នេះជាអ្វីដែលអ្នកអាចទទួលបានពីការបន្ថែមស៊ុតមួយគ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។
ស៊ុតគឺជាអាហារមួយក្នុងចំណោមអាហារដែលមានជីវជាតិច្រើនបំផុត ដែលគេស្គាល់ថាជា “superfood” ដោយសារមាតិកាអាហារូបត្ថម្ភដ៏សម្បូរបែប និងមានតុល្យភាពរបស់វា។ ការទទួលទានស៊ុតជារៀងរាល់ថ្ងៃ មិនត្រឹមតែនាំមកនូវថាមពលច្រើនប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពសំខាន់ៗជាច្រើនសម្រាប់រាងកាយផងដែរ។ នេះជាអ្វីដែលអ្នកអាចទទួលបានពីការបន្ថែមស៊ុតមួយគ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។
ប្រភពប្រូតេអ៊ីនគុណភាពខ្ពស់
ស៊ុតគឺជាប្រភពប្រូតេអ៊ីនដ៏ល្អឥតខ្ចោះ ដែលមានផ្ទុកអាស៊ីតអាមីណូសំខាន់ៗទាំងអស់ដែលរាងកាយត្រូវការសម្រាប់បង្កើត និងជួសជុលកោសិកា។ ស៊ុតមួយមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ប្រហែល ៦ ក្រាម ដែលជួយរក្សាសាច់ដុំ និងគាំទ្រការរំលាយអាហារ។ ប្រូតេអ៊ីនពីស៊ុតក៏ជួយឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ កំណត់ការឃ្លាន និងជួយសម្រកទម្ងន់ ឬថែទាំ។
ផ្តល់សារធាតុ choline – ជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់សម្រាប់ខួរក្បាល
ស៊ុតគឺជាប្រភពដ៏សម្បូរនៃសារធាតុ Choline ដែលជាសារធាតុចិញ្ចឹមដ៏សំខាន់សម្រាប់ការអភិវឌ្ឍន៍ និងមុខងារខួរក្បាល។ Choline ដើរតួយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកសាងភ្នាសកោសិកា និងគាំទ្រដល់ការវិវត្តនៃប្រព័ន្ធសរសៃប្រសាទ។ កង្វះ choline អាចបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហាទាក់ទងនឹងការចងចាំ និងមុខងារនៃការយល់ដឹង។ ដូច្នេះការទទួលទានស៊ុតមួយគ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃជួយបំពេញបន្ថែមនូវបរិមាណចាំបាច់នៃសារធាតុ Choline ជាពិសេសមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ និងមនុស្សចាស់។
បន្ថែមវីតាមីន D ធម្មជាតិ
ស៊ុតគឺជាប្រភពអាហារធម្មជាតិដ៏កម្រមួយ ដែលមានផ្ទុកនូវវីតាមីន D ដែលជាវីតាមីនចាំបាច់សម្រាប់ការលូតលាស់ឆ្អឹង ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងគាំទ្រដល់មុខងារនៃសរីរាង្គផ្សេងៗជាច្រើននៅក្នុងរាងកាយ។ វីតាមីន D ជួយឱ្យរាងកាយស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម ធ្វើឱ្យឆ្អឹងរឹងមាំ កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺពុកឆ្អឹង និងជំងឺដែលទាក់ទងនឹងឆ្អឹង។
ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង
ការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញថាស៊ុតអាចជួយកែលម្អសុខភាពបេះដូងនៅពេលទទួលទានត្រឹមត្រូវ។ ទោះបីជាស៊ុតមានផ្ទុកកូលេស្តេរ៉ុលក៏ដោយ ការសិក្សាទំនើបជាច្រើនបង្ហាញថា កូលេស្តេរ៉ុលក្នុងរបបអាហារមិនប៉ះពាល់ដល់កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងឈាមច្រើនដូចការគិតនោះទេ។ ផ្ទុយទៅវិញ ស៊ុតមានជាតិខ្លាញ់មិនឆ្អែត និងសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតដូចជាសារជាតិ lutein និង zeaxanthin ដែលជួយការពារការបង្កើតបន្ទះនៅក្នុងសរសៃឈាម និងជួយដល់សុខភាពបេះដូង។
ពង្រឹងសុខភាពភ្នែក
ស៊ុតគឺជាប្រភពដ៏សម្បូរបែបនៃសារជាតិ lutein និង zeaxanthin ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មពីរដែលល្អសម្រាប់ភ្នែក។ សមាសធាតុទាំងនេះមានសមត្ថភាពការពារភ្នែកពីផលប៉ះពាល់នៃពន្លឺពណ៌ខៀវ និងកាំរស្មីអ៊ុលត្រាវីយូឡេ ខណៈពេលដែលកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺភ្នែកដូចជាជំងឺភ្នែកឡើងបាយ និងជំងឺភ្នែកឡើងបាយ។ លើសពីនេះ វីតាមីន A ដែលមាននៅក្នុងស៊ុត yolks ក៏ជួយកែលម្អចក្ខុវិស័យ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការងងឹតភ្នែកពេលយប់ផងដែរ។
គាំទ្រដល់ការសម្រកទម្ងន់ និងការគ្រប់គ្រងទម្ងន់
អរគុណចំពោះមាតិកាប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ និងសមត្ថភាពក្នុងការបង្កើតអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ ស៊ុតគឺជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលចង់សម្រកទម្ងន់ ឬរក្សាទម្ងន់។ នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំស៊ុតជាអាហារពេលព្រឹក រាងកាយរបស់អ្នកនឹងមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ ជួយកំណត់ការញ៉ាំច្រើនពេកក្នុងអាហារពេលក្រោយ និងកាត់បន្ថយការឃ្លានអាហារឥតប្រយោជន៍។
ការទទួលទានស៊ុតមួយគ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃអាចនាំមកនូវអត្ថប្រយោជន៍សុខភាពជាច្រើនដល់រាងកាយ ចាប់ពីការផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនគុណភាពខ្ពស់ ធ្វើឱ្យសុខភាពបេះដូងប្រសើរឡើង ពង្រឹងមុខងារខួរក្បាល ដល់ការសម្រកទម្ងន់ និងធ្វើឱ្យការមើលឃើញកាន់តែប្រសើរឡើង។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ដើម្បីទទួលបានលទ្ធផលល្អបំផុត ចូរញ៉ាំស៊ុតដោយភ្ជាប់ជាមួយនឹងរបបអាហារដែលមានតុល្យភាព និងរបៀបរស់នៅដែលមានសុខភាពល្អ។ ស៊ុតមិនត្រឹមតែជាម្ហូបដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែក៏ជា “ដៃគូសុខភាព” របស់អ្នកផងដែរ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ