ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អាហារ​ពេល​ព្រឹក​៤​មុខ ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​អ្នក

1 អាទិត្យ មុន

អាហារ​ខាងក្រោម​ពិតជា​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​អ្នក មិន​ដែល​ព្រងើយកន្តើយ​ឡើយ ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព​របស់​អ្នក​។ ស៊ុត​គឺ​ល្អ​សម្រាប់​អាហារ​ពេល​ព្រឹក យោង​តាម​អ្នកជំនាញ​អាហារូបត្ថម្ភ ស៊ុត​នីមួយ​ៗ (​ប្រហែល 50 ក្រាម​) មាន…

អាហារ​ខាងក្រោម​ពិតជា​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​អ្នក មិន​ដែល​ព្រងើយកន្តើយ​ឡើយ ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព​របស់​អ្នក​។

ស៊ុត​គឺ​ល្អ​សម្រាប់​អាហារ​ពេល​ព្រឹក

យោង​តាម​អ្នកជំនាញ​អាហារូបត្ថម្ភ ស៊ុត​នីមួយ​ៗ (​ប្រហែល 50 ក្រាម​) មាន 72 កាឡូរី ប្រូតេអ៊ីន 6.2 ក្រាម ខ្លាញ់ 5 ក្រាម ជាតិ​ខ្លាញ់​ឆ្អែត 1.6 ក្រាម វីតាមីន A, B2, B5, B6, B12, D, K, សារធាតុ​រ៉ែ​ដូច​ជា ផូស្វ័រ សេ​លេ​ញ៉ូ​ម​។ កាល់ស្យូម ស័ង្កសី​… ប្រូតេអ៊ីន​នៅ​ក្នុង​ស៊ុត​ផ្តល់​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​ដែល​អាហារ​ផ្សេង​ទៀត​តែងតែ​ខ្វះ​។

ទន្ទឹម​នឹង​នេះ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​ស៊ុត អ្នក​បន្ថែម​ប្រូតេអ៊ីន និង​ខ្លាញ់​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ ដើម្បី​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ​។ Choline នៅ​ក្នុង​ស៊ុត​ចូលរួម​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​សរសៃប្រសាទ​កណ្តាល​បង្កើត acetylcholine – សារធាតុ​ចាំបាច់​សម្រាប់​សកម្មភាព​រាង​កាយ​ជា​ពិសេស​ការ​ចង​ចាំ​ល្អ​។ ដូច្នេះ​ហើយ អ្នក​អាច​បន្ថែម​ស៊ុត​ចូល​ទៅ​ក្នុង​មុខម្ហូប​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​អ្នក ជា​ពិសេស​អាហារ​ពេល​ព្រឹក ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព​របស់​អ្នក​។

កាហ្វេ​ជួយ​ឱ្យ​បេះដូង​របស់​អ្នកមាន​សុខភាព​ល្អ

កាហ្វេ​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន ដែល​បង្កើន​កម្រិត​ថាមពល កាត់​បន្ថយ​ភាព​អស់កម្លាំង និង​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​បាត់បង់​ការ​ចង​ចាំ​។ ទន្ទឹម​នឹង​នេះ យោង​តាម​អ្នកជំនាញ​អាហារូបត្ថម្ភ មាតិកា​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​ដែល​មាន​សុវត្ថិភាព​មិន​គួរ​លើស​ពី 400 មី​លី​ក្រាម​ទេ​។ កាហ្វេ​ធម្មតា​មួយ​ពែង ឬ​កញ្ចប់​មាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​ប្រហែល 70-100 មី​លី​ក្រាម​។ ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​មិន​គួរ​ទទួលទាន​ជាតិ​កាហ្វេ​អ៊ី​ន​លើស​ពី ២០០ មី​លី​ក្រាម​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ឡើយ​។

កាហ្វេ​មាន​សុខភាព​ល្អ ប៉ុន្តែ​ការ​បន្ថែម​ជាតិ​ស្ករ​អាច​មាន​ផល​ប៉ះពាល់​អវិជ្ជមាន​។ ស្ករ​បន្ថែម​គឺជា​ធាតុ​ផ្សំ​ដែល​មិនល្អ​ចំពោះ​សុខភាព​នៅ​ក្នុង​របប​អាហារ ដែល​ត្រូវ​បាន​ផ្សារ​ភ្ជាប់​ទៅ​នឹង​ជំងឺ​ធាត់ និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​។

ផ្លែ​ឈើ​បន្ថែម​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម

ផ្លែ​ឈើ​មាន​កាឡូរី​ទាប មាន​ជាតិ​សរសៃ វីតាមីន សារធាតុ​រ៉ែ និង​ជាតិ​ស្ករ​សាមញ្ញ​ជា​ច្រើន​។ ជាតិ​សរសៃ​ជួយ​ឱ្យ​រាង​កាយ​ស្រូប​យកជាតិ​ស្ករ​យឺត ៗ ដោយ​ផ្តល់​ប្រភព​ថាមពល​ថេរ​។

ជាមួយ​គ្នា​នេះ​ដែរ ប្រសិនបើ​អ្នក​បន្ថែម​ផ្លែ​ប៊ឺ​រី ដូច​ជា ប្ល៊ូ​បឺ​រី រ៉ាប​ប៊ឺ​រី ស្ត្រ​បឺ​រី​… ដែល​ត្រូវ​បាន​ចាត់​ថ្នាក់​ជា​ផ្លែ​ប៊ឺ​រី មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ និង​កាឡូរី​ទាប និង​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដូច​ជា អង់​តូ​ស៊ី​យ៉ា​នី​ន​។ លើស​ពី​នេះ របប​អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ anthocyanin អាច​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក និង​ការពារ​ជំងឺ​បេះដូង មហារីក ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​ស្ថានភាព​សុខភាព​រ៉ាំរ៉ៃ​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​។

លើស​ពី​នេះ នៅ​ពេល​ដែល​អ្នក​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ឈើ​ចម្រុះ​ពណ៌ វា​ជួយ​បង្កើន​ការ​ស្រូប​យក​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ​។ ការ​ទទួលទាន​អាហារ​នេះ​ជា​ប្រចាំ​អាច​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង ជំងឺ​វង្វេង ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម ធាត់ និង​ស្ថានភាព​សុខភាព​ជា​ច្រើន​ទៀត​។

គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​ការពារ​ជំងឺ​គ្រោះថ្នាក់​ជា​ច្រើន

គ្រាប់​គ្រប់​ប្រភេទ​ដូច​ជា អាល់​ម៉ុ​ន វ៉ាល់​ណាត់ សណ្តែកដី … ផ្តល់​ប្រូតេអ៊ីន ខ្លាញ់ ជាតិ​សរសៃ វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​សុខភាព​ទូទៅ​។

របប​អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​រួមចំណែក​ដល់​ការ​ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​រោគ​សញ្ញា​ដូច​ជា​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់ ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម និង​ខ្លាញ់​ក្បាលពោះ ដែល​ជា​កត្តា​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង និង​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ