ADផ្ទាំងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្ម

Picture

លោកយាយ ​គង់ ផល បានបង្កើត​របរ​លក់​នំ​បុ័ង​សាច់​​មួយ​កន្លែង ៣០ ​ឆ្នាំ​មកហើយ ទុក​ឱ្យកូនចៅ​ចិញ្ចឹមជីវិត

2 ឆ្នាំ មុន
  • ភ្នំពេញ

រាជធានីភ្នំពេញ ៖ អ្នក​និយម​ទទួលទាន​នំ​បុ័ង​សាច់ នៅ​តែ​តម្រង់​ជួរ​គ្នា​រង់​ចាំ​ទិញ​នំ​បុ័ង​ដែល​មាន​យីហោ «នំ​បុ័ង​សាច់​បី​ជាន់ ត្រីខកំប៉ុង​សុក​ហុ​ក​» ស្ថិត​នៅ​ច្រក​ឌឿងហែម​ផ្លូវ​សុក​ហុ​ក​ ស្ថិត​ក្នុង​សង្កាត់​អូរ​ឫស្សី​ទី ​៤ ខណ្ឌ​…

រាជធានីភ្នំពេញ ៖ អ្នក​និយម​ទទួលទាន​នំ​បុ័ង​សាច់ នៅ​តែ​តម្រង់​ជួរ​គ្នា​រង់​ចាំ​ទិញ​នំ​បុ័ង​ដែល​មាន​យីហោ «នំ​បុ័ង​សាច់​បី​ជាន់ ត្រីខកំប៉ុង​សុក​ហុ​ក​» ស្ថិត​នៅ​ច្រក​ឌឿងហែម​ផ្លូវ​សុក​ហុ​ក​ ស្ថិត​ក្នុង​សង្កាត់​អូរ​ឫស្សី​ទី ​៤ ខណ្ឌ​ ៧​ មក​រា រាជធានី​ភ្នំពេញ​ ។ នំ​បុ័ង​សាច់​មួយ​កន្លែង​នេះ បើក​អាជីវកម្ម​ជាង ៣០​ ឆ្នាំ​មក​ហើយ​ ។ ចំណែក​អតិ​ថ​ជនកាន់តែ​​ច្រើន​ឡើង​ៗ​ មានទាំង​អតិថិជន​ចាស់​តាំង​ដើម​មក និង​ជា​អតិថិជន​ថ្មី​ៗ​ ​។

អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ទទួលទាន​អាហារ​សម្រន់​មួយ​ប្រភេទ​នេះ ខ្លះ​បាន​អង្គុយ​ទទួលទាន​នៅ​កន្លែង​លក់​ផ្ទាល់​តែ​ម្តង ខ្លះ​ទិញ​ខ្ចប់​យក​ទៅ​ផ្ទះ ទៅ​ហូប​ជា​លក្ខណៈ​គ្រួសារ និង​​ទិញ​សម្រាប់​ទទួលទាន​ការ​ជួបជុំ​គ្នា​ ឬ​កម្មវិធី​ផ្សេង​ៗ​ទៀត​ផង ​។ លោកយាយ​ គង់ ផល ដែលជា​អ្នក​បង្កើត​មុខរបរ​លក់​នំ​បុ័ង​នេះ​ឡើង បាន​ទទួលមរណភាព​កាលពី​ប៉ុន្មាន​ឆ្នាំ​មុន ​។ ប៉ុន្តែ​រស់ជាតិ​ និង​កេរដំណែល​មុខរបរ​នេះ​បាន​បន្តមកដល់កូនទៀត ​ត្បិត​អី​ជា​មុខរបរ​ដែល​ម្តាយ ជីដូន​បាន​បង្កើត​ឡើងដោយ​ញើស​ឈាម​នេះ បាន​ចិញ្ចឹម​មនុស្ស​ពីរ​ជំនាន់​ឱ្យ​​រស់នៅ​សមរម្យ​ និង​ទទួល​បានការ​សិក្សា​ខ្ពង់ខ្ពស់​ទៀត​ផង ​។

កូនស្រី​ម្នាក់ របស់​លោកយាយ​ គង់ ផល គឺ​អ្នកស្រី ពេជ្រ ចាន់​ណា បាន​និយាយ​ថា ​ម្តាយ​របស់​ខ្លួន​បាន​ចាប់​យកមុខ​របរ​នេះ​តាំងពី​ឆ្នាំ​ ១៩៨០​ ។ មុខរបរ​មួយ​នេះ​ហើយ​ដែល​អាច​ឱ្យអ្នក​ម្តាយចិញ្ចឹម​កូនប្រុស-​ស្រី​ ១១​ នាក់​ រស់​ដល់​សព្វថ្ងៃ ដែល​មាន​ចៅ​ៗ​មួយ​ចំនួន​ទៀត​បាន​រៀន​ចប់​បរិញ្ញាប័ត្រ​ផង​ដែរ ។

អ្នកស្រី បាន​រំលឹក​ថា នៅ​ឆ្នាំ​ ១៩៨០ អ្នក​ម្តាយ​របស់​ខ្លួន​មិន​ទាន់​លក់​នៅ​មួយ​កន្លែង​បែប​នេះ​ទេ គឺ​គាត់រែក​លក់​ចល័ត​នៅ​ចំណុច​កែង​ផ្លូវ​សុក​ហុ​ក ​និង​ផ្លូវ​លេខ​ ១០៩ សង្កាត់​លេខ ​៣ ។ លក់​ចល័ត​បាន​ប្រហែល​ជាង ​៥ ​ឆ្នាំ ទើប​អ្នក​ម្តាយ​បាន​មក​លក់​នៅ​ច្រក​ឌឿ​ងហែម​សុក​ហុ​ក ស្ថិត​ក្នុង​សង្កាត់​អូរ​ឫស្សី​ទី​៤ ខណ្ឌ​ ៧​ មក​រា ​រហូត​ដល់​បច្ចុប្បន្ន​នេះ ​។

អ្នកស្រី​ ពេជ្រ ចាន់​ណា រៀបរាប់​ទាំង​ទឹកមុខ​រីករាយ​ថា ទោះ​បី​ទីតាំង​លក់​នំ​បុ័ង​សាច់ នៅ​ច្រក​ឌឿងហែម​តូច​ក៏​ពិតមែន តែ​ជា​រៀង​រាល់​ព្រឹក​អតិថិជន​មក​ទិញ​ជា​ច្រើន​នាក់ ​។ ជា​រួម​ក្នុង​មួយ​ថ្ងៃ​ៗ លក់​អស់​នំ​បុ័ង​យ៉ាង​តិ​ចជាង ​៣០០​ ដើម ។ «អតិ​ថិ​ជន​របស់​យើង​មាន​អ្នកមាន អ្នក​ធ​ម្យ​ម​ និង​អ្នកក្រ ពីព្រោះ​តម្លៃ​របស់​យើង​សមរម្យ​មួយ​ដើម ​៧ ​ពាន់​រៀល​ប៉ុណ្ណោះ ​។ អតិ​ថិជន​មាន​ទាំង​ឧកញ៉ា មន្ត្រីរាជការ​ ជា​នគរបាល យោធា សិស្ស និស្សិត ជាដើម» ​។

អ្នកស្រី​ ពេជ្រ ចាន់​ណា និយាយ​ទាំង​ទឹកភ្នែក​រលីងរលោង​ឱ្យដឹង​ទៀត​ថា ម្តាយ​របស់​អ្នកស្រី​ គឺ​លោកយាយ​ គង់ ផល បានទទួល​មរណភាព​តាំងពី​ឆ្នាំ ​២០១៨​ មក​ម្ល៉េះ ហើយ​អ្នកស្រី​រួម​ទាំង​កូនប្រុស-​ស្រី​ បាន​បន្តវេន​ចាប់​យកមុខ​របរ​លក់​នំ​បុ័ង​សាច់​បី​ជាន់ ​ត្រីខកំប៉ុង​ដែល​ជា​ស្នាដៃ​របស់​អ្នក​ម្តាយ​បន្សល់​ទុករ​ហូ​ដល់​សព្វថ្ងៃ​ ។ អ្នកស្រី​​បញ្ជាក់​ថា​ ចំណែក​រស់ជាតិ​មិន​ខុស​ពី​អ្នក​ម្តាយ​ធ្វើ​នោះ​ទេ​ ។

យកដៃ​ជូត​ទឹកភ្នែក​នៅ​ពេល​និយាយ​ដល់​ឈ្មោះ​អ្នក​ម្តាយ អ្នកស្រី​ ចាន់​ណា​ បាន​និយាយ​បន្ត​ថា បាន​គុណ​ពី​ការ​លក់​នំ​បុ័ង​នេះ​ហើយ​អ្នក​ម្តាយ​អាច​ចិញ្ចឹម​កូនប្រុស-​ស្រី ​១១​ នាក់ ​និង​ឱ្យចៅ​ៗ​ខ្លះ​រៀន​ចប់​បរិញ្ញាប័ត្រ​ដល់​សព្វថ្ងៃ​ និង​ជា​មុខរបរ​មួយ​គ្រាន់​បាន​កូនចៅ​ជំនាន់​ក្រោយរក​ទទួលទាន​ចិញ្ចឹមជីវិត ៕

អត្ថបទសរសេរ ដោយ

កែសម្រួលដោយ