ស្លឹកចេក ត្រូវបានគេស្គាល់នៅក្នុងជីវិតប្រចាំថ្ងៃរបស់យើង ប៉ុន្តែមនុស្សភាគច្រើនមិនបានដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍របស់វាចំពោះសុខភាពនោះទេ។ ស្លឹកចេកមានសារធាតុសំខាន់ៗជាច្រើនដូចជា លីកនីន ប៉ូលីហ្វេណុល ប្រូតេអ៊ីន… ដែលមានប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាព និងសម្រស់។
ខាងក្រោមនេះជាអត្ថប្រយោជន៍មិននឹកស្មានដល់ទាំង ៥ របស់ស្លឹកចេកលើរាងកាយ៖
១-ស្លឹកចេកមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី
យោងតាមការសិក្សាដែលបានចេញផ្សាយនៅក្នុងទិនានុប្បវត្តិនៃវិស្វកម្មគីមីអាហ្វ្រិកខាងត្បូងក្នុងឆ្នាំ 2021 រុក្ខជាតិចេកមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីនិងសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។
សមាសធាតុនៅក្នុងស្លឹកចេកអាចរារាំងសកម្មភាពរបស់បាក់តេរីដែលធ្វើឱ្យពួកវាមានប្រយោជន៍ក្នុងឱសថបុរាណក៏ដូចជាការកែច្នៃអាហារ។
២-ស្លឹកចេកធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវភាពស៊ាំ
ស្លឹកចេកមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើន រួមទាំងសារធាតុ polyphenols និង flavonoids។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មអាចរារាំងការបង្កើតរ៉ាឌីកាល់សេរី និងកាត់បន្ថយភាពតានតឹងអុកស៊ីតកម្មជាបន្តបន្ទាប់ ខណៈពេលដែលធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ។
៤-គាំទ្រដល់ដំណើរការបន្សាបជាតិពុលធម្មជាតិរបស់រាងកាយ
សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងសមាសធាតុប្រឆាំងនឹងការរលាកនៅក្នុងស្លឹកចេកជួយដល់ដំណើរការបន្សាបជាតិពុលធម្មជាតិរបស់រាងកាយ។ អ្នកជំនាញនិយាយថា “ពួកវាជួយលុបបំបាត់ជាតិពុល និងកាត់បន្ថយការរលាក ដែលអាចរួមចំណែកធ្វើឱ្យសុខភាពទូទៅប្រសើរឡើង”។
៥-ស្លឹកចេកជួយដល់សុខភាពរំលាយអាហារ
ស្លឹកចេកអាចប្រើដើម្បីជួយរំលាយអាហារ។ វាត្រូវបានគេជឿថា ពួកវាជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ និងបំបាត់បញ្ហាក្រពះពោះវៀន ដូចជាហើមពោះ និងការមិនរំលាយអាហារ។ សមាសធាតុធម្មជាតិនៃស្លឹកអាចលើកកម្ពស់ការរំលាយអាហារ និងការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមបានប្រសើរជាងមុន នៅពេលប្រើក្នុងការរៀបចំអាហារ ជាពិសេសនៅពេលរុំជុំវិញចានកំឡុងពេលចម្អិនអាហារ។
៥-ស្លឹកចេកជួយកាត់បន្ថយការរលាកក្នុងខ្លួន
សមាសធាតុនៅក្នុងស្លឹកចេកមានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាកដែលអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាកនៅក្នុងខ្លួន។
តាមរយៈការបញ្ចូលស្លឹកចេកទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក ឬប្រើប្រាស់វាក្នុងឱសថបុរាណ អ្នកអាចទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីសមត្ថភាពរបស់វាក្នុងការជួយគ្រប់គ្រងការរលាក និងគាំទ្រដល់សុខភាពសន្លាក់៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ