ប្រហុកជាអាហារផ្អាប់ តាមបែបប្រពៃណី ដែលអាចលាក់ទុកនូវហានិភ័យសុខភាពមួយចំនួន ប្រសិនបើយើងទទួលទានវាច្រើនហួសហេតុ ឬមិនបានកែច្នៃត្រឹមត្រូវ ។
រូបតំណាងដោយ AI ហេតុអ្វីបានជាប្រហុកអាចប៉ះពាល់សុខភាព?
១. ជាតិអំបិលខ្ពស់កម្រិតគ្រោះថ្នាក់
ប្រហុកត្រូវបានធ្វើឡើងដោយការផ្អាប់ត្រីជាមួយអំបិលក្នុងបរិមាណច្រើនលើសលប់ ដើម្បីរក្សាទុកបានយូរ។ ការទទួលទានជាតិអំបិលខ្ពស់ជាប្រចាំ គឺជាមូលហេតុចម្បងមួយនៃជំងឺលើសឈាមដែលអាចនាំឲ្យកើតជំងឺបេះដូង ដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងជំងឺតម្រងនោមរុំាំរ៉ៃ។ ជាតិអំបិលលើសធ្វើឲ្យតម្រងនោមរបស់យើងធ្វើការធ្ងន់ដើម្បីច្រោះវាចេញពីរាងកាយ ហើយយូរៗទៅអាចបណ្ដាលឲ្យតម្រងនោមខូចបាន។
២. ហានិភ័យនៃការឆ្លងមេរោគ និងប៉ារ៉ាស៊ីត
ប្រសិនបើការធ្វើប្រហុកមិនត្រូវបានអនុវត្តតាមស្តង់ដាអនាម័យត្រឹមត្រូវ ឬត្រីដែលយកមកធ្វើមិនស្រស់ស្អាតទេ ប្រហុកអាចក្លាយជាជម្រកសម្រាប់បាក់តេរីមិនល្អ ឬប៉ារ៉ាស៊ីត។ ការទទួលទានប្រហុកឆៅ ឬមិនបានចម្អិនឲ្យឆ្អិនល្អអាចបង្កឲ្យមានការពុលអាហារ រាករូស ក្អួត ឈឺពោះ ឬអាចឆ្លងមេរោគពោះវៀនធ្ងន់ធ្ងរ។
៣. សារធាតុបង្កមហារីក
ដោយសារប្រហុកជាអាហារផ្អាប់ប្រៃ ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា វាអាចមានផ្ទុកសារធាតុ Nitrosamines ដែលជាសារធាតុបង្កមហារីក។ ការទទួលទានអាហារផ្អាប់ប្រៃច្រើនជាប្រចាំ អាចបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺមហារីកក្រពះ និងមហារីកបំពង់អាហារ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ