ទំពាំងបាយជូរសម្បូរជាតិដែក ប៉ូតាស្យូម កាល់ស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម និងជាតិកាកសរសៃ ដូច្នេះវាត្រូវបានគេចាត់ទុកថាជាផ្លែឈើល្អសម្រាប់សុខភាព ។ ទំពាំងបាយជូរក៏មានជាតិស្ករពីធម្មជាតិច្រើនផងដែរ ។ ជាទូទៅផ្លែទំពាំងបាយជូរក្រៀមមានពណ៌មាស បៃតង និងខ្មៅ ។
វាត្រូវបានប្រើក្នុងការតុបតែងអាហារមួយចំនួនជាពិសេសបង្អែម ។ ទន្ទឹមនឹងនេះដែរវាក៏មានអត្ថប្រយោជន៍ប៉ូវកម្លាំងមួយចំនួនផងដែរ ។ ដោយសារទំពាំងបាយជូរមានចំនួនកាឡូរីខ្ពស់ អ្នកគួរបរិភោគវាក្នុងបរិមាណកំណត់មួយ ។ ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍ទាំង៥យ៉ាងក្នុងការទទួលទានទំពាំងបាយជូរក្រៀម ៖
១-ជំនួយក្នុងការរំលាយអាហារ ៖ ទំពាំងបាយជូរក្រៀមសម្បូរជាតិកាកសរសៃជួយក្នុងការរំលាយអាហារ ។ អ្នកចាំបាច់ត្រូវត្រាំទំពាំងបាយជូរក្រៀមប្រហែល១២ផ្លែ នៅក្នុងកែវទឹកមួយ ហើយផឹកទឹកនេះនៅពេលពោះទទេក្នុងពេលព្រឹក ។
២-ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ៖ ទំពាំងបាយជូរក្រៀមមានសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ជាច្រើនដែលជួយក្នុងការពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ។ ការទទួលទានទំពាំងបាយជូរក្រៀមជារៀងរាល់ថ្ងៃក្នុងរដូវរងា អាចជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី និងការឆ្លងមេរោគ ។
៣-ទប់ស្កាត់បញ្ហាក្លិនមាត់ ៖ ទំពាំងបាយជូរក្រៀមមានលក្ខណសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី ។ ពួកវាជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី និងកម្ចាត់ក្លិនមាត់ ។
៤-ល្អសម្រាប់សុខភាពឆ្អឹង ៖ ទំពាំងបាយជូរក្រៀមមានជាតិកាល់ស្យូមក្នុងកម្រិតខ្ពស់ និងសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមតូចៗជាច្រើន ។ ទាំងនេះជួយក្នុងការរក្សាឆ្អឹងឲ្យមានសុខភាពល្អ និងរឹងមាំ ។
៥-ទប់ស្កាត់ជំងឺស្លេកស្លាំង ៖ ទំពាំងបាយជូរក្រៀមសម្បូរទៅដោយជាតិដែក ។ ការទទួលទានទំពាំងបាយជូរក្រៀមត្រាំរាល់ថ្ងៃអាចជួយពង្រឹងកម្រិតឈាមក្នុងរាងកាយ និងការពារជំងឺស្លេកស្លាំង ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ