ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ភេសជ្ជៈ​៥មុខ ជួយដុ.តបំផ្លា.ញខ្លាញ់ក្បាលពោះបានយ៉ាងរហ័ស

9 ម៉ោង មុន

ទឹក ទឹកស្អាត គឺជាភេសជ្ជៈដែលមិនអាចខ្វះបាន ។ ទឹកនឹងចាប់ផ្តើមដំណើរការមេតាបូលីសក្នុងរាងកាយ ជួយលើកកម្ពស់សមត្ថភាពក្នុងការរំលាយជាតិខ្លាញ់លើស។ ការសិក្សាជាច្រើនបង្ហាញថា ការផឹកទឹកក្នុងបរិមាណគ្រប់គ្រាន់មុនពេលញ៉ាំអាហារអាចជួយបង្កើតអារម្មណ៍សុខុមាលភាព កាត់បន្ថយបរិមាណអាហារដែលកំពុងទួលទាន។ អ្នកជំនាញបានណែនាំថា…

ទឹក

ទឹកស្អាត គឺជាភេសជ្ជៈដែលមិនអាចខ្វះបាន ។ ទឹកនឹងចាប់ផ្តើមដំណើរការមេតាបូលីសក្នុងរាងកាយ ជួយលើកកម្ពស់សមត្ថភាពក្នុងការរំលាយជាតិខ្លាញ់លើស។

ការសិក្សាជាច្រើនបង្ហាញថា ការផឹកទឹកក្នុងបរិមាណគ្រប់គ្រាន់មុនពេលញ៉ាំអាហារអាចជួយបង្កើតអារម្មណ៍សុខុមាលភាព កាត់បន្ថយបរិមាណអាហារដែលកំពុងទួលទាន។

អ្នកជំនាញបានណែនាំថា មនុស្សម្នាក់ៗគួរផឹកទឹកប្រហែល 2 លីត្រ/ថ្ងៃ អាស្រ័យលើលក្ខខណ្ឌអាកាសធាតុ កម្លាំងនៃការហាត់ប្រាណ និងកាយសម្បទាដែលអាចកែតម្រូវបានតាមតម្រូវការ។

ទឹកក្រូចឆ្មា

ទឹកក្រូចឆ្មាផ្តល់វីតាមីន C ច្រើនដើម្បីជួយទ្រទ្រង់អុកស៊ីតកម្មនៃជាតិខ្លាញ់ក្នុងរាងកាយ។ លើសពីនេះ ទឹកក្រូចឆ្មាមានកាឡូរីទាប ហើយអាចជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ និងបន្សាបជាតិពុលក្នុងរាងកាយ។ ការទទួលទានទឹកក្រូចឆ្មារក្តៅឧណ្ហៗនៅពេលព្រឹក គឺជាវិធីសាមញ្ញមួយក្នុងការជំរុញការរំលាយអាហារ។

ចំណាំ៖ កុំពិសាទឹកក្រូចឆ្មាដែលមានជាតិស្ករច្រើនពេក។ អ្នកអាចប្រើទឹកឃ្មុំបន្តិចដើម្បីធ្វើឱ្យមានតុល្យភាពរសជាតិ។ លើស​ពី​នេះ កុំ​ពិសា​ទឹក​ក្រូចឆ្មា​ដែល​មាន​កំហាប់​ខ្លាំង ដើម្បី​កុំ​ឱ្យ​ប៉ះពាល់​ដល់​ក្រពះ។

តែខ្ញី

តែខ្ញីគឺជាភេសជ្ជៈដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានជំងឺក្រពះ ជួយសម្រួលការឈឺចាប់ កាត់បន្ថយការហើមពោះ និងការពារការរលាកក្នុងបំពង់រំលាយអាហារ។ ការផឹកទឹកនេះជួយកាត់បន្ថយការហើមពោះ។

លើសពីនេះ តែខ្ញីក៏ជួយបង្កើនការរំលាយអាហារក្នុងរាងកាយ ជំរុញការដុតកាឡូរី។

ប្រភេទផ្សេងៗនៃតែ

តែ​ជា​ភេសជ្ជៈ​ដែល​ផ្តល់​អត្ថប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​ជាច្រើន​។ តែបៃតង តែខ្មៅ ឬតែអូឡុង សុទ្ធតែផលិតចេញពីរុក្ខជាតិតែ ប៉ុន្តែដំណើរការកែច្នៃខុសគ្នា នាំឱ្យរសជាតិខុសគ្នា។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពដែលពួកគេនាំមកគឺស្រដៀងគ្នា។

តែ មានផ្ទុក EGCG និងជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើន ដែលជួយបង្កើនការរំលាយអាហារ ជំរុញការដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់។

កាហ្វេខ្មៅ

កាហ្វេខ្មៅមិនត្រឹមតែនាំមកនូវស្មារតីប្រុងប្រយ័ត្នប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងផ្តល់នូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏ច្រើនដែលមានប្រយោជន៍ដល់រាងកាយ និងសមាសធាតុជីវសកម្មពីរុក្ខជាតិដែលមានឥទ្ធិពលលើរបបអាហារ។

ចំណាំ៖ ការផឹកកាហ្វេខ្មៅ ឬកាហ្វេជាមួយទឹកដោះគោមានជាតិខ្លាញ់ទាបដោយមិនបន្ថែមសារធាតុផ្អែមមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ និងរក្សាទម្ងន់៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ