មានពលរដ្ឋជាច្រើន មិនបានទទួលអត្ថប្រយោជន៍ពីទឹករ៉េខនិជ ឬទឹកសូដា ប្រសិនបើពួកគេពិសាដោយមិនបានប្រុងប្រយ័ត្ន មានន័យថា ផលដែលទទួលបានពីទឹករ៉ែខនិជនោះបែរជាអវិជ្ជមានដល់ខ្លួនប្រាណទៅវិញ ។
តើទឹករ៉េខនិជឬសូដាជាអ្វី? ជាទឹកមួយប្រភេទដែលមានសារធាតុរ៉ែ ជាធាតុផ្សំក្នុងអត្រាខ្ពស់ជាងទឹកធម្មតាបានពីប្រពភទឹកធម្មជាតិដែលអ្នកពេញនិយមពិសា ព្រោះមានជំនឿថា ទឹករ៉ែខនិជនឹងជួយទ្រទ្រង់សុខភាពឱ្យល្អប្រសើ ។
ការពិសាទឹករ៉ែខនិជ ឬសូដាច្រើននឹងផ្ដល់ផលអាក្រក់ដល់រាងកាយ តែប្រសិនបើពិសាក្នុងបរិមាណច្រើន និងទទួលសារធាតុផ្សេងៗលើសពីតម្រូវការនៃរាងកាយក៏អាចធ្វើឱ្យកកើតជំងឺដង្កាត់និងគ្រោះថ្នាក់ផងដែរ ។
*តើអ្នកណាខ្លះដែលមិនគួរពិសាទឹករ៉េខនិជ?
-អ្នកមានសម្ពាធឈាមខ្ពស់ ព្រោះនៅក្នុងទឹកសូដា មានសារធាតុសូដ្យូមច្រើន ធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ។
-ស្ដ្រីមានគភ៌ ព្រោះធ្វើឱ្យរ៉ែលោហៈធ្ងន់បង្កឱ្យធ្លាក់ទៅកកលើទារក ។
-អ្នកមានបញ្ហាក្រលៀន ឬប្លោកនោមមិនល្អ ព្រោះទឹករ៉ែខនិជ អាចបង្កជាកំណកក្លាយជាក្រួសនៅបំពង់បង្ហូរនោម ។
-អ្នកមានជំងឺបេះដួង ព្រោះក្នុងទឹករ៉ែខនិជមានប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ បង្កឱ្យបេះដូងលោតខុសប្រក្រតី ។
-កុមារតូចៗប្រសិនបើពិសាទឹកសូដា ឬទឹករ៉ែខនិជច្រើននឹងធ្វើឱ្យរាងកាយទទួលបានសារធាតុរ៉ែខនិជមួយចំនួនលើសបរិមាណ និងមានបញ្ហាសុខភាពនៅពេលក្រោយ ។
-អ្នកដែលមានដំបៅក្នុងក្រពះនឹងមានបរិមាណអាស៊ីដក្នុងក្រពះច្រើន ។
-អ្នកជំងឺប្រព័ន្ធផ្លូវដង្ហើម ។
-អ្នកជំងឺប្រភេទ Gastric Hypochilia ។
តាមពិតទៅ លោកអ្នកអាចពិសាទឹករ៉ែខនិជបាន ប៉ុន្ដែគួរពិសាក្នុងបរិមាណសមស្រប បើពិសាច្រើនពេក សារធាតុរ៉ែខនិជដែលទទួលបាននឹងទៅកកផ្ដុំក្នុងខ្លួនប្រាណបង្កឱ្យកើតជំងឺនៅពេលក្រោយ បង្កផលលំបាកដល់ខ្លួនឯងទៅវិញទេ ដូចឡើងសម្ពាធឈាមជាដើម ៕
ចែករំលែកព័តមាននេះ