រាជធានីភ្នំពេញ ៖ រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងឧស្សាហកម្ម វិទ្យាសាស្ត្រ បច្ចេកវិទ្យា និងនវានុវត្តន៍ បានជំរុញឲ្យសហគ្រាសផលិតទឹកត្រីត្រូវតែបញ្ចូលជាតិដែកទៅក្នុងផលិតផលរបស់ខ្លួនដើម្បីសុខភាពពលរដ្ឋអ្នកទទួលទាន។
លោក ចម ប្រសិទ្ធ ទេសរដ្ឋមន្ត្រី រដ្ឋមន្ត្រីក្រសួងឧស្សាហកម្ម វិទ្យាសាស្ត្រ បច្ចេកវិទ្យា និងនវានុវត្តន៍អះអាងថា លោកបង្ខំឲ្យសិប្បកម្មទាំងអស់ ត្រូវអនុវត្តឲ្យគ្រប់ស្តង់ដារ ។
ជាមួយគ្នានេះ លោករដ្ឋមន្ត្រី បានអំពាវនាវឲ្យប្រជាពលរដ្ឋស្វែងរកទិញទឹកត្រី មានជាតិដែកទៅទទួលទាន ទោះបីទឹកត្រីមានជាតិដែកនេះមើលទៅមិនថ្លា ល្អក់ និងរាងថ្លៃជាងគ្នាបន្តិច តែវាល្អសម្រាប់សុខភាព ជាពិសេសសម្រាប់កុមារព្រោះជាអាហារូបត្ថម្ភ ។
កម្ពុជាបានជំរុញឲ្យសិប្បកម្មផលិតទឹក ទឹកស៊ីអ៊ីវ បញ្ចូលសាធារតុទៅក្នុងផលិតផលរបស់ខ្លួនជាច្រើនឆ្នាំមកហើយ ។ ការបញ្ចូលជាតិដែកក្នុងផលិតផលនេះ គឺជាមធ្យោបាយមួយជួយឲ្យប្រជាពលរដ្ឋអ្នកប្រើប្រាស់បានទទួលនូវជីវជាតិដែកបានគ្រប់គ្រាន់ មានផលប្រយោជន៍ជាពិសេសដល់កុមារ និងស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ។
លោកចប ប្រសិទ្ធ បានជំរុញឲ្យសិប្បកម្មផលិតទឹកត្រីបញ្ចូលជាតិដែកនៅក្នុងផលិតផលរបស់ខ្លួននេះនៅក្នុងឱកាសលោកជួបជាមួយប្រតិភូសមាគមអ្នកផលិតចំណីអាហារកម្ពុជា កាលពីពេលថ្មីៗនេះ ។
សមាគមផលិតចំពីអាហារកម្ពុជាមានសមាជិកចូលរួមជាង ៥០ មូលដ្ឋានអាជីវកម្មនៅក្នុងនោះមានសិប្បកម្មផលិតទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ និងអាហារក្រៀមផងដែរ ។ ការជំរុញឲ្យការផលិតចំណីអាហារតាមស្តង់ដារនេះ ស្របពេលដែលកម្ពុជាកំពុងបង្កើតច្បាប់ស្តីពីសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ។
សេចក្តីព្រាងច្បាប់នេះនឹងផ្នែកឲ្យគុណភាពចំណីអាហារនៅកម្ពុជាមានគុណភាពតាមស្តង់ដា សម្រាប់សុខភាពពលរដ្ឋ ។ សេចក្តីព្រាងច្បាប់នេះ បានឆ្លងកាត់ការអនុម័តពីរដ្ឋសភាហើយ ហើយកំពុងស្ថិតនៅក្នុងដៃព្រឹទ្ធសភាសិក្សាបន្ត ។
អត្ថប្រយោជន៍ក្នុងចំណោមគោលបំណងច្បាប់សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារនេះ ដើម្បីជំរុញផលិតផលម្ហូបអាហារត្រូវបានផលិត កែច្នៃ វេចខ្ចប់ និងចែកចាយផ្អែកទៅតាមស្តង់ដារ និងបទប្បញ្ញត្តិបច្ចេកទេសជាតិ សំដៅធានាឱ្យបាននូវការការពារអាយុជីវិត និងសុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ ព្រមទាំងជំរុញឱ្យមានប្រសិទ្ធភាពខ្ពស់ក្នុងការអនុវត្តពាណិជ្ជកម្មស្មើភាពសំដៅការពារផលប្រយោជន៍អ្នកប្រើប្រាស់ រួមចំណែកយ៉ាងសំខាន់ក្នុងការកាត់បន្ថយភាពក្រីក្ររបស់ប្រជាពលរដ្ឋ ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ