មនុស្សគ្រប់គ្នាមិនគួរញ៉ាំនំប៉័ងញឹកញាប់នោះទេ។ ចូរយើងស្វែងយល់ថា តើមនុស្សក្រុមណាដែលត្រូវកំណត់នំប៉័ងដើម្បីការពារសុខភាពរបស់ពួកគេ។
មនុស្សទាំងនេះមិនគួរទទួលទាននំប៉័ងទេ
នំប៉័ងគឺជាមុខម្ហូបដ៏ពេញនិយម និងងាយស្រួល ដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្ត។ ទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការសិក្សាមួយចំនួនបានបង្ហាញថា មុខម្ហូបនេះមិនស័ក្តិសមសម្រាប់ក្រុមមនុស្សមួយចំនួននោះទេ។
មនុស្សដែលត្រូវការសម្រកទម្ងន់
នំប៉័ងផលិតពីម្សៅចម្រាញ់ ខ្វះជាតិសរសៃ និងសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមាននៅក្នុងគ្រាប់ធញ្ញជាតិ។ ជាមួយនឹងបរិមាណម្សៅខ្ពស់របស់វា នំបុ័ងមានសមត្ថភាពបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមយ៉ាងខ្លាំង។ យូរ ៗ ទៅដំណើរការនេះអាចរួមចំណែកដល់ការឡើងទម្ងន់ដែលមិនចង់បាន។
អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងលើសឈាម
នំបុ័ងមានសន្ទស្សន៍ glycemic ខ្ពស់ដែលអាចបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមបានយ៉ាងឆាប់រហ័ស និងគួរឱ្យកត់សម្គាល់។ យូរៗ ទៅការកើនឡើងនេះអាចនាំឱ្យមានភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន និងបង្កើនហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 ។
អ្នកដែលមានបញ្ហារំលាយអាហារ
កង្វះជាតិសរសៃនៅក្នុងនំបុ័ងពណ៌សអាចបណ្តាលឱ្យមានបញ្ហារំលាយអាហារជាច្រើនដូចជា ទល់លាមក រលាកពោះវៀន ធាត់ ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី 2 និងរោគសញ្ញាមេតាប៉ូលីស។
មនុស្សដែលមានជំងឺបេះដូង
នំបុ័ងមានសមត្ថភាពបង្កើនកូលេស្តេរ៉ុលអាក្រក់ក្នុងរាងកាយ ដែលជាកត្តាសំខាន់ដែលអាចនាំអោយមានបញ្ហាសរសៃឈាមបេះដូង។ ដូច្នេះ ការទទួលទាននំបុ័ងពណ៌សជាប្រចាំអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពបេះដូង៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ