ថ្លើមគឺជាសរីរាង្គមួយដ៏សំខាន់ និងសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលអាចផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនដល់សុខភាពរបស់យើង។ នេះជាអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ៗដែលអ្នកអាចទទួលបានពីការទទួលទានថ្លើម៖
ជំនួយដល់ឈាម និងការពារភាពស្លេកស្លាំង: ថ្លើមសម្បូរទៅដោយ ជាតិដែក និង ហ្វូឡាត (Folate) ដែលជាសារធាតុសំខាន់ៗសម្រាប់ជួយដល់ការបង្កើតកោសិកាឈាមក្រហម។ ការទទួលទានថ្លើមអាចជួយការពារ និងព្យាបាលភាពស្លេកស្លាំងដែលបណ្ដាលមកពីកង្វះជាតិដែក។
បង្កើនភាពស៊ាំ: ថ្លើមផ្ទុកនូវ វីតាមីន A និង វីតាមីន C ដែលដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការផលិត និងដំណើរការរបស់កោសិកាភាពស៊ាំ។ នេះជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងមេរោគ និងជំងឺផ្សេងៗ។
ថែរក្សាស្បែក និងប្រឆាំងភាពចាស់: វត្តមានរបស់ វីតាមីន A និង ស័ង្កសី នៅក្នុងថ្លើម ជួយជំរុញការផលិត កូឡាជែន (Collagen) ដែលជាប្រូតេអ៊ីនសំខាន់សម្រាប់រក្សាភាពយឺត និងរឹងមាំរបស់ស្បែក។ វាក៏ជួយរក្សាស្បែកឲ្យមានសុខភាពល្អ និងកាត់បន្ថយសញ្ញានៃភាពចាស់។
បង្កើនមុខងារខួរក្បាល និងអារម្មណ៍: ថ្លើមជាប្រភពដ៏ល្អនៃ Choline និង វីតាមីន B មួយចំនួនធំ (ជាពិសេស B12)។ សារធាតុទាំងនេះជួយកែលម្អមុខងារខួរក្បាល រួមទាំងការចងចាំ និងការផ្ដោតអារម្មណ៍។ លើសពីនេះ វីតាមីន B ក៏ដើរតួក្នុងការគ្រប់គ្រងអារម្មណ៍ និងអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការធ្លាក់ទឹកចិត្តផងដែរ។
ជំនួយដល់សាច់ដុំ: ថ្លើមផ្ទុកនូវ ប្រូតេអ៊ីន ខ្ពស់ រួមជាមួយ វីតាមីន A និង B12 ដែលសុទ្ធសឹងជាសារធាតុសំខាន់សម្រាប់ជួយកសាង និងជួសជុលសាច់ដុំ។ នេះមានសារៈសំខាន់ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលហាត់ប្រាណ ឬត្រូវការបង្កើនម៉ាសសាច់ដុំ។
ចំណុចសម្គាល់
ទោះបីជាថ្លើមមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាងណាក៏ដោយ អ្នកគួរទទួលទានវាក្នុងបរិមាណសមល្មម ព្រោះវាមានផ្ទុកវីតាមីន A និងកូលេស្តេរ៉ុលខ្ពស់។ ការពិគ្រោះជាមួយអ្នកជំនាញអាហារូបត្ថម្ភ ឬគ្រូពេទ្យអាចជួយអ្នកកំណត់បរិមាណដែលស័ក្តិសមសម្រាប់សុខភាពអ្នក៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ