តើអ្នកកំពុងស្វែងរកអាហារដែលមានសុខភាពល្អមែនទេ? អនុញ្ញាតឱ្យ យើងណែនាំអ្នកអំពីអាហារ “មាស” ចំនួន 10 ដែលជួយបង្កើនភាពធន់ ការពារជំងឺ និងបន្ថយដំណើរការនៃភាពចាស់។
ខាងក្រោមនេះគឺជាបញ្ជីអាហារដែលកំណត់ដោយអ្នកជំនាញឯកទេសថាជាអាហារដែលផ្តល់សុខភាពល្អបំផុត។
ត្រីស្បៃកា
EPA និង DHA ដែលមាននៅក្នុងត្រីម៉ាកែលមានឥទ្ធិពលធ្វើឱ្យសរសៃឈាមទន់ ជួយគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម។
ទឹកដោះគោជូរ
មាតិកាដ៏សម្បូរបែបនៃ Bifidobacterium Bifidum និងអាស៊ីតឡាក់ទិកនៅក្នុងទឹកដោះគោជូរ ឫយ៉ាអួមិនត្រឹមតែជួយលើកកម្ពស់សុខភាពពោះវៀនប៉ុណ្ណោះទេថែមទាំងជួយការពារការទល់លាមកនិងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការស្រូបយកសារធាតុចិញ្ចឹមផងដែរ។
តៅហ៊ូ
ប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងតៅហ៊ូកកមានសមត្ថភាពក្នុងការទប់ស្កាត់ និងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាម។ លើសពីនេះ ជាតិសរសៃច្រើននៅក្នុងតៅហ៊ូ ជួយគ្រប់គ្រងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ បង្កើនភាពស៊ាំ គ្រប់គ្រងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម និងរក្សាសរសៃឈាមវ័យក្មេង។
ទឹកខ្មេះ
អាស៊ីតអាសេទិកនៅក្នុងទឹកខ្មេះមានប្រសិទ្ធភាពក្នុងការបង្កើនចរន្តឈាម បន្ថយសម្ពាធឈាម និងជំរុញការរំលាយអាហារ។
ប្រូខូលី
ប្រូខូលី សម្បូរទៅដោយសារធាតុ sulforaphane ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពលដែលជួយសម្រួលដល់លំហូរឈាម និងកាត់បន្ថយបញ្ហាដែលទាក់ទងនឹងសក់ស្កូវដោយសារឈាមរត់មិនល្អ។
ប៉េងប៉ោះ
សារធាតុ Lycopene នៅក្នុងផ្លែប៉េងប៉ោះអាចបន្ថយដំណើរការនៃភាពចាស់នៃសរសៃឈាម ធ្វើអោយសមាមាត្រនៃកូលេស្តេរ៉ុលល្អ និងកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ រួមចំណែកការពារសុខភាពសរសៃឈាម។
ផ្លែបឺរ
ផ្លែបឺរមិនត្រឹមតែជាផ្លែឈើដែលមានជីវជាតិប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងមានផ្ទុកសារធាតុ ASU ដែលជួយកាត់បន្ថយការរលាក ការពារ និងស្តារឆ្អឹងខ្ចី ដោយហេតុនេះការពារ និងកាត់បន្ថយរោគសញ្ញានៃជំងឺសន្លាក់ ជាពិសេសការឈឺជង្គង់។
គីមឈី
អាស៊ីតឡាក់ទិកដែលមានមូលដ្ឋានលើរុក្ខជាតិនៅក្នុងគីមឈីមានសមត្ថភាពជម្នះឥទ្ធិពលនៃអាស៊ីតក្រពះ ជួយដល់ដំណើរការរំលាយអាហារកាន់តែងាយស្រួល។ នេះក៏ជាប្រភពនៃសារធាតុចិញ្ចឹមដែលជួយគ្រប់គ្រងពោះវៀន បង្កើនបាក់តេរីមានប្រយោជន៍ និងពន្យឺតដំណើរការនៃភាពចាស់។
ផ្លែប៉ោម
ផ្លែប៉ោមមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនដូចជា polyphenols ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយ និងធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរលាកសួត និងទងសួត ខណៈពេលដែលផ្តល់សំណើមដល់សួតផងដែរ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ