ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

បាយដំណើបឆ្ងាញ់ តែមនុស្ស៥ប្រភេទមិនគួរទទួលទាន

6 ម៉ោង មុន

​បាយដំណើប គឺជា​មុខម្ហូប​ដែល​តែងតែ​លេចឡើង​ក្នុង​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែន​គ្រប់គ្នា​គួរ​ញ៉ាំ​ម្ហូប​នេះ​ទេ​។​ ​ដូច្នេះ តើ​អ្នកណា​មិនគួរ​ញ៉ាំ​បាយដំណើប​? -​អ្នក​ដែល​ឈឺក្រពះ​៖ បាយដំណើប​មិន​ស័ក្តិសម​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​ការឈឺចាប់​ក្រពះ ព្រោះ​វា​ជា​អាហារ​ដែល​មិនអាច​រំលាយ​បាន ងាយ​បង្កើន​អាស៊ីត​ក្រពះ…

​បាយដំណើប គឺជា​មុខម្ហូប​ដែល​តែងតែ​លេចឡើង​ក្នុង​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​។ ទោះជា​យ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមែន​គ្រប់គ្នា​គួរ​ញ៉ាំ​ម្ហូប​នេះ​ទេ​។​

​ដូច្នេះ តើ​អ្នកណា​មិនគួរ​ញ៉ាំ​បាយដំណើប​?

-​អ្នក​ដែល​ឈឺក្រពះ​៖ បាយដំណើប​មិន​ស័ក្តិសម​សម្រាប់​អ្នក​ដែលមាន​ការឈឺចាប់​ក្រពះ ព្រោះ​វា​ជា​អាហារ​ដែល​មិនអាច​រំលាយ​បាន ងាយ​បង្កើន​អាស៊ីត​ក្រពះ បង្កបញ្ហា​ច្រាល ក្រហាយ​ទ្រូង និង​មិន​ស្រួល​ចំពោះ​អ្នក​ដែលមាន​ប្រវត្តិ​ជំងឺ​ក្រពះ​។​

-​មនុស្ស​ធាត់ និង​លើស​ទម្ងន់​៖ មនុស្ស​លើស​ទម្ងន់ និង​ធាត់​ត្រូវ​កំណត់​បរិមាណ​ម្សៅ​ដែល​ពួកគេ​ទទួលទាន​ជា​រៀងរាល់ថ្ងៃ​។ ដូច្នេះ​អាហារ​ដែល​ធ្វើ​ពី​បាយដំណើប​ត្រូវ​ប្រើ​ក្នុង​បរិមាណ​ល្មម និង​មិនគួរ​ញ៉ាំ​ច្រើនពេក​ទេ​។​

-​មនុស្ស​ចាស់ មនុស្ស​ទើបតែ​ជា​ពី​ជំងឺ ក្មេង​តូច​៖ ទាំងនេះ​គឺជា​មនុស្ស​ដែលមាន​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​មិនល្អ ដូច្នេះ​ពួកគេ​គួរតែ​កំណត់​ការ​ទទួលទាន​បាយដំណើប​។ អង្ករដំណើប​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ amylopectin ដែល​ពិបាក​រំលាយ ដែល​អាច​បង្កើន​បន្ទុក​លើ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​។​

-​មនុស្ស​ដែលមាន​រាងកាយ​ក្តៅ​៖ ការ​ទទួលទាន​បាយដំណើប​ច្រើន​អាច​បង្កឱ្យមាន​កម្ដៅ​ក្នុង​រាងកាយ ដែលនាំឱ្យ​ស្បែក​ឡើង​ក្រហម និង​កើតមុន ។ ដូច្នេះ អ្នក​ដែលមាន​សរីរាង្គ​ខាងក្នុង​ក្តៅ គួរ​កំណត់​ការទទួល​ទាន​បាយដំណើប​។ ពេល​ញ៉ាំ​បាយដំណើប អ្នក​គួរ​ញ៉ាំ​វា​ជាមួយ​ភេសជ្ជៈ​ត្រជាក់​។​

-​អ្នក​ដែល​ទើបតែ​វះកាត់​ហើយ​មាន​របួស​ចំហ​៖ បាយដំណើប​គឺ​ក្តៅ ងាយ​បង្ក​ឱ្យ​ហើម និង​ខ្ទុះ​ក្នុង​របួស​ចំហ និង​របួស​ដែល​មិនទាន់​ជាសះស្បើយ​។ ដូច្នេះ អ្នក​ដែល​ទើប​វះកាត់ ឬ​មាន​របួស​ចំហ គួរ​ចៀសវាង​ការទទួល​ទាន​អាហារ​ដែល​ធ្វើ​ពី​អង្ករដំណើប​៕​

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ