ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អស្ចារ្យ​ណាស់​! ស្ពៃក្រញាញ់​ជា​ស្ដេច​បន្លែ​ជំនួយ​សុខភាព ប្រឆាំង​ការ​រលា.ក និង​មហារី.ក

8 ម៉ោង មុន

ស្ពៃក្រញាញ់ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​សម្បូរ​បែប​ដល់​សុខភាព​របស់​យើង​។ បន្លែ​ស្លឹក​បៃតង​មួយ​នេះ អាចយ​កមក​ធ្វើ​ម្ហូប​បាន​ច្រើន​មុខ ហើយ​ងាយស្រួល​រក​ទិញ​ផង​ដែរ​។ ការ​ទទួលទាន​ស្ពៃក្រញាញ់​ជា​ប្រចាំ អាច​ជួយ​ដល់​សុខភាព​យើង​បាន​យ៉ាង​ល្អ​៖ពង្រឹង​សុខភាព​ឆ្អឹង​: ស្ពៃក្រញាញ់​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​បំផុត​នៃ វីតាមីន…

ស្ពៃក្រញាញ់ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​យ៉ាង​សម្បូរ​បែប​ដល់​សុខភាព​របស់​យើង​។ បន្លែ​ស្លឹក​បៃតង​មួយ​នេះ អាចយ​កមក​ធ្វើ​ម្ហូប​បាន​ច្រើន​មុខ ហើយ​ងាយស្រួល​រក​ទិញ​ផង​ដែរ​។

ការ​ទទួលទាន​ស្ពៃក្រញាញ់​ជា​ប្រចាំ អាច​ជួយ​ដល់​សុខភាព​យើង​បាន​យ៉ាង​ល្អ​៖
ពង្រឹង​សុខភាព​ឆ្អឹង​: ស្ពៃក្រញាញ់​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​ល្អ​បំផុត​នៃ វីតាមីន K និង កាល់ស្យូម​។ វីតាមីន K ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​រក្សា​សុខភាព​ឆ្អឹង​ឱ្យ​រឹង​មាំ និង​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ពុក​ឆ្អឹង​។ កាល់ស្យូម​ក៏​ជា​សារធាតុ​សំខាន់​សម្រាប់​ការ​កសាង និង​ថែទាំ​ឆ្អឹង​ផង​ដែរ​។

ជំនួយ​សុខភាព​ភ្នែក​: ជាមួយនឹង​បរិមាណ វីតាមីន A (Beta-carotene) ខ្ពស់ រួម​ជាមួយ​សារធាតុ Lutein និង Zeaxanthin ស្ពៃក្រញាញ់​ជួយ​ការពារ​ភ្នែក​ពី​ការ​ចុះ​ខ្សោយ​។ សារធាតុ​ទាំងនេះ​ជួយ​ការពារ​ភ្នែក​ពី​ពន្លឺ​ពណ៌​ខៀវ​ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់ និង​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និង​ជំងឺ​ចុះ​ខ្សោយ​កោសិកា​ភ្នែក (macular degeneration)​។

ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​: ស្ពៃក្រញាញ់​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ វីតាមីន C ដែល​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល និង​ដើរតួ​នាទី​សំខាន់​ក្នុង​ការ​ជំរុញ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​ឱ្យ​រឹង​មាំ ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ឆ្លង​មេរោគ និង​ជំងឺ​ផ្សេង​ៗ​។

ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​បេះដូង​: ជាតិ​សរសៃ ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ក្នុង​ស្ពៃក្រញាញ់ ជួយ​ទ្រទ្រង់​សុខភាព​បេះដូង​។ ជាតិ​សរសៃ​ជួយ​បន្ថយ​កម្រិត កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ (LDL) ខណៈ​ដែល​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ជួយ​គ្រប់គ្រង សម្ពាធ​ឈាម ឱ្យ​នៅ​ថេរ​។

ប្រឆាំង​ការ​រលាក និង​មហារីក​: ស្ពៃក្រញាញ់​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​ការ​រលាក​ជា​ច្រើន ដែល​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​បំផ្លាញ​ដោយ​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​។ ការ​សិក្សា​បាន​បង្ហាញ​ថា សារធាតុ​ទាំងនេះ​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​មួយ​ចំនួន រួម​ទាំង​ជំងឺមហារីក​ផង​ដែរ​។

ជំនួយការ​សម្រក​ទម្ងន់​: ស្ពៃក្រញាញ់​មាន កាឡូរី​ទាប ប៉ុន្តែ សម្បូរ​ជាតិ​សរសៃ និង​ទឹក ដែល​ជួយ​ឱ្យ​យើង​ឆ្អែត​បាន​យូរ កាត់​បន្ថយ​ចំណង់​អាហារ និង​ជួយ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ឱ្យ​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ នេះ​ធ្វើ​ឱ្យ​វា​ក្លាយជា​អាហារ​ដ៏​ល្អ​សម្រាប់​របប​អាហារ​សម្រក​ទម្ងន់​។

ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ​: ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់​នៅ​ក្នុង​ស្ពៃក្រញាញ់ ជួយ​ជំរុញ​ចលនា​ពោះវៀន​ឱ្យ​បាន​ទៀងទាត់ និង​ការពារ​ការ​ទល់លាមក​។ វា​ក៏​ជួយ​រក្សា​សុខភាព​ពោះវៀន និង​តុល្យភាព​បាក់តេរី​ល្អ​ក្នុង​ពោះវៀន​ផង​ដែរ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ