ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ការ​បរិភោគ​ចេក​ខ្ចី

6 ឆ្នាំ មុន

បើ​ទោះបីជា​ចេក​ខ្ចី​គឺជា​ចេក​មិន​ទាន់​ទុំ តែ​វា​មានការ​ប្រើប្រាស់​ផ្សេង​គ្នា ។ ខណៈ​ពេល​ដែល​អ្នក​អាច​បរិភោគ​ចេកទុំ​ភ្លាម​បន្ទាប់​ពី​បក ប៉ុន្តែ​ចំពោះ​ចេក​ខ្ចី​អ្នក​ត្រូវ​ចម្អិន​រួម​មាន​ស្ងោរ ឬ​បំពង​។ ចេក​ខ្ចី​គឺជា​ប្រភព​នៃ​ជាតិ​កាក​សរសៃ

បើ​ទោះបីជា​ចេក​ខ្ចី​គឺជា​ចេក​មិន​ទាន់​ទុំ តែ​វា​មានការ​ប្រើប្រាស់​ផ្សេង​គ្នា ។ ខណៈ​ពេល​ដែល​អ្នក​អាច​បរិភោគ​ចេកទុំ​ភ្លាម​បន្ទាប់​ពី​បក ប៉ុន្តែ​ចំពោះ​ចេក​ខ្ចី​អ្នក​ត្រូវ​ចម្អិន​រួម​មាន​ស្ងោរ ឬ​បំពង​។ ចេក​ខ្ចី​គឺជា​ប្រភព​នៃ​ជាតិ​កាក​សរសៃ វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែ និង​មាន​ជាតិ​ម្សៅ​ដែល​អាច​ជួយ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់ និង​បញ្ចុះ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ក្នុង​ឈាម ។

ខាង  ក្រោម​នេះ គឺជា​អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ចេក​ខ្ចី​ចំពោះ​សុខភាព ៖
១-​ប្រភព​នៃ​ជាតិ​កាក​សរសៃ
ចេក​ខ្ចី​គឺជា​ប្រភព​នៃ​ជាតិ​កាក​សរសៃ ។ ការ​ទទួលទាន​ចេក​ខ្ចី​ស្ងោរ​មួយ​ពែង​មាន​ផ្ទុក​ជាតិ​កាក​សរសៃ​៣,៦​ក្រាម ដែល​មាន​ចំនួន​១៤%​នៃ​តម្លៃ​ដែល​ត្រូវការ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ ។ តម្លៃ​ជាតិ​កាក​សរសៃ​ដែល​ត្រូវការ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​មាន​ចំនួន​២.០០០​កាឡូរី សម្រាប់​មនុស្ស​ពេញវ័យ​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ ។ ជាតិ​កាក​សរសៃ​អាច​បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ការ​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម និង​ជំងឺ​បេះដូង ។ លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត ជាតិ​កាក​សរសៃ​នៅ​ក្នុង​អាហារ​បន្ថយ​ការ​រំលាយ​អាហារ​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​អារម្មណ៍​ឆ្អែត​បាន​យូរ និង​ជួយ​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​ទម្ងន់ ។

២-​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់
ដូច​ជា​ចេកទុំ ចេក​ខ្ចី​មាន​បរិមាណ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ក្នុង​កម្រិត​មួយ​ខ្ពស់​។ ការ​ទទួលទាន​ចេក​ខ្ចី​ស្ងោរ​មួយ​ពែង​មាន​បរិមាណ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ចំនួន​៥៣១​មី​លី​ក្រាម ។ ការ​បរិភោគ​អាហារ​ដែល​មាន​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់​អាច​ជួយ​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​សម្ពាធ​ឈាម ។  ប៉ុន្តែ ប្រសិនបើ​អ្នកមាន​កម្រិត​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ក្នុង​ឈាម​ខ្ពស់ ឬ​មាន​ជំងឺ​តម្រងនោម អ្នក​គួរ​ពិភាក្សា​ជាមួយ​គ្រូពេទ្យ​របស់​អ្នក​ដើម្បី​កំណត់​ពី​បរិមាណ​នៃ​ចេក​ខ្ចី​ដែល​សម​ស្រប​ទៅ​នឹង​ផែនការ​របប​អាហារ​របស់​អ្នក ។

៣-​វីតាមីន​B-៦​ខ្ពស់
ចេក​ខ្ចី​មាន​បរិមាណ​វីតាមីន B-៦​ក្នុង​កម្រិត​ខ្ពស់ ។ វីតាមីន B-៦ ដើរតួ​នាទី​យ៉ាង​សំខាន់​នៅ​ក្នុង​ប្រតិកម្ម​អង់ស៊ីម​ជាង​១00​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​របស់​អ្នក ។ វា​ក៏​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​បង្កើត​អេ​ម៉ូ​ក្លូ​ប៊ី​ន ដែល​ជា​ប្រូ​តេ​អីុន​ដឹកនាំ​អុក​ស៊ី​សែន​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​របស់​អ្នក ។ លើស​ពី​នេះ​វីតាមីន​B-៦​ជួយ​ក្នុង​ការ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ។

៤-​ព្យាបាល​ជំងឺ​រាគ
ចេក​ខ្ចី​អាច​បង្ការ និង​ព្យាបាល​ជំងឺ​រាគ ។​ប៉ុន្តែ​អ្នក​ត្រូវ​ចំអិន​វា​ឱ្យ​បាន​ល្អ មុន​ពេល​បរិភោគ​។

ជំងឺ​រាគ​បង្ក​ឡើង​ដោយ​ការ​ឆ្លង​បាក់តេរី វីរុស ឬ​ប៉ារ៉ាស៊ីត ។ រោគ​សញ្ញា​នៃ​ជំងឺ​រាគ​រូស​រួម​មាន​ឈឺក្បាល ចង្អោរ អស់កម្លាំង រមួល​ពោះ ។​ល​។

ចេក​ខ្ចី​អាច​ជួយ​ដោះស្រាយ​នូវ​រោគ​សញ្ញា​ទាំងនេះ ៕