ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

មនុស្ស​៤ប្រភេទ​នេះ​គួរ​ចៀស​ឱ្យឆ្ងាយពីនំប៉័ង

10 ខែ មុន

មនុស្ស​គ្រប់​គ្នា​មិន​គួរ​ញ៉ាំ​នំប៉័ង​ញឹកញាប់​នោះ​ទេ​។ ចូរ​យើង​ស្វែង​យល់​ថា តើ​មនុស្ស​ក្រុម​ណា​ដែល​ត្រូវ​កំណត់​នំប៉័ង​ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព​របស់​ពួក​គេ​។ មនុស្ស​ទាំងនេះ​មិន​គួរ​ទទួលទាន​នំប៉័ង​ទេ នំប៉័ង​គឺជា​មុខម្ហូប​ដ៏​ពេញ​និយម និង​ងាយស្រួល ដែល​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ការ​សិក្សា​មួយ​ចំនួន​បាន​បង្ហាញ​ថា មុខម្ហូប​នេះ​មិន​ស័ក្តិសម​សម្រាប់​ក្រុម​មនុស្ស​មួយ​ចំនួន​នោះ​ទេ​។…

មនុស្ស​គ្រប់​គ្នា​មិន​គួរ​ញ៉ាំ​នំប៉័ង​ញឹកញាប់​នោះ​ទេ​។ ចូរ​យើង​ស្វែង​យល់​ថា តើ​មនុស្ស​ក្រុម​ណា​ដែល​ត្រូវ​កំណត់​នំប៉័ង​ដើម្បី​ការពារ​សុខភាព​របស់​ពួក​គេ​។

មនុស្ស​ទាំងនេះ​មិន​គួរ​ទទួលទាន​នំប៉័ង​ទេ

នំប៉័ង​គឺជា​មុខម្ហូប​ដ៏​ពេញ​និយម និង​ងាយស្រួល ដែល​មនុស្ស​ជា​ច្រើន​ចូល​ចិត្ត​។ ទោះជា​យ៉ាងណា​ក៏​ដោយ ការ​សិក្សា​មួយ​ចំនួន​បាន​បង្ហាញ​ថា មុខម្ហូប​នេះ​មិន​ស័ក្តិសម​សម្រាប់​ក្រុម​មនុស្ស​មួយ​ចំនួន​នោះ​ទេ​។

មនុស្ស​ដែល​ត្រូវការ​សម្រក​ទម្ងន់

នំប៉័ង​ផលិត​ពី​ម្សៅ​ចម្រាញ់ ខ្វះ​ជាតិ​សរសៃ និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ​។ ជាមួយនឹង​បរិមាណ​ម្សៅ​ខ្ពស់​របស់​វា នំ​បុ័ង​មាន​សមត្ថភាព​បង្កើន​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​យ៉ាង​ខ្លាំង​។ យូរ ៗ ទៅ​ដំណើរការ​នេះ​អាច​រួមចំណែក​ដល់​ការ​ឡើង​ទម្ងន់​ដែល​មិន​ចង់បាន​។

អ្នក​ដែល​មាន​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​លើសឈាម

នំ​បុ័ង​មាន​ស​ន្ទ​ស្សន៍ glycemic ខ្ពស់​ដែល​អាច​បង្កើន​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​បាន​យ៉ាង​ឆាប់រហ័ស និង​គួរ​ឱ្យ​កត់សម្គាល់​។ យូរ​ៗ ទៅ​ការ​កើនឡើង​នេះ​អាច​នាំ​ឱ្យ​មាន​ភាព​ធន់​នឹង​អាំង​ស៊ុ​យ​លី​ន និង​បង្កើន​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី 2 ។

អ្នក​ដែល​មាន​បញ្ហា​រំលាយ​អាហារ

កង្វះ​ជាតិ​សរសៃ​នៅ​ក្នុង​នំ​បុ័ង​ពណ៌​ស​អាច​បណ្តាល​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​រំលាយ​អាហារ​ជា​ច្រើន​ដូច​ជា ទល់លាមក រលាក​ពោះវៀន ធាត់ ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ប្រភេទ​ទី 2 និង​រោគ​សញ្ញា​មេតា​ប៉ូ​លី​ស​។

មនុស្ស​ដែល​មាន​ជំងឺ​បេះដូង

នំ​បុ័ង​មាន​សមត្ថភាព​បង្កើន​កូ​លេ​ស្តេ​រ៉ុល​អាក្រក់​ក្នុង​រាង​កាយ ដែល​ជា​កត្តា​សំខាន់​ដែល​អាច​នាំ​អោយ​មាន​បញ្ហា​សរសៃឈាម​បេះដូង​។ ដូច្នេះ ការ​ទទួលទាន​នំ​បុ័ង​ពណ៌​ស​ជា​ប្រចាំ​អាច​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​បេះដូង​៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ