ទៀប គឺជាផ្លែឈើត្រូពិចដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ហើយមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ វាមានរាងមូលធំ មានសាច់ទន់ផ្អែម ដែលផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើនសម្រាប់រាងកាយ។
អត្ថប្រយោជន៍នៃផ្លែទៀបសម្រាប់សុខភាព
-ល្អសម្រាប់ភ្នែក
ទៀប មានផ្ទុកនូវវីតាមីន A និងវីតាមីន C ជាច្រើនដែលជួយកែលម្អការមើលឃើញ។ លើសពីនេះ វាក៏ផ្ទុកទៅដោយ riboflavin និងវីតាមីន B2 ជាច្រើន ដែលជួយរាងកាយក្នុងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី ការពារបញ្ហានៃភាពចាស់ និងជួយឱ្យភ្នែកភ្លឺ និងមានសុខភាពល្អ។
-ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ
ទៀប មានផ្ទុកជាតិសរសៃច្រើន ដើម្បីជួយឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដំណើរការបានរលូន ជំរុញចលនាពោះវៀន ជួយពន្លឿនការបញ្ចេញកាកសំណល់ និងកាត់បន្ថយការរំលាយអាហារ និងទល់លាមក។
-ការពារភាពអស់កម្លាំង
ទៀប ផ្តល់សារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន ដើម្បីជួយទប់ទល់នឹងការហត់នឿយ និងខ្សោយរាងកាយ។ លើសពីនេះ ផ្លែឈើនេះក៏មានផ្ទុកប៉ូតាស្យូមច្រើន ដែលជួយពង្រឹងការផ្គត់ផ្គង់ឈាមទូទាំងរាងកាយ ការពារភាពទន់ខ្សោយ និងអស់កម្លាំង។
-ល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូង រក្សាលំនឹងសម្ពាធឈាម
ផ្លែទៀប មានផ្ទុកនូវសារធាតុម៉ាញ៉េស្យូមច្រើន ដែលមានឥទ្ធិពលខ្លាំងដល់សុខភាព ជួយបន្ធូរសាច់ដុំ និងការពារការគាំងបេះដូង។
លើសពីនេះ ផ្លែប៉ោមក៏ផ្តល់វីតាមីន B6 ដែលជួយកាត់បន្ថយ nomocysteine (អាស៊ីតអាមីណូដែលយកពីប្រូតេអ៊ីនក្នុងអាហារ ស្រូបចូលទៅក្នុងឈាម និងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង)។ នេះកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
បរិមាណប៉ូតាស្យូម និងម៉ាញេស្យូមច្រើននៅក្នុងផ្លែទៀបនឹងរួមចំណែកដល់ការគ្រប់គ្រងសម្ពាធឈាម រក្សាសម្ពាធឈាមឱ្យនៅកម្រិតថេរ។
-កាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ុល
ផ្លែទៀប ផ្តល់សារធាតុ Niacin និង Fiber យ៉ាងច្រើនដែលជួយកាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលក្នុងរាងកាយ ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានខ្លាញ់ក្នុងឈាម ខ្លាញ់រុំថ្លើម ក្រិនសរសៃឈាម…
។
តើការញ៉ាំផ្លែទៀបធ្វើឱ្យអ្នកក្តៅឬទេ?
ផ្លែទៀបមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ប៉ុន្តែត្រូវបរិភោគឱ្យបានត្រឹមត្រូវ ដើម្បីឱ្យរាងកាយទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ជាអតិបរមា និងជៀសវាងផលប៉ះពាល់ដែលមិនចង់បាន។
ផ្លែទៀបមានរសជាតិផ្អែម និងជូរ និងមានលក្ខណៈសម្បត្តិក្តៅ។ ការទទួលទានច្រើនពេកអាចបង្កឱ្យក្តៅក្នុងខ្លួន កើតមុន និងទល់លាមក ។ នៅពេលទទួលទានផ្លែទៀប មនុស្សគួរតែប្រើផ្លែឈើនេះជាអាហារសម្រន់ ជំនួសឲ្យស្ករគ្រាប់ បង្អែម និងអាហាររហ័ស។ ក្រៅពីនេះ អ្នកគួរតែញ៉ាំផ្លែឈើនេះ តែ១ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃ។
ពេលបរិភោគ មនុស្សមិនគួរខាំគ្រាប់វាទេ ព្រោះគ្រាប់មានផ្ទុកជាតិពុលដូចជា squamosten A, anoslin, neo-desacetyluvaricin, neo-anonin-B, neo-reliculatacin A, squamocin, squamostatin… សារធាតុនេះអាចនាំឱ្យពុលនៅក្នុងរាងកាយ។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ប្រសិនបើអ្នកលេបគ្រាប់វាទាំងមូលដោយចៃដន្យ អ្នកមិនចាំបាច់ព្រួយបារម្ភនោះទេ។ សំបកខាងក្រៅរឹងរបស់គ្រាប់ទៀបនឹងការពារជាតិពុលនៅខាងក្នុងពីការសាយភាយចេញ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ