ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

មិន​នឹក​ស្មាន​! ត្រី​អណ្ដែង ត្រី​ឆ្ពិន ត្រី​ផ្ទក់ ត្រី​កន្ធរ អាច​ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍​ច្រើន​យ៉ាង​ចំពោះ​សុខភាព

2 ថ្ងៃ មុន

ត្រី​ទឹកសាប​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ហើយ​ថែម​ទាំង​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ដល់​សុខភាព​របស់​យើង​ផង​ដែរ​។ ពួក​វា​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់​ៗ​។ អត្ថប្រយោជន៍​ចម្បង​នៃ​ត្រី​ទឹកសាប​ចំពោះ​សុខភាព ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់​: ត្រី​ជា​ប្រភព​ប្រូតេអ៊ីន​ដ៏​ល្អ ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​លូតលាស់ សាងសង់…

ត្រី​ទឹកសាប​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ហើយ​ថែម​ទាំង​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាងច្រើន​ដល់​សុខភាព​របស់​យើង​ផង​ដែរ​។ ពួក​វា​ជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់​ៗ​។

អត្ថប្រយោជន៍​ចម្បង​នៃ​ត្រី​ទឹកសាប​ចំពោះ​សុខភាព

ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់​: ត្រី​ជា​ប្រភព​ប្រូតេអ៊ីន​ដ៏​ល្អ ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​លូតលាស់ សាងសង់ និង​ជួសជុល​កោសិកា​សាច់ដុំ​។
អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា 3 (Omega-3 Fatty Acids): ថ្វី​ដ្បិតតែ​ត្រី​សមុទ្រ​សម្បូរ​អូ​មេ​ហ្គា 3 ជាង ក៏​ត្រី​ទឹកសាប​មួយ​ចំនួន​ក៏​មាន​ផ្ទុក​អូ​មេ​ហ្គា 3 ផង​ដែរ ដែល​ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក និង​ល្អ​សម្រាប់​មុខងារ​ខួរក្បាល​។
វីតាមីន D: ត្រី​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​កម្រ​នៃ​វីតាមីន D ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​សុខភាព​ឆ្អឹង និង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។

វីតាមីន B12: ដើរតួ​នាទី​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ផលិត​កោសិកា​ឈាមក្រហម និង​រក្សា​មុខងារ​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ​។
សារធាតុ​រ៉ែ​សំខាន់​ៗ: ដូច​ជា សេ​លេ​ញ៉ូ​ម (Selenium) អ៊ីយ៉ូត (Iodine) ស័ង្កសី (Zinc) និង​ផូស្វ័រ (Phosphorus) ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ដំណើរការ​រាង​កាយ​ជា​ច្រើន​។
ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប (​លើកលែងតែ​ខ្លះ​): ត្រី​ទឹកសាប​ភាគច្រើន​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​ជាង​សាច់សត្វ​ដទៃ​ទៀត ដែល​ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចង់​គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់​។
ប្រភេទ​ត្រី​ទឹកសាប​ដែល​ផ្ដល់​អត្ថប្រយោជន៍

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​ត្រី​ទឹកសាប​មួយ​ចំនួន​ដែល​ពេញ​និយម និង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​៖

ត្រី​ទី​ឡា​ព្យា (Tilapia):
ជា​ត្រី​ដែល​មាន​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់ និង​កាឡូរី​ទាប​។
មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន B12 សេ​លេ​ញ៉ូ​ម និង​ផូស្វ័រ​។
ងាយស្រួល​រក និង​មាន​តម្លៃ​សមរម្យ​។

ត្រីឆ្ពិន (Carp):
សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា 3 វីតាមីន B12 ផូស្វ័រ និង​សេ​លេ​ញ៉ូ​ម​។
ជួយ​ដល់​សុខភាព​បេះដូង និង​ប្រព័ន្ធ​ប្រសាទ​។
ជា​ត្រី​ដែល​និយម​បរិភោគ​នៅ​កម្ពុជា​។

ត្រី​ផ្ទក់ (Snakehead Fish/Murrel):
ត្រូវ​បាន​គេ​ជឿ​ថា​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ជួយ​ព្យាបាល​របួស និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក​។
សម្បូរ​ប្រូតេអ៊ីន និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ចាំបាច់​។
ជា​រឿយ​ៗ​ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ក្នុង​ស៊ុប ឬ​ម្ហូប​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទើប​ជា​សះស្បើយ​។

ត្រី​អណ្ដែង (Walking Catfish):
ជា​ប្រភព​ប្រូតេអ៊ីន​ល្អ និង​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​។
មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន B12 និង​ផូស្វ័រ​។
ងាយស្រួល​ចម្អិន​ជា​មុខម្ហូប​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ​។

ត្រី​រ៉ស់ (Climbing Perch):
មាន​កាឡូរី​ទាប និង​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់​។
ជា​ត្រី​ដែល​ត្រូវ​បាន​គេ​និយម​ប្រើ​សម្រាប់​ធ្វើ​ម្ហូប​បែប​សុខភាព​។

ត្រី​កន្ធរ (Catfish):
សម្បូរ​ប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន B12 វីតាមីន D និង​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​អូ​មេ​ហ្គា 3 ។
ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​ឆ្អឹង និង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។

ការ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន

ទោះបីជា​ត្រី​ទឹកសាប​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ក៏​ដោយ ក៏​គួរ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ចំពោះ​៖

បារត (Mercury): ត្រី​ទឹកសាប​ភាគច្រើន​មាន​កម្រិត​បារត​ទាប​ជាង​ត្រី​សមុទ្រ​ធំ​ៗ ប៉ុន្តែ​នៅ​តែ​គួរ​ប្រុង​ប្រយ័ត្ន​ជា​ពិសេស​សម្រាប់​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ និង​កុមារ​។ ជ្រើសរើស​ត្រី​ដែល​មាន​ទំហំ​មធ្យម ឬ​តូច​។
ជាតិពុល (Pollutants): ត្រូវ​ប្រាកដ​ថា​ត្រី​ដែល​អ្នក​បរិភោគ​ត្រូវ​បាន​ចាប់ពី​ប្រភព​ទឹក​ស្អាត និង​មិន​មានការ​បំពុល​។

របៀប​ចម្អិន​: ការ​ចម្អិន​ដោយ​វិធី​សុខភាព​ដូច​ជា ចំហុយ ដុត ឬ​អាំង គឺ​ប្រសើរ​ជាង​ការ​បំពង ដើម្បី​រក្សា​ទុក​នូវ​សារធាតុចិញ្ចឹម និង​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​៕
ចំណុច​សម្គាល់

នេះ​គ្រាន់តែ​ជា​ដំណឹង​សម្រាប់​លោក​អ្នក​ឈ្វេងយល់​ប៉ុណ្ណោះ​។ ប្រសិនបើ​លោក​អ្នកមាន​បញ្ហា​សុខភាព​មិន​ប្រក្រតី ប្រញាប់​ទៅ​ជួប​គ្រូពេទ្យ​ជំនាញ​ដើម្បី​ទទួល​បានការ​ព្យាបាល​ត្រឹមត្រូវ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ