដល់សុខភាពរបស់អ្នក។
ចែករំលែកព័តមាននេះ