ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

មិន​ដែល​ដឹង​សោះ​! ផ្លែ​អម្ពិល​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ធន់​នឹង​ជំងឺ

7 ម៉ោង មុន

ផ្លែ​អម្ពិល គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ត្រូ​ពិ​កមួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ជូរអែម​ឆ្ងាញ់ ហើយ​ត្រូវ​បាន​ប្រើប្រាស់​យ៉ាង​ទូលំទូលាយ​ក្នុង​ការ​ចម្អិន​អាហារ និង​ជា​ឱសថ​បុរាណ​តាំងពី​បុរាណកាល​។ ក្រៅពី​រសជាតិ​ពិសេស​របស់​វា ផ្លែ​អម្ពិល​ក៏​មាន​សារៈសំខាន់​យ៉ាង​ខ្លាំង​ចំពោះ​សុខភាព ដោយសារ​តែ​វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​។ ១. ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ អម្ពិល​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់…

ផ្លែ​អម្ពិល គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ត្រូ​ពិ​កមួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​រសជាតិ​ជូរអែម​ឆ្ងាញ់ ហើយ​ត្រូវ​បាន​ប្រើប្រាស់​យ៉ាង​ទូលំទូលាយ​ក្នុង​ការ​ចម្អិន​អាហារ និង​ជា​ឱសថ​បុរាណ​តាំងពី​បុរាណកាល​។ ក្រៅពី​រសជាតិ​ពិសេស​របស់​វា ផ្លែ​អម្ពិល​ក៏​មាន​សារៈសំខាន់​យ៉ាង​ខ្លាំង​ចំពោះ​សុខភាព ដោយសារ​តែ​វា​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុចិញ្ចឹម​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​។

១. ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ

អម្ពិល​មាន​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ដែល​ជួយ​ជំរុញ​ចលនា​ពោះវៀន​ឱ្យ​បាន​ទៀងទាត់ បង្កើន​បរិមាណ​លាមក និង​ជួយ​បង្ការ​ការ​ទល់លាមក​។ លើស​ពី​នេះ វា​ក៏​ជួយ​ជំរុញ​ការ​ផលិត​ទឹកប្រមាត់ ដែល​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​រំលាយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ឱ្យ​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​។

២. ពង្រឹង​សុខភាព​បេះដូង

អម្ពិល​គឺជា​ប្រភព​ល្អ​នៃ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម ដែល​ជួយ​ធ្វើ​ឱ្យ​សម្ពាធ​ឈាមមាន​លំនឹង និង​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​។ ជាតិ​សរសៃ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ក្នុង​អម្ពិល​ក៏​ជួយ​បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់ (LDL) និង​ការពារ​សរសៃឈាម​ផង​ដែរ​។

៣. ការពារ​កោសិកា​ជាមួយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម

អម្ពិល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន C, កា​តេ​ឈី​ន និង​ហ្វ្លា​វ៉ូ​ណូ​អ៊ី​ត ដែល​ជា​សារធាតុ​មាន​សមត្ថភាព​ខ្ពស់​ក្នុង​ការ​ប្រឆាំង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី​។ វា​ជួយ​ការពារ​កោសិកា​ពី​ការ​ខូចខាត កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក និង​ជំងឺ​រ៉ាំរ៉ៃ​ផ្សេង​ៗ​។

៤. ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម

អម្ពិល​មាន​ស​ន្ទ​ស្សន៍​ជាតិ​ស្ករ​ទាប (Glycemic Index) និង​ជាតិ​សរសៃ​ខ្ពស់ ដែល​ជួយ​បន្ថយល្បឿន​នៃ​ការ​ស្រូប​ស្ករ​ទៅ​ក្នុង​ឈាម​។ វា​អាច​ជួយ​រក្សា​ស្ករ​ឱ្យ​មាន​ស្ថេ​រ​ភាព ជា​ពិសេស​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី​២​។

៥. បង្កើន​ភាព​ធន់​នឹង​ជំងឺ

ជា​ស្រមោល​នៃ​វីតាមីន C ធម្មជាតិ អម្ពិល​អាច​ជួយ​បង្កើន​សមត្ថភាព​ការពារ​របស់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។ វា​ជួយ​ប្រយុទ្ធ​នឹង​មេរោគ ធ្វើ​ឱ្យ​រាង​កាយ​រឹង​មាំ និង​កាត់​បន្ថយ​ឱកាស​ឈឺ​​សន្លាក់​។

៦. ផ្តល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​ចាំបាច់

អម្ពិល​មិន​ត្រឹមតែ​ផ្ទុក​វីតាមីន C ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​វា​ក៏​មាន​វីតាមីន B, ជាតិ​ដែក​, ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម និង​ផូស្វ័រ ដែល​សុទ្ធតែ​ជា​សារធាតុ​ចាំបាច់​សម្រាប់​ដំណើរការ​ល្អ​របស់​រាង​កាយ និង​ជួយ​រក្សា​សុខភាព​ទូទៅ​។

សេចក្តីសន្និដ្ឋាន​៖ ផ្លែ​អម្ពិល​មិន​ត្រឹម​ជា​ផ្លែ​ឈើ​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​វា​ជា​ប្រភព​នៃ​សុខភាព​។ ការ​ទទួលទាន​ផ្លែ​អម្ពិល​ជា​ប្រចាំ​អាច​ជួយ​រាង​កាយ​ឱ្យ​ធូរស្បើយ រឹង​មាំ និង​ស្ដើង​ស្រួល​។

ចាប់ផ្តើម​រួម​បញ្ចូល​ផ្លែ​អម្ពិល​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​ថ្ងៃនេះ ដើម្បី​រីករាយ​ជាមួយ​ជីវិត​សុខភាព​ល្អ​!

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ