ទីក្រុងបាងកក៖ រដ្ឋាភិបាលថៃទំនងជាបាននិយាយត្រូវរ៉ូវគ្នារួចហើយដើម្បីបញ្ចេញអង្ករ១៥០០០តោនដែលស្តុកទុករយៈពេលដប់ឆ្នាំប្លាយមកហើយតាំងពីជំនាន់លោកស្រីយីងឡាក់នៅកាន់តំណែងជានាយករដ្ឋមន្ត្រី។ អង្ករនេះជាផ្នែក១នៃកម្មវិធីរបស់រដ្ឋាភិបាលកាលពីជំនាន់នោះដើម្បីទិញស្រូវ-អង្ករពីប្រជាកសិករ។ អង្ករដែលស្តុកទុកនៅក្នុងឃ្លាំងអង្ករ២កន្លែងនៃខេត្តសុរិន្ទនោះត្រូវបានក្រសួងពាណិជ្ជកម្មប្រកាសដាក់លក់ដេញថ្លៃ។
ប្រភពដែលស្នើសុំមិនបញ្ចេញឈ្មោះបានប្រាប់ថារដ្ឋាភិបាលប្រហែលជារកម៉ូយទិញអង្ករទាំងនេះបានហើយ។ អ្នកដែលចង់ទិញអង្ករទាំងនេះប្រហែលជាចរចាគ្នាជាមួយរដ្ឋាភិបាលអំពីតម្លៃ។ ក្រុមហ៊ុនឯកជនដែលកំពុងចែចូវទិញអង្ករនេះទំនងជាអាចជួយដោះស្រាយបញ្ហាជាប់គាំងអង្ករទាំងនេះ។ ឥឡូវនេះនៅសល់អង្ករក្នុងស្តុកប្រហែល១៥០០០តោននៅក្នុងចំណោមអង្ករសរុប១៨លានតោនដែលវ៉ៃចេញអស់ហើយ។ អង្ករទាំងនេះជាង៨០%មានគុណភាពអន់ជាងកម្រិតស្តង់ដារ។
ប្រភពដដែលនេះប្រាប់ថាមូលហេតុដែលក្រុមហ៊ុនឯកជនចង់ទិញអង្ករនៅសល់ទាំងនេះព្រោះពួកគេមានទីផ្សារស្រាប់នៅទ្វីបអាហ្វ្រិក។ ឱ្យតែចរចារឿងតម្លៃត្រូវរ៉ូវគ្នាហើយ មិនរង់ចាំយូរទេពួកគេនឹងបណ្ដោះអង្ករទាំងនេះវឹងទៅទ្វីបអាហ្វ្រិកតែម្ដង។ នេះជាពេលវេលាដ៏ល្អបំផុតសម្រាប់នាំចេញអង្ករព្រោះអ្នកខ្លះនៅទ្វីបអាហ្វ្រិកកំពុងត្រូវការអង្ករថៃយកទៅដាំបាយហូប។
ដោយសារមានតម្រូវការខ្ពស់ដូច្នេះ អង្ករនៅក្នុងស្តុកនេះអាចនឹងឡើងថ្លៃ៨០០០បាតក្នុងមួយតោនលើសអង្ករដែលលក់ឡៃឡុងកាលពីរដ្ឋាភិបាលអាណត្តិមុន។ កាលនោះអង្ករលាយបីកំណាត់៥%លក់ចេញជាមធ្យមចន្លោះពី១១០០០-១៣០០០បាតក្នុងមួយតោន។ ឥឡូវនេះតម្លៃអង្ករប្រភេទនេះនៅលើទីផ្សារគឺ២១០០០បាតក្នុងមួយតោន។ ដូច្នេះ គេគិតថាអង្ករទាំង១៥០០០តោននោះអាចលក់បានយ៉ាងហោចណាស់ក៏១៨០០០បាតដែរក្នុងមួយតោន។
ប្រភពពីក្រុមហ៊ុនដែលកំពុងចែចូវជាមួយរដ្ឋាភិបាលថៃដើម្បីនាំអង្ករទៅអាហ្វ្រិកនោះប្រាប់ថាសម្រាប់ពេលបច្ចុប្បន្នអង្ករមិនធ្លាក់ថ្លៃទេ។ ប្រទេសជាច្រើននៅតែត្រូវការកុម្ម៉ង់ទិញអង្ករក្នុងបរិមាណច្រើនៗ។ មូលហេតុដោយសារកាលពីពេលកន្លងមក ប្រទេសឥណ្ឌាបានវ៉ាដាច់គេនៅលើពិភពលោក ពោលគឺវ៉ាដាច់ទាំងថៃ និងវៀតណាមទៅទៀតខាងនាំអង្ករចេញ១ឆ្នាំៗរាប់សិបលានតោន។ ប៉ុន្តែឥឡូវនេះ ឥណ្ឌាត្រូវការផ្គត់ផ្គង់ប្រជាជនខ្លួនឯងឱ្យបានគ្រប់គ្រាន់។ ដូច្នេះ ឥណ្ឌាផ្អាកនាំចេញអង្ករ។
ប្រធានសមាគមនាំចេញអង្កររបស់ប្រទេសថៃថ្លែងថាទីផ្សារនៅទ្វីបអាហ្វ្រិកកំពុងត្រូវការអង្ករមួយលានតោនក្នុងមួយឆ្នាំៗ។ ដូច្នេះ ត្រឹមអង្ករថៃដែលនៅសេសសល់តាំងពីដប់ឆ្នាំមុន១៥០០០តោននោះគ្មានបញ្ហាអ្វីគួរឱ្យព្រួយបារម្ភទេ។ ក្រុមហ៊ុនអាចវ៉ៃចេញយ៉ាងងាយស្រួល។ ចំពោះគុណភាពអង្ករដែលមិនសូវល្អនោះអាចនឹងកែសម្រួលឱ្យបានគ្រាន់បើជាងមុនសម្រាប់យកទៅបរិភោគ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ