ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ផ្លែ​ទៀប​មាន​ជីវជាតិច្រើនដល់ម៉្លឹង​ តែ​កុំ​ញ៉ាំ​ច្រើន​ពេក

4 ខែ មុន

ទៀប គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ត្រូពិច​ដែល​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ហើយ​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​។ វា​មាន​រាង​មូល​ធំ មាន​សាច់​ទន់​ផ្អែម ដែល​ផ្តល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​សម្រាប់​រាង​កាយ​។ អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ផ្លែទៀប​សម្រាប់​សុខភាព -​ល្អ​សម្រាប់​ភ្នែក ទៀប មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន…

ទៀប គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ត្រូពិច​ដែល​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ ហើយ​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​។ វា​មាន​រាង​មូល​ធំ មាន​សាច់​ទន់​ផ្អែម ដែល​ផ្តល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន​សម្រាប់​រាង​កាយ​។

អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ផ្លែទៀប​សម្រាប់​សុខភាព

-​ល្អ​សម្រាប់​ភ្នែក

ទៀប មាន​ផ្ទុក​នូវ​វីតាមីន A និង​វីតាមីន C ជា​ច្រើន​ដែល​ជួយ​កែ​លម្អ​ការ​មើលឃើញ​។ លើស​ពី​នេះ វា​ក៏​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ riboflavin និង​វីតាមីន B2 ជា​ច្រើន ដែល​ជួយ​រាង​កាយ​ក្នុង​ការ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​រ៉ា​ឌី​កាល់​សេរី ការពារ​បញ្ហា​នៃ​ភាព​ចាស់ និង​ជួយ​ឱ្យ​ភ្នែក​ភ្លឺ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។

-​ធ្វើ​អោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​ការ​រំលាយ​អាហារ

ទៀប មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​សរសៃ​ច្រើន ដើម្បី​ជួយ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារ​ដំណើរការ​បាន​រលូន ជំរុញ​ចលនា​ពោះវៀន ជួយ​ព​ន្លឿ​ន​ការ​បញ្ចេញ​កាក​សំណល់ និង​កាត់​បន្ថយ​ការ​រំលាយ​អាហារ និង​ទល់លាមក​។

-​ការពារ​ភាព​អស់កម្លាំង

ទៀប ផ្តល់​សារធាតុចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន ដើម្បី​ជួយ​ទប់ទល់​នឹង​ការ​ហត់នឿយ និង​ខ្សោយ​រាង​កាយ​។ លើស​ពី​នេះ ផ្លែ​ឈើ​នេះ​ក៏​មាន​ផ្ទុក​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ច្រើន ដែល​ជួយ​ពង្រឹង​ការ​ផ្គត់ផ្គង់​ឈាម​ទូ​ទាំង​រាង​កាយ ការពារ​ភាព​ទន់ខ្សោយ និង​អស់កម្លាំង​។

-​ល្អ​សម្រាប់​សុខភាព​បេះដូង រក្សា​លំនឹង​សម្ពាធ​ឈាម

ផ្លែទៀប មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ម៉ា​ញ៉េ​ស្យូ​ម​ច្រើន ដែល​មាន​ឥទ្ធិពល​ខ្លាំង​ដល់​សុខភាព ជួយ​បន្ធូរ​សាច់ដុំ និង​ការពារ​ការ​គាំងបេះដូង​។

លើស​ពី​នេះ ផ្លែ​ប៉ោម​ក៏​ផ្តល់​វីតាមីន B6 ដែល​ជួយ​កាត់​បន្ថយ nomocysteine (​អាស៊ីត​អា​មី​ណូ​ដែល​យក​ពី​ប្រូតេអ៊ីន​ក្នុង​អាហារ ស្រូប​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ឈាម និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​បេះដូង​)​។ នេះ​កាត់​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​សរសៃឈាម​បេះដូង​។

បរិមាណ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម និង​ម៉ាញេស្យូម​ច្រើន​នៅ​ក្នុង​ផ្លែទៀប​នឹង​រួមចំណែក​ដល់​ការ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម រក្សា​សម្ពាធ​ឈាម​ឱ្យ​នៅ​កម្រិត​ថេរ​។

-​កាត់​បន្ថយ​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល

ផ្លែទៀប ផ្តល់​សារធាតុ Niacin និង Fiber យ៉ាងច្រើន​ដែល​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​រាង​កាយ ល្អ​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​មាន​ខ្លាញ់​ក្នុង​ឈាម ខ្លាញ់​រុំ​ថ្លើម ក្រិន​សរសៃឈាម​…

តើ​ការ​ញ៉ាំ​ផ្លែទៀប​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នក​ក្តៅ​ឬទេ?

ផ្លែទៀប​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ចំពោះ​សុខភាព ប៉ុន្តែ​ត្រូវ​បរិភោគ​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ ដើម្បី​ឱ្យ​រាង​កាយ​ទទួល​បាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​អតិបរមា និង​ជៀសវាង​ផល​ប៉ះពាល់​ដែល​មិន​ចង់បាន​។

ផ្លែទៀប​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម និង​ជូរ និង​មាន​លក្ខណៈសម្បត្តិ​ក្តៅ​។ ការ​ទទួលទាន​ច្រើន​ពេក​អាច​បង្ក​ឱ្យ​ក្តៅ​ក្នុង​ខ្លួន កើត​មុន និង​ទល់លាមក ។ នៅ​ពេល​ទទួលទាន​ផ្លែទៀប មនុស្ស​គួរតែ​ប្រើ​ផ្លែ​ឈើ​នេះ​ជា​អាហារ​សម្រន់ ជំនួស​ឲ្យ​ស្ករ​គ្រាប់ បង្អែម និង​អាហារ​រហ័ស​។ ក្រៅពី​នេះ អ្នក​គួរតែ​ញ៉ាំ​ផ្លែ​ឈើ​នេះ តែ​១​ផ្លែ​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​។

ពេល​បរិភោគ មនុស្ស​មិន​គួរ​ខាំ​គ្រាប់​វា​ទេ ព្រោះ​គ្រាប់​មាន​ផ្ទុក​ជាតិពុល​ដូច​ជា squamosten A, anoslin, neo-desacetyluvaricin, neo-anonin-B, neo-reliculatacin A, squamocin, squamostatin… សារធាតុ​នេះ​អាច​នាំ​ឱ្យ​ពុល​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ប្រសិនបើ​អ្នក​លេប​គ្រាប់​វា​ទាំងមូល​ដោយ​ចៃដន្យ អ្នក​មិន​ចាំបាច់​ព្រួយបារម្ភ​នោះ​ទេ​។ សំបក​ខាងក្រៅ​រឹង​របស់​គ្រាប់​ទៀប​នឹង​ការពារ​ជាតិពុល​នៅ​ខាងក្នុង​ពី​ការ​សាយភាយ​ចេញ​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ