ម្រុំ មានសមាសធាតុពិសេសពីរដែលជួយការពារជំងឺមហារីក និងការពារការរីកលូតលាស់នៃដុំសាច់។
រុក្ខជាតិនេះពោរពេញទៅដោយសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗ ដែលផ្តល់នូវប្រភពសម្បូរប្រូតេអ៊ីន វីតាមីន បេតាការ៉ូទីន អាស៊ីតអាមីណូ និងសមាសធាតុ phenolic ជាច្រើន។ គ្រប់ផ្នែកទាំងអស់នៃរុក្ខជាតិ ចាប់ពីស្លឹក ដើម ដល់គ្រាប់ អាចត្រូវបានប្រើក្នុងអាហារ និងកែច្នៃឱសថ។
យោងតាមការសិក្សាជាច្រើន ម្រុំមានសារធាតុចិញ្ចឹមជាង 90 ប្រភេទ រួមទាំងវីតាមីន ចំនួន 7 សារធាតុរ៉ែចំនួន 6 អាស៊ីតអាមីណូចំនួន 18 និងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មចំនួន 46 ។ ជាពិសេស វាក៏មានសារធាតុប្រឆាំងការរលាក និងអង់ទីប៊ីយ៉ូទិកធម្មជាតិដ៏ច្រើនផងដែរ ជួយការពារជំងឺជាច្រើនប្រភេទ។
ជាការកត់សម្គាល់ ម្រុំត្រូវបានគេស្គាល់ផងដែរសម្រាប់សមត្ថភាពរបស់វាក្នុងការជំរុញឱ្យកុមារញ៉ាំអាហារបានល្អ ជំនួយការឡើងទម្ងន់ ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមានសុខភាពល្អ។
លើសពីនេះ ម្រុំក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុពិសេសចំនួនពីរដែលជួយការពារជំងឺមហារីក និងការពារការរីកលូតលាស់នៃដុំសាច់ ដោយប្រែក្លាយវាទៅជា “រុក្ខជាតិការពារមហារីក” ដែលមនុស្សជាច្រើនស្វែងរក។
មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះ ស្លឹក ម្រុំ ក៏មានផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មយ៉ាងច្រើនដូចជា វីតាមីន C និងវីតាមីន A។ ទាំងនេះគឺជាសារធាតុដែលមានសមត្ថភាពបន្សាបរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលជាមូលហេតុនៃជំងឺ ចុះខ្សោយសាច់ដុំ ឬ ជំងឺស្ទះសសៃសរីរាង្គក្នុងខ្លួន ដូចជាលំពែង សួត និងពោះវៀន ដោយហេតុនេះជួយការពារ រាងកាយពីជំងឺគ្រោះថ្នាក់ ជាពិសេសជំងឺមហារីក៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ