ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ស្មាន​មិន​ដល់​សោះ​ថា សាច់ដូង​ ​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​ពង្រឹង​សុខភាព​បេះដូង

3 ម៉ោង មុន

សាច់ដូង ជា​ពិសេស​សាច់ដូង​ខ្ចី មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ ខ្លាញ់​ល្អ និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន​។ ១.​ពង្រឹង​សុខភាព​បេះដូង​: ថ្វីបើ​វា​មាន​ផ្ទុក​ខ្លាញ់​ឆ្អែត​ក៏​ដោយ ក៏​ខ្លាញ់​ទាំងនោះ​ភាគច្រើន​ជា​ប្រភេទ MCTs…

សាច់ដូង ជា​ពិសេស​សាច់ដូង​ខ្ចី មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ ខ្លាញ់​ល្អ និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន​។

១.​ពង្រឹង​សុខភាព​បេះដូង​: ថ្វីបើ​វា​មាន​ផ្ទុក​ខ្លាញ់​ឆ្អែត​ក៏​ដោយ ក៏​ខ្លាញ់​ទាំងនោះ​ភាគច្រើន​ជា​ប្រភេទ MCTs (Medium-Chain Triglycerides) ដែល​អាច​ជួយ​បង្កើន​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល​ល្អ (HDL) និង​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ូ​ល​អាក្រក់ (LDL) ដូច្នេះ​វា​អាច​ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​។

២.​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​: សាច់ដូង​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ និង​កាបូ​អ៊ី​ដ្រា​ត​ទាប ដែល​អាច​ជួយ​គ្រប់គ្រង​លំនឹង​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​។ សារធាតុ MCTs ក៏​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ភាព​តានតឹង​នៅ​លើ​លំពែង​ផង​ដែរ​។

៣.​ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​: ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន​នៅ​ក្នុង​សាច់ដូង​ជួយ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ដំណើរការ​បាន​ល្អ និង​ជៀសវាង​ការ​ទល់លាមក ព្រមទាំង​ជួយ​ការពារ​ជំងឺមហារីក​ពោះវៀនធំ​ទៀត​ផង​។

៤.​ផ្ដល់​ថាមពល​ភ្លាម​ៗ: សារធាតុ MCTs នៅ​ក្នុង​សាច់ដូង​ត្រូវ​បាន​រាង​កាយ​ស្រូប​យក និង​បំប្លែង​ទៅ​ជា​ថាមពល​បាន​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស ធ្វើ​ឱ្យ​វា​ជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ត្រូវការ​ថាមពល​មុន ឬ​ក្រោយ​ពេល​ហាត់ប្រាណ​។

៥.​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​: សាច់ដូង​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ដូច​ជា សេ​លេ​នី​ញ៉ូ​ម ដែល​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​ខូចខាត និង​ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ​។ វា​ក៏​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​នឹង​បាក់តេរី វីរុស និង​ផ្សិត​ផង​ដែរ​។

សរុប​មក ទឹកដូង និង​សាច់ដូង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​រៀង​ៗ​ខ្លួន​។ ទឹកដូង​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​ជាតិ​ទឹក​និង​សារធាតុ​រ៉ែ ចំណែក​សាច់ដូង​ល្អ​សម្រាប់​ការ​ផ្ដល់​ថាមពល ជាតិ​សរសៃ និង​ខ្លាញ់​ល្អ​។ ការ​ទទួលទាន​ទាំង​ពីរ​ក្នុង​បរិមាណ​សម​ល្មម អាច​ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍​ពេញលេញ​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក​។