ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

ផ្លែឈើព្រៃមួយចំនួនដែលយុវជនយុវតីខ្មែរទំនងមិនស្គាល់

1 ឆ្នាំ មុន

ក្រៅពី​ផ្លែ​ឈើ​ហូប​ផ្លែ​ដែល​អ្នកស្រុក​ដាំ​តាម​ភូមិ និង​ហុច​ផល​ជា​ផ្លែ​តាម​រដូវ​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ កម្ពុជា​នៅ​មាន​ពពួក​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​ដុះ​នៅ​ក្នុង​ព្រៃ ហើយ​គេ​អាច​ហូប​បានជា​ច្រើន​ប្រភេទ​ថែម​ទៀត ។ ពពួក​ផ្លែ​ឈើ​ទាំងនេះ​វា​ក៏​ផ្តល់​ផល​ដល់​អ្នកស្រុក​ជា​ប្រជា​សហគមន៍​នៅ​តាម​តំបន់​នានា​បេះ​ទទួលទាន និង​លក់​នៅ​លើ​ទីផ្សារ​ជា​បន្តបន្ទាប់​ដែរ ហើយ​ផ្លែ​ឈើ​ទាំងនេះ​មាន​ដូច​ជា ផ្លែ​ព្រូស ឬ​មង្ឃុត​ព្រៃ​,…

ក្រៅពី​ផ្លែ​ឈើ​ហូប​ផ្លែ​ដែល​អ្នកស្រុក​ដាំ​តាម​ភូមិ និង​ហុច​ផល​ជា​ផ្លែ​តាម​រដូវ​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ កម្ពុជា​នៅ​មាន​ពពួក​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​ដុះ​នៅ​ក្នុង​ព្រៃ ហើយ​គេ​អាច​ហូប​បានជា​ច្រើន​ប្រភេទ​ថែម​ទៀត ។

ពពួក​ផ្លែ​ឈើ​ទាំងនេះ​វា​ក៏​ផ្តល់​ផល​ដល់​អ្នកស្រុក​ជា​ប្រជា​សហគមន៍​នៅ​តាម​តំបន់​នានា​បេះ​ទទួលទាន និង​លក់​នៅ​លើ​ទីផ្សារ​ជា​បន្តបន្ទាប់​ដែរ ហើយ​ផ្លែ​ឈើ​ទាំងនេះ​មាន​ដូច​ជា ផ្លែ​ព្រូស ឬ​មង្ឃុត​ព្រៃ​, កន្ទួត​ព្រែ​, ផ្លែ​ក្រៀល ឬ​ផ្លែ​ត្រៀល​, ផ្លែ​គុយ​, និង​ផ្លែ​សំព័រ ជាដើម ។ ផ្លែ​ឈើ​ព្រៃ​ហូប​ផ្លែ​ទាំងនេះ ត្រូវ​គេ​ប្រមូល​ផល​ពី​ព្រៃ ហើយ​ចង​លក់​ដោយ​ថ្លឹង​ជា​គីឡូក្រាម ឬ​ក៏​ចង​ជា​ចង្កោម ដោយ​មាន​តម្លៃ​យ៉ាង​ហោច​ណាស់​ក៏​៣០.០០០​រៀល​ឡើង​ដែរ នៅ​ក្នុង​មួយ​គីឡូក្រាម ។

ផ្លែ​ព្រូស ជា​ប្រភេទ​ផ្លែ​ឈើ​ព្រៃ ដែល​មិនសូវ​មាន​អ្នក​ស្គាល់ និង​ធ្លាប់​បរិភោគ​ឡើយ ។ នៅ​ពេល​នេះ​អ្នកខ្លះ​គេ​ហៅ​វា​ថា មង្ឃុត​ព្រៃ ដែល​ដើម​របស់​វា​ច្រើន​ដុះ​ខ្ពស់​ៗ​នៅ​តាម​ព្រៃស្រោង និង​ព្រៃរបោះ ។ ព្រូស​វា​មាន​រសជាតិ​ជូ​អែម​លាយ​ចត់​តិច​ៗ​ដោយសារ​តែ​ជ័រ​របស់​វា ។ នៅ​ក្នុង​ខែមិថុនា នេះ​វា​ជិត​ដល់​ចុងរដូវ​ហើយ ។

កន្ទួតព្រៃ គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ព្រៃ ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​ចំពោះ​សុខភាព ហើយ​វា​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើប្រាស់​ជា ឱសថ​ធម្មជាតិ ដើម្បី​ព្យាបាល​ជំងឺ​បាន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធិ​ភាព ដូច​ជា ព្យាបាល​ការ​ឈឺបំពង់ក ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​បេះដូង ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ការពារ​រាង​កាយ ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក ទប់ស្កាត់​គ្រោះ​ក្នុង​ថង់ទឹកប្រមាត់ ហើយ​ជា​ពិសេស គឺ​បង្កើន​សកម្មភាព​បញ្ចុះ​ទឹកនោម​អោយ​ក្មេង​ជាង​វ័យ និង​ជំនួយ​សក់​អោយ​លូតលាស់​ល្អ ។ វា​មាន​រសជាតិ​ចត់​ខ្លាំង ប៉ុន្តែ​ក្រោយ ពេល​បរិភោគ​គេ​អាច​លេបទឹកមាត់​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ជាប់មាត់ ។

ផ្លែ​ទ្រៀល​ឬ​ផ្លែ​ក្រៀល ឬ ផ្លែ​ត្រៀល ជា​ប្រភេទ​ផ្លែ​ឈើ​ព្រៃ​ទុំ​ព៌​ណ​ក្រហម មាន​រសជាតិ​ជូរអែម និង​រក​បេះ​បាន​នៅ​តាម​ព្រៃ​ក្នុង​ទឹកដី​កម្ពុជា​យើង ។ វា​អាច​មាននៅ​សឹង​គ្រប់កន្លែង សូ​ម្បី​តែ នៅ​តាម​វាលស្រែ​នៅ​តំបន់​ខ្លះ ។

ផ្លែ​គុយ គឺជា​ប្រភេទ​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​ផ្លែ​ពី​ដើម​មាន​លក្ខណៈ​ជាវ​ល្លិ៍ តែ​វា​តោង​ឡើងដើមឈើ​ខ្ពស់​ៗ ។ វា​មាន​លក់ នៅ​រាជធានី​ភ្នំពេញ​ជា​ហូរហែរ ដោយ​គេ​អាច​យក​ផ្លែ​ដែល​ទុំ​មក​ចុច​អំបិល បុក​ម្ទេស មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ជា​ពិសេស​សម្រាប់​សុភាព​នារី ហើយ​គេ​ក៏​អាច​ត្រាំ វា​ជា​ជ្រក់​ទុក​ហូប​បាន​យូរ​ផង​ដែរ ។ អ្នក​ដែល​ចូល​ចិត្ត​ទទួលទាន​ម្ជូរ គឺ​ភាគច្រើន​សុទ្ធតែ​បាន​ស្គាល់​វា ។

ផ្លែ​សំព័រ ជា​ផ្លែ​ឈើ​ព្រៃ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​មាន​រស់ជាតិ​ជូរអែម ឆ្ងាញ់​មិន​ចាញ់​ផ្លែ​គុយ​ប៉ុន្មាន​ទេ ។ វា គឺជា​ផ្លែ​ឈើ​ព្រៃ ដែល​គេ​អាច​ទទួលទាន​បាន​ទាំង​ខ្ចី និង​ពេល​ទុំ ប៉ុន្តែ​គ្រាន់តែ​ពេល​ខ្ចី​វា​ជូរ​ខ្លាំង ហើយ​គេ​និយម​យក​មក​ជ្រក់ ហើយ​នៅ​ពេល​ទុំ​វា​មាន​រសជាតិ​ជូ​អែម ស្រ​ដៀង​គ្នា ផ្លែ​គុយ​ដែរ ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ