ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ត្រី​​ធ្វើប្រហុក​ចាប់ផ្ដើម​ត្រូវ ​មន្ត្រី​ជលផល​កំពង់​ឆ្នាំង​អំពាវនាវ​​ពលរដ្ឋ​​មក​ទិញ​ត្រី​ឱ្យទាន់ពេល

2 ថ្ងៃ មុន
  • កំពង់ឆ្នាំង

ខេត្តកំពង់ឆ្នាំង ៖ ត្រី​ប្រហុក​បាន​ចាប់ផ្ដើម​ត្រូវ​តាំងពី​ថ្ងៃ​៣​កើត ហើយ​មក​ដល់​ថ្ងៃ​៦​កើត​ ខែបុស្ស ត្រូវ​នឹង​ថ្ងៃ​ទី០៤ ​មករា ២០២៥ ត្រី​ប្រហុក​បាន​ចាប់ផ្ដើម​ត្រូវ​ខ្លាំង​​ ។…

ខេត្តកំពង់ឆ្នាំង ៖ ត្រី​ប្រហុក​បាន​ចាប់ផ្ដើម​ត្រូវ​តាំងពី​ថ្ងៃ​៣​កើត ហើយ​មក​ដល់​ថ្ងៃ​៦​កើត​ ខែបុស្ស ត្រូវ​នឹង​ថ្ងៃ​ទី០៤ ​មករា ២០២៥ ត្រី​ប្រហុក​បាន​ចាប់ផ្ដើម​ត្រូវ​ខ្លាំង​​ ។ មន្ត្រី​រដ្ឋបាល​ជលផល​កំពង់ឆ្នាំង​អំពាវនាវ​ដល់​បងប្អូន​ប្រជាពលរដ្ឋ​ដែល​ចង់​ធ្វើ​ត្រី​ប្រហុក ​សូម​ទៅ​តាម​ទីតាំង​ដែល​នៅ​ជិត​ដើម្បី​ទិញ​ត្រី​ធ្វើ​ប្រហុក​ឲ្យ​បាន​ទាន់​ពេលវេលា​ ។

លោក លី ឡា នាយ​ខណ្ឌ​រដ្ឋបាល​ជលផល​កំពង់ឆ្នាំង​បាន​បញ្ជាក់​ថា នៅ​ថ្ងៃ​ទី​៦​ កើត​ខែបុស្ស​ត្រូវ​នៅ​ថ្ងៃ​ទី០៤ ខែមករា ឆ្នាំ​២០២៥ ​ត្រី​ប្រហុក​បាន​ចាប់ផ្ដើម​ត្រូវ​គ្រប់​ទីកន្លែង និយាយ​ជា​រួម​ចាប់ផ្ដើម​តាំងពី​តំបន់​ឆ្នុកទ្រូ ស្រុក​បរិបូណ៌ រហូត​ដល់​ព្រំប្រទល់​ស្រុក​កំពង់ត្រឡាច ជាមួយ​ស្រុក​ពញាឮ ខេត្តកណ្ដាល​ ។

បងប្អូន​ដែល​បំណង​ទិញ​ត្រី​ធ្វើ​ប្រហុក ​សូម​អញ្ជើញ​ទៅ​តាម​ទីតាំង​ដែល​មាននៅ​តំបន់​ឆ្នុកទ្រូ តំបន់ សេះ​ស្លាប់ ស្រុក​បរិបូរណ៍ តំបន់​ផ្សារ​ក្រោម ក្រុង​កំពង់ឆ្នាំង នៅ​កំពង់​ប្រាសាទ ឃុំ​សែ​ប និង​កំពុងត្រឡាច​ក្រោម ស្រុក​កំពង់ត្រឡាច ។

លោក លី ឡា បាន​បញ្ជាក់​ថា​ សម្រាប់​ត្រី​ធំ​ៗ ដូច​ជា​ត្រី​ច​ង្កែ​ង ត្រី​ឆ្កោក ត្រី​ឆ្ពិន គឺ​មាន​លក់​នៅ​ផ្សារ​ពន្លៃ មុខ​សាលាស្រុក​បរិបូណ៌ កំពុង​សំបូរ​ណាស់ ដោយសារ​ការ​នេសាទ​ដោយ​ដាក់​លប តែ​ឃើញ​ប្រជា​នេសាទ​សម្រុក​យក​មក​ដាក់​លក់​នៅ​ផ្សារ​ពន្លៃ​ការពារ​យប់​ថ្ងៃ​ទី​៣​ ខែមករា​ ​នេះ ដែល​មាន​ភ្ញៀវ​ជា​អ្នកដំណើរ​ចូល​ទិញ​យ៉ាងច្រើន​ផង​ដែរ​ ។

ចំពោះ​តម្លៃ​ត្រី​ប្រហុក​ដែល​អង្គភាព​យើង​ទទួល​បាន​មាន​តម្លៃ​ខុស​ៗ​គ្នា នៅ​មាត់​កំពង់ទឹក ឆ្នុកទ្រូ​ឃុំ​ឆ្នុកទ្រូ ស្រុក​បរិបូណ៌ ត្រី​ស្រស់​សម្រាប់​យក​មក​កាត់​ធ្វើ​ធ្វើ​ត្រី​ប្រហុក​មួយ​គីឡូក្រាម​ថ្លៃ​600រៀល​។ នៅ​កំពង់​ប្រាសាទ ឃុំ​សែ​ប ស្រុក​កំពង់ត្រឡាច អ្នកទិញ​ត្រី​យក​មក​ធ្វើ​ប្រហុក​ថ្លៃ 1.000 រៀល​ក្នុង​មួយ​គីឡូក្រាម និង​នៅ​កំពង់ត្រឡាច​ក្រោម ថ្លៃ 1.100​រៀល​ក្នុង​មួយ​គីឡូក្រាម ។

ចំពោះ​ស្ថានភាព​កាត់​ក្បាល​ត្រី​ប្រហុក​សម្រាប់​ឆ្នាំ​2025 នេះ ​គឺ​ខុស​ពី​បណ្ដា​ឆ្នាំ​កន្លង​ទៅ ដែល​អ្នក​ស្រុក​ឆ្ងាយ​ៗ ដូច​មក​ពី​ឃុំ​ចោ​ង​ក្នុងស្រុក​ទឹកផុស​​​ ឬ​មក​ពី​ខាង​ស្រុក​សាមគ្គី​មាន​ជ័យ​បាន​ប​រទេះគោ មក​ទិញ​ត្រី​កាត់​ក្បាល ធ្វើ​ប្រហុក ពួក​គាត់​ទាំងនោះ​ ត្រូវ​មក​ដេក​ផ្លូវ​ចាំ​ទិញ​ត្រី​កាត់​ក្បាល​ធ្វើ​ប្រហុក​មួយ​យប់​ឬ​ពីរ​យប់ ពេល​ពេញ​ពាង ក្រឡ ទើប​ត្រឡប់​ទៅ​វិញ ។

​ដោយឡែក​ ស្ថានភាព​បច្ចុប្បន្ន​ដោយសារ​តែ​មាន​ផ្លូវ​ខ្វៃ​ង​ខ្វាត់ ស្រួល​ក្នុង​ការ​ធ្វើ​ដំណើរ​ពួក​គាត់​បាន​បើករ​ម៉ក​ម៉ូតូ ឬ​ក៏​ម៉ូតូ​ទិញ​ច្រក​ការ៉ុង​ដឹក​ទៅ​ទាំង​ស្រស់​យក​ទៅ​កាត់​ក្បាល​ធ្វើ​ប្រហុក​នៅ​លំនៅ​ឋាន​តែ​ម្ដង ពុំ​សូវ​ឃើញ​មាន​នរណា​មក​ដេកចាំ​កាត់​ក្បាល​ត្រី​ប្រហុក​ដូច​មុន​ឡើយ​។ ប៉ុន្តែ​សម្រាប់​ឈ្មួញ​ធំ​ៗ​ដែល​ចាំ​ទិញ​ត្រី​កាត់​ក្បាល​ ធ្វើ​ប្រហុក​ប្រើ​ដោយ​ម៉ាស៊ីន​កាត់​ក្បាល គឺ​កាត់​នៅ​នឹង​កន្លែង ធ្វើ​លើ​ទឹកតែ​ម្ដង​។​

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ