ល្ហុងជាផ្លែឈើដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមានផលប្រយោជន៍ច្រើនចំពោះក្រពះ និងពោះវៀនរបស់មនុស្ស និងផលប្រយោជន៍ការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺមួយចំនួនទៀតផងដែរ ។
ផ្លែល្ហុងមានផ្ទុកសារធាតុ papain ដែលជាអង់ស៊ីមដ៏មានឥទ្ធិពល ដែលបំបែកប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងអាហារដែលអ្នកញ៉ាំ។ វាធ្វើអោយងាយ ស្រួលក្នុងការរំលាយ និងស្រូបយក ។
មនុស្សមួយចំនួនមិនផលិតអង់ស៊ីមធម្មជាតិគ្រប់គ្រាន់ ដើម្បីរំលាយអាហាររបស់ពួកគេឱ្យបានពេញលេញទេ។ ដូច្នេះការទទួលទានអង់ស៊ីម បន្ថែមដូចជា papain អាចជួយបន្ថយរោគសញ្ញានៃការមិនរំលាយអាហាររ។
មិនមានការស្រាវជ្រាវច្រើនអំពីអត្ថប្រយោជន៍នៃ papain នោះទេ ប៉ុន្តែយ៉ាងហោចណាស់ ការសិក្សាមួយបានរកឃើញថា ការទទួលទានផ្លែល្ហុងជាទៀងទាត់កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងហើមពោះចំពោះមនុស្សពេញវ័យ។
១ ផ្លែល្ហុងជួយព្យាបាលក្រពះ
ផ្លែល្ហុងក៏ត្រូវបានគេប្រើនៅក្នុងប្រទេសមួយចំនួននៅអាហ្វ្រិកខាងលិចជាឱសថបុរាណសម្រាប់ព្យាបាលដំបៅក្រពះ ។ ការសិក្សាស្រាវជ្រាវមួយចំនួនទៅលើសត្វបានគាំទ្រដល់អំណះអំណាងនេះ ។ ប៉ុន្តែគេត្រូវធ្វើការសិក្សាស្រាវជ្រាវទៅលើមនុស្សបន្ថែមទៀត ។
២ ផ្លែល្ហុងផ្តល់ផលល្អដល់បេះដូង
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ផ្លែល្ហុងអាចធ្វើអោយបេះដូងមានសុខភាពល្អ ។ វាអាចមានឥទ្ធិពលបែបនេះក៏ដោយសារតែវាមានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម វីតាមីនC និង សារធាតុ Lycopen។
៣ ល្ហុងមានសារធាតុប្រឆាំងមហារីក
ការសិក្សាស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថាជាតិ Lycopen នៅក្នុងផ្លែល្ហុង បានធ្វើអោយវាមានឥទ្ធិពលក្នុងការប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក ។ ទន្ទឹម ពេលជាមួយគ្នានោះ ផ្លែល្ហុងក៏មានប្រយោជន៍ផងដែរចំពោះអ្នកកំពុងព្យាបាលជំងឺមហារីកដូចជា មហារីកដោះជាដើម។
៤ ល្ហុងជួយថែរក្សាសម្រស់
ផ្លែល្ហុងអាចដើរតួនាទីផងដែរក្នុងការថែរក្សាសម្រស់របស់មនុស្ស។ វាជួយការពារស្បែកមិនអោយខូចខាតដោយសារពន្លឺថ្ងៃ។ ល្ហុងមានប្រយោជន៍ដល់ការថែរក្សាសម្រស់ដោយសារតែវាមានសារធាតុ Lycopene វីតាមីន C និង សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ