ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

​​កាត់បន្ថយខ្លះក៏ល្អ ! ហូបប្រហុកច្រើនពេកអាចប្រឈមជំងឺទាំងនេះ

9 ម៉ោង មុន

ប្រហុក​ជា​អាហារ​ផ្អាប់ ​តាម​បែប​ប្រពៃណី​ ដែល​អាច​លាក់​ទុក​នូវ​ហានិភ័យ​សុខភាព​មួយ​ចំនួន ​ប្រសិនបើ​យើង​ទទួលទាន​វា​ច្រើន​ហួសហេតុ ឬ​មិន​បាន​កែ​ច្នៃ​ត្រឹមត្រូវ​ ។​ ​ហេតុ​អ្វី​បានជា​ប្រហុក​អាច​ប៉ះពាល់​សុខភាព? ១. ជាតិ​អំបិល​ខ្ពស់​កម្រិត​គ្រោះថ្នាក់​​ប្រហុក​ត្រូវ​បាន​ធ្វើ​ឡើង​ដោយ​ការ​ផ្អាប់​ត្រី​ជាមួយ​អំបិល​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​លើសលប់ ដើម្បី​រក្សា​ទុក​បាន​យូរ​។…

ប្រហុក​ជា​អាហារ​ផ្អាប់ ​តាម​បែប​ប្រពៃណី​ ដែល​អាច​លាក់​ទុក​នូវ​ហានិភ័យ​សុខភាព​មួយ​ចំនួន ​ប្រសិនបើ​យើង​ទទួលទាន​វា​ច្រើន​ហួសហេតុ ឬ​មិន​បាន​កែ​ច្នៃ​ត្រឹមត្រូវ​ ។​

រូបតំណាងដោយ AI

​ហេតុ​អ្វី​បានជា​ប្រហុក​អាច​ប៉ះពាល់​សុខភាព?

១. ជាតិ​អំបិល​ខ្ពស់​កម្រិត​គ្រោះថ្នាក់​
​ប្រហុក​ត្រូវ​បាន​ធ្វើ​ឡើង​ដោយ​ការ​ផ្អាប់​ត្រី​ជាមួយ​អំបិល​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​លើសលប់ ដើម្បី​រក្សា​ទុក​បាន​យូរ​។ ការ​ទទួលទាន​ជាតិ​អំបិល​ខ្ពស់​ជា​ប្រចាំ គឺជា​មូលហេតុ​ចម្បង​មួយ​នៃ​ជំងឺលើសឈាម​ដែល​អាច​នាំ​ឲ្យ​កើត​ជំងឺ​បេះដូង ដាច់​សរសៃឈាម​ខួរក្បាល និង​ជំងឺ​តម្រងនោម​រុំាំ​រ៉ៃ​។ ជាតិ​អំបិល​លើស​ធ្វើ​ឲ្យ​តម្រងនោម​របស់​យើង​ធ្វើការ​ធ្ងន់​ដើម្បី​ច្រោះ​វា​ចេញពី​រាង​កាយ ហើយ​យូរ​ៗ​ទៅ​អាច​បណ្ដាល​ឲ្យ​តម្រងនោម​ខូច​បាន​។​

២. ហានិភ័យ​នៃ​ការ​ឆ្លង​មេរោគ និង​ប៉ារ៉ាស៊ីត​
​ប្រសិនបើ​ការ​ធ្វើ​ប្រហុក​មិន​ត្រូវ​បាន​អនុវត្ត​តាម​ស្តង់ដា​អនាម័យ​ត្រឹមត្រូវ ឬ​ត្រី​ដែល​យក​មក​ធ្វើ​មិន​ស្រស់​ស្អាត​ទេ ប្រហុក​អាច​ក្លាយជា​ជម្រក​សម្រាប់​បាក់តេរី​មិនល្អ ឬ​ប៉ារ៉ាស៊ីត​។ ការ​ទទួលទាន​ប្រហុក​ឆៅ ឬ​មិន​បាន​ចម្អិន​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្អ​អាច​បង្ក​ឲ្យ​មានការ​ពុល​អាហារ រាករូស ក្អួត ឈឺពោះ ឬ​អាច​ឆ្លង​មេរោគ​ពោះវៀន​ធ្ងន់ធ្ងរ​។​

៣. សារធាតុបង្កមហារីក​
​ដោយសារ​ប្រហុក​ជា​អាហារ​ផ្អាប់​ប្រៃ ការ​សិក្សា​មួយ​ចំនួន​បាន​បង្ហាញ​ថា វា​អាច​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ Nitrosamines ដែល​ជា​សារធាតុបង្កមហារីក​។ ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ផ្អាប់​ប្រៃ​ច្រើន​ជា​ប្រចាំ អាច​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក​ក្រពះ និង​មហារីក​បំពង់​អាហារ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ