ផ្លែអម្ពិល គឺជាផ្លែឈើត្រូពិកមួយប្រភេទដែលមានរសជាតិជូរអែមឆ្ងាញ់ ហើយត្រូវបានប្រើប្រាស់យ៉ាងទូលំទូលាយក្នុងការចម្អិនអាហារ និងជាឱសថបុរាណតាំងពីបុរាណកាល។ ក្រៅពីរសជាតិពិសេសរបស់វា ផ្លែអម្ពិលក៏មានសារៈសំខាន់យ៉ាងខ្លាំងចំពោះសុខភាព ដោយសារតែវាសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើន។
១. ជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ
អម្ពិលមានជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលជួយជំរុញចលនាពោះវៀនឱ្យបានទៀងទាត់ បង្កើនបរិមាណលាមក និងជួយបង្ការការទល់លាមក។ លើសពីនេះ វាក៏ជួយជំរុញការផលិតទឹកប្រមាត់ ដែលចាំបាច់សម្រាប់ការរំលាយជាតិខ្លាញ់ឱ្យមានប្រសិទ្ធភាព។
២. ពង្រឹងសុខភាពបេះដូង
អម្ពិលគឺជាប្រភពល្អនៃប៉ូតាស្យូម ដែលជួយធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមមានលំនឹង និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។ ជាតិសរសៃ និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មក្នុងអម្ពិលក៏ជួយបន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ (LDL) និងការពារសរសៃឈាមផងដែរ។
៣. ការពារកោសិកាជាមួយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
អម្ពិលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C, កាតេឈីន និងហ្វ្លាវ៉ូណូអ៊ីត ដែលជាសារធាតុមានសមត្ថភាពខ្ពស់ក្នុងការប្រឆាំងរ៉ាឌីកាល់សេរី។ វាជួយការពារកោសិកាពីការខូចខាត កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក និងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃផ្សេងៗ។
៤. ជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម
អម្ពិលមានសន្ទស្សន៍ជាតិស្ករទាប (Glycemic Index) និងជាតិសរសៃខ្ពស់ ដែលជួយបន្ថយល្បឿននៃការស្រូបស្ករទៅក្នុងឈាម។ វាអាចជួយរក្សាស្ករឱ្យមានស្ថេរភាព ជាពិសេសសម្រាប់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២។
៥. បង្កើនភាពធន់នឹងជំងឺ
ជាស្រមោលនៃវីតាមីន C ធម្មជាតិ អម្ពិលអាចជួយបង្កើនសមត្ថភាពការពាររបស់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។ វាជួយប្រយុទ្ធនឹងមេរោគ ធ្វើឱ្យរាងកាយរឹងមាំ និងកាត់បន្ថយឱកាសឈឺសន្លាក់។
៦. ផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមចាំបាច់
អម្ពិលមិនត្រឹមតែផ្ទុកវីតាមីន C ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏មានវីតាមីន B, ជាតិដែក, ម៉ាញ៉េស្យូម និងផូស្វ័រ ដែលសុទ្ធតែជាសារធាតុចាំបាច់សម្រាប់ដំណើរការល្អរបស់រាងកាយ និងជួយរក្សាសុខភាពទូទៅ។
សេចក្តីសន្និដ្ឋាន៖ ផ្លែអម្ពិលមិនត្រឹមជាផ្លែឈើរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាជាប្រភពនៃសុខភាព។ ការទទួលទានផ្លែអម្ពិលជាប្រចាំអាចជួយរាងកាយឱ្យធូរស្បើយ រឹងមាំ និងស្ដើងស្រួល។
ចាប់ផ្តើមរួមបញ្ចូលផ្លែអម្ពិលក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នកថ្ងៃនេះ ដើម្បីរីករាយជាមួយជីវិតសុខភាពល្អ!
ចែករំលែកព័តមាននេះ