ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

​ដឹងទេ​! ស្លឹកចេកផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍​នឹកស្មានមិន​ដល់​ចំពោះ​រាង​កាយ

3 អាទិត្យ មុន

ស្លឹកចេក ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​នៅ​ក្នុង​ជីវិត​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​យើង ប៉ុន្តែ​មនុស្ស​ភាគច្រើន​មិន​បានដឹង​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​វា​ចំពោះ​សុខភាព​នោះ​ទេ​។ ស្លឹកចេក​មាន​សារធាតុ​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា លី​ក​នី​ន ប៉ូ​លី​ហ្វេ​ណុ​ល ប្រូតេអ៊ីន​… ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ខ្លាំង​ណាស់​សម្រាប់​សុខភាព និង​សម្រស់​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​មិន​នឹក​ស្មាន​ដល់​ទាំង…

ស្លឹកចេក ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​នៅ​ក្នុង​ជីវិត​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​យើង ប៉ុន្តែ​មនុស្ស​ភាគច្រើន​មិន​បានដឹង​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​របស់​វា​ចំពោះ​សុខភាព​នោះ​ទេ​។ ស្លឹកចេក​មាន​សារធាតុ​សំខាន់​ៗ​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា លី​ក​នី​ន ប៉ូ​លី​ហ្វេ​ណុ​ល ប្រូតេអ៊ីន​… ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ខ្លាំង​ណាស់​សម្រាប់​សុខភាព និង​សម្រស់​។

ខាងក្រោម​នេះ​ជា​អត្ថប្រយោជន៍​មិន​នឹក​ស្មាន​ដល់​ទាំង ៥ របស់​ស្លឹកចេក​លើ​រាង​កាយ​៖

១-ស្លឹកចេក​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​នឹង​បាក់តេរី

យោង​តាម​ការ​សិក្សា​ដែល​បាន​ចេញផ្សាយ​នៅ​ក្នុង​ទិនានុប្បវត្តិ​នៃ​វិស្វកម្ម​គីមី​អាហ្វ្រិក​ខាងត្បូង​ក្នុង​ឆ្នាំ 2021 រុក្ខជាតិ​ចេក​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​នឹង​បាក់តេរី​និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។

សមាសធាតុ​នៅ​ក្នុង​ស្លឹកចេក​អាច​រារាំង​សកម្មភាព​របស់​បាក់តេរី​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​ពួក​វា​មាន​ប្រយោជន៍​ក្នុង​ឱសថ​បុរាណ​ក៏​ដូច​ជា​ការ​កែ​ច្នៃ​អាហារ​។

២-​ស្លឹកចេក​ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​ភាពស៊ាំ

ស្លឹកចេក​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជា​ច្រើន រួម​ទាំង​សារធាតុ polyphenols និង flavonoids​។ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​អាច​រារាំង​ការ​បង្កើត​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី និង​កាត់​បន្ថយ​ភាព​តានតឹង​អុកស៊ីតកម្ម​ជា​បន្តបន្ទាប់ ខណៈ​ពេល​ដែល​ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​មុខងារ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​។

៤-​គាំទ្រ​ដល់​ដំណើរការ​បន្សាប​ជាតិពុល​ធម្មជាតិ​របស់​រាង​កាយ

សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម និង​សមាសធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​នៅ​ក្នុង​ស្លឹកចេក​ជួយ​ដល់​ដំណើរការ​បន្សាប​ជាតិពុល​ធម្មជាតិ​របស់​រាង​កាយ​។ អ្នកជំនាញ​និយាយ​ថា “​ពួក​វា​ជួយ​លុប​បំបាត់​ជាតិពុល និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក ដែល​អាច​រួមចំណែក​ធ្វើ​ឱ្យ​សុខភាព​ទូទៅ​ប្រសើរ​ឡើង​”​។

៥-ស្លឹកចេក​ជួយ​ដល់​សុខភាព​រំលាយ​អាហារ
ស្លឹកចេក​អាច​ប្រើ​ដើម្បី​ជួយ​រំលាយ​អាហារ​។ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ជឿ​ថា ពួក​វា​ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​បំបាត់​បញ្ហា​ក្រពះ​ពោះវៀន ដូច​ជា​ហើមពោះ និង​ការ​មិន​រំលាយ​អាហារ​។ សមាសធាតុ​ធម្មជាតិ​នៃ​ស្លឹក​អាច​លើកកម្ពស់​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​ការ​ស្រូប​យក​សារធាតុចិញ្ចឹម​បាន​ប្រសើរ​ជាង​មុន នៅ​ពេល​ប្រើ​ក្នុង​ការ​រៀបចំ​អាហារ ជា​ពិសេស​នៅ​ពេល​រុំ​ជុំវិញ​ចាន​កំឡុង​ពេល​ចម្អិន​អាហារ​។

៥-ស្លឹកចេក​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក​ក្នុង​ខ្លួន

សមាសធាតុ​នៅ​ក្នុង​ស្លឹកចេក​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​ដែល​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​រលាក​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​។

តាម​រយៈ​ការ​បញ្ចូល​ស្លឹកចេក​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក ឬ​ប្រើប្រាស់​វា​ក្នុង​ឱសថ​បុរាណ អ្នក​អាច​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ពី​សមត្ថភាព​របស់​វា​ក្នុង​ការ​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ការ​រលាក និង​គាំទ្រ​ដល់​សុខភាព​សន្លាក់​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ